Zoek jij nog een plekje voor je schrijftalent? Neem een kijkje tussen de onderstaande vacatures en schroom niet contact met ons op te nemen. Wie weet ben je binnenkort de nieuwste versterking en onderdeel van ons team!

Hoe te solliciteren?
Om te solliciteren stuur je je persoonlijke informatie zoals naam, adres, leeftijd en gaming platformen die je in huis hebt op naar info [at] thedutchgamers [dot] nl. Dit voeg je samen met een voorbeeldrecensie van een game naar keuze en/of twee nieuwsberichten in de e-mail. Zorg er daarbij wel voor dat je Nederlandse teksten opstuurt. Vermeld ook even in welke genres je voorkeur geniet en welke je totaal niet liggen.

VACATURES


Editor
The Dutch Gamers is altijd op zoek naar talent, gamers met een passie voor het vak die graag hun schrijfkunsten willen ontwikkelen. Denk hierbij aan het schrijven van grotere items als reviews, columns en event verslagen. Geen dagelijkse stukken maar we verwachten wel minimaal 2 items per maand voor de rol als Editor (als dit te veel is, lees dan hieronder de vacature voor Contributor).

We zijn geen journalistieke site, dus je kunt je eigen schrijfstijl aanhouden ook als deze deels “spreektaal” is. We vinden het juist van belang dat elk crewlid zijn/haar herkenbare stijl kan aanhouden. Wel verwachten we dat je zelfstandig een item kunt schrijven met een soortgelijk niveau als de andere items en we kunnen niet mensen “coachen” tot Editor.

Voorwaarde voor een rol als Editor is dat het eigen stukken zijn, dus geen vertalingen van reeds gepubliceerde stukken van anderen.

Video Reviewer
Ook bij The Dutch Gamers komen af en toe Video Reviews voorbij en als jij in ieder geval 1 item per 2 maanden kunt maken dan kun je een rol van Video Reviewer innemen. Natuurlijk past je stijl van reviewen wel bij onze stijl (met je eigen persoonlijke inbreng) en je edit je eigen Video Review waarin je niet alleen gameplay bespreekt, maar ook duidelijke informatieve achtergrond geeft over het spel en de uitgever/studio.

Contributor
Zou je het leuk vinden om deel uit te maken van de TDGCrew maar heb je helaas even wat minder tijd? Geen probleem, binnen de crew is ook plek voor Contributors. Voor deze rol zijn er geen eisen m.b.t. de hoeveelheid aangeleverde items of hoe vaak je kunt streamen. Je hebt in deze rol helaas geen toegang tot onze recensie-exemplaren bibliotheek, dus je kunt niet alle andere games uitchecken. Wel kun je een aanvraag doen om een spel te reviewen, maar je hebt geen voorrang op de Editors of Video Reviewers.

Dit is de perfecte plek voor mensen die wel meer willen doen dan een “Ingezonden Item” te item maar (nog) niet de rol als Editor kunnen innemen. Als je begint binnen de crew start je ook als Contributor en als je de ambitie hebt kun je je opwerken naar 1 van de rollen binnen de crew.

EXTRA
Kinderjury
Bij The Dutch Gamers hebben we ook een Kinderjury die met veel passie games test die voor deze doelgroep op de markt wordt gebracht. Heb jij als ouder kinderen die ook graag gamen en zouden jullie het samen leuk vinden deze mening te delen? Neem dan vooral ook contact op met ons zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Wij houden de identiteit van de kinderen van de site en waarborgen de privacy van de kinderen. Tevens wordt er geen druk gelegd qua deadline voor het maken van een review. Daarom zijn vooral de free-to-play mobiele games een aanrader, maar natuurlijk ook veel van de DS/Wii U games.

Mobiel redacteur
Speel jij je games het liefst op een smartphone of tablet? De free-to-play-markt heeft voor flink wat opschudding gezorgd de afgelopen tijd. De meest populaire spellen zijn vaak te vinden in de App Store en op Google Play: iedereen kent de games Candy Crush en Angry Birds. Wij zoeken nog iemand die het liefste schrijft over deze trend en graag de nieuwste Android- en iOS-spelletjes test.

 

Bij The Dutch Gamers schrijven we ook over TV & Film, Cosplay, Tech, Retro & Indie, dus als je je graag wilt specialiseren is er een mogelijkheid. Maar natuurlijk kun je naast current-gen game nieuws ook af een toe een item schrijven over een film die eraan komt of een hardware review. Maar natuurlijk ook grammaticale wonderkinderen die graag items napluizen op spelfouten: voel je vrij om ons een open sollicitatie te schrijven. De functievoorwaarden vind je verder onderaan de pagina.

Gastschrijver
Lijkt het je wel leuk om af en toe te schrijven, maar heb je geen behoefte aan een rol in de crew, dan kun je natuurlijk altijd als gastschrijver een stuk inzenden. Dit kan anoniem of onder je eigen naam, wat je zelf het liefste hebt.

Wat hebben we te bieden?
Er zijn meer redenen waarom schrijven voor onze website een goede aanvulling is voor je CV. Je komt terecht in een redactie met gemotiveerde gamers, die je begeleiden bij het schrijven. Dankzij de open en professionele werksfeer kun je je ontpoppen tot een echte schrijver.

Je doet ervaring op in allerlei verschillende genres; nieuws vergaren, recenseren, het interviewen van ontwikkelaars en het schrijven van achtergrondartikelen kunnen allemaal onderdeel uitmaken van jouw takenpakket. Daarbij krijg je de kans om games ook te spelen voordat ze in de winkel liggen, en kun je daarnaast alle andere gerecenseerde games gewoon zelf proberen. Een standaard maandloon kunnen we je helaas niet geven. Wel geven we je beloningen in natura en extra perks in ruil voor je werk.

Wat zoeken we?
We zoeken mensen met een passie voor games, die bv dromen van een carrière als journalist of gewoon graag hun passie willen delen met de wereld. Het is daarbij belangrijk dat je ook op doordeweekse dagen tijd over hebt om naast je studie of werk nog te schrijven voor de website. Tevens bezit je over kennis van de gamesindustrie en kun je op duidelijke wijze je opinie beargumenteren. Je werkt gewoon vanuit huis, achter je eigen computer.

In het kort:

We zoeken iemand die:

  • Passie heeft voor het vak gamejournalistiek
  • Affiniteit heeft met de gamesindustrie
  • Algemeen Beschaafd Nederlands
  • Voor Streamers: je dient te beschikken over een stabiele internetverbinding

We bieden je:

  • Een kans om je netwerk te verbreden binnen de industrie
  • Een werkplek waar je ervaring op kan doen, en die een goede aanvulling is op je CV
  • Toegang tot een grote (+1000 games) recensie-exemplaren bibliotheek (PlayStation, Xbox en Steam)
  • Toegang tot (pers) events
  • We belonen je werk met extra’s en allerhande perks in natura

 

We zien je sollicitatie graag tegemoet, en wie weet mag je jezelf binnenkort crewlid van The Dutch Gamers noemen!

 

NB: Het kan zijn dat je e-mail in de drukte van de dagelijkse bezigheden wat in de vergetelheid is geraakt. Wees niet bang ons er op te wijzen dat je nog antwoord terug verwacht!