De lente hangt in de lucht, en de nieuwste indie-avonturen voor de Nintendo Switch staan vol in bloei. In de nieuwste Indie World-presentatie heeft Nintendo 21 games van onafhankelijke ontwikkelaars uit de doeken gedaan die naar de Nintendo Switch komen – en drie ervan worden later vandaag al uitgebracht.

Indiegames uit de presentatie waren onder andere Road 96, een procedurele, verhalende game van DigixArt die verandert op basis van jouw keuzes; OXENFREE II: Lost Signals, een direct vervolg op de geprezen bovennatuurlijke game van Night School Studio; OlliOlli World, De nieuwe skateboard-actiegame in de OlliOlli-franchise van Roll7; Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, een zijwaartsscrollende beat ’em up in de legendarische Turtles-stijl uit 1987; en The Longing, een experimentele real-time avonturengame van Studio Seufz die vandaag wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Daarnaast is er vandaag een Indie World-sale begonnen in de Nintendo eShop, waarbij je tot 25 april korting kunt krijgen op geselecteerde indiegames voor de Nintendo Switch. Een volledige lijst met indiegames uit de actie is te vinden op de sale-hub.

De hoogtepunten uit de video waren:

 • Road 96 van DigixArt: Road 96 is een verhalende game met een mix van avontuur, verkenning en puzzels. In het procedurele verhaal kun je duizenden verschillende wegen inslaan. Ontmoet de meest uiteenlopende personages en kom gaandeweg steeds meer te weten over hun verhalen. Jouw beslissingen kunnen de ervaring drastisch veranderen. Er zijn vele wegen om in te slaan. Welke kies jij? Road 96 rijdt later dit jaar naar de Nintendo Switch.
 • OXENFREE II: Lost Signals van Night School Studio: Het door MWM Interactive uitgegeven OXENFREE II: Lost Signals is een bovennatuurlijke en verhalende avonturengame over een onderzoeker die op eigenaardigheden stuit. Vijf jaar na de gebeurtenissen in OXENFREE keert Riley terug naar haar geboortedorp Camena om onderzoek te doen naar de mysterieuze radiosignalen die voor vreemde storingen zorgen. OXENFREE II: Lost Signals komt in 2021 naar de Nintendo Switch.
 • OlliOlli World van Roll7: De gloednieuwe game in de OlliOlli-serie is in aantocht! In OlliOlli World, een stijlvolle actieplatformgame, raas je door de straten van Radland en ga je op zoek naar de mystieke skategoden. Dankzij superstrakke besturing en een leveldesign dat perfect past bij de spectaculaire combo’s die je uitvoert, is het waanzinnig gaaf om tricks uit te voeren, kleurrijke personages te ontmoeten en de geheimen van deze levendige wereld te ontdekken. OlliOlli World wordt deze winter uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge van Tribute Games: In Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, bestaande uit een mix van retro- en moderne visuals, komen de vier favoriete turtles samen voor een stevige portie klassieke beat-‘em-up arcade-actie. Tot wel vier spelers kunnen lokaal* of online met elkaar spelen in deze game die is ontwikkeld door Tribute Games en wordt uitgegeven door Dotemu, het bedrijf dat ook Streets of Rage 4 en Wonder Boy: The Dragon’s Trap heeft uitgegeven. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge wordt later dit jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch
 • The Longing van Studio Seufz: Met een prachtige, handgetekende artstijl en een meeslepend verhaal is The Longing een game als geen ander. De grote twist is dat je niet hoeft te spelen om het einde te zien. Dat betekent echter niet dat er niets te doen is. Als het hoofdpersonage Shade moet je 400 dagen wachten tot je koning ontwaakt. Tijdens het wachten kun je donkere grotten verkennen, puzzels oplossen en voorwerpen verzamelen. The Longing wordt later vandaag uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Annapurna Interactive: Twee nieuwe games van Annapurna Interactive, de geprezen uitgever van Florence en What Remains of Edith Finch, komen naar de Nintendo Switch. Dit zijn de twee nieuwste artistieke pareltjes in de reeds indrukwekkende collectie van de uitgever:

Hindsight van Annapurna Interactive: Hindsight, van ontwikkelaar Joel McDonald, is een aangrijpende game over een oudere vrouw die terugdenkt aan haar familie. De objecten uit haar verleden dienen als portalen naar lang vergeten herinneringen, die een gebeurtenis aan het licht brengen die haar leven voorgoed heeft veranderd. Ervaar meer over het verhaal wanneer Hindsight dit jaar wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Last Stop van Annapurna Interactive: Last Stop, van ontwikkelaar Variable State, is een third-person avontuur voor één speler dat zich afspeelt in het hedendaagse Londen. Daar speel je als drie verschillende personages wiens verhalen te midden van een bovennatuurlijke crisis samenkomen. Wat verbindt deze drie vreemdelingen met elkaar? Waar zal het lot hen naartoe leiden? Ontdek het wanneer Last Stop in juli wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

 • Aerial_Knight’s Never Yield van Aerial_Knight: Dit is geen typische ‘runner’-game! Ren, spring, glijd en raas als de hoofdpersoon Wally door een futuristisch, op Tokio gebaseerd Detroit op een pompende soundtrack om te redden wat er nog van de toekomst over is. Aerial_Knight’s Never Yield glijdt op 19 mei naar de Nintendo Switch. Later vandaag komt er een demo beschikbaar in de Nintendo eShop.
 • FEZ van Polytron: Gomez is een 2D-wezentje dat leeft in een 2D-wereld. Of toch niet? Wanneer hij ervaart dat er een mysterieuze derde dimensie bestaat, wordt Gomez op een reis gestuurd die hem naar het einde van tijd en ruimte brengt. Gebruik je vaardigheid om over 3D-structuren te navigeren vanuit vier verschillende klassieke 2D-perspectieven. Het veelgeprezen FEZ wordt later vandaag uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Aztech Forgotten Gods van Lienzo: Als je op zoek bent naar een groots avontuur dat is geïnspireerd door Azteekse mythologie, dan ben je bij Aztech Forgotten Gods van de Mexicaanse studio Lienzo aan het juiste adres. Vergaar krachtige arm-upgrades, reis door verschillende gebieden in een hypermoderne, Meso-Amerikaanse metropool en ontmoet allerlei personages om oeroude geheimen aan het licht te brengen. Aztech Forgotten Gods wordt dit najaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • There is No Game: Wrong Dimension van Draw Me A Pixel: Ondanks de titel is dit wel degelijk een game! There is No Game: Wrong Dimension is een komisch point-and-click-avontuur vol raadsels en puzzels. Als je op zoek bent naar iets unieks en experimenteels, dan zit je met deze game goed. There is No Game: Wrong Dimension wordt later vandaag uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Cris Tales van Dreams Uncorporated en SYCK: In Cris Tales, dat zijn inspiratie haalt uit klassieke en moderne JRPG’s, vormt tijdreizen de rode draad in de verhaallijn en de gevechten, wat tot allerlei verrassende effecten kan leiden. Zo kun je vijanden bijvoorbeeld jonger maken, zodat je ze makkelijker kunt verslaan. Tijdens je reis door de handgemaakte, duistere fantasiewereld rekruteer je een uiteenlopende cast van bondgenoten en ontdek je diverse nieuwe gebieden. Cris Tales landt op 20 juli op de Nintendo Switch.
 • GetsuFumaDen: Undying Moon van Konami Digital Entertainment en GuruGuru: In het stijlvolle, op Japan gebaseerde GetsuFumaDen: Undying Moon staat je dynamische hack-and-slash-roguelite-actie vol gevaarlijke kerkers, meedogenloze eindbazen en intense gevechten te wachten. GetsuFumaDen: Undying Moon wordt volgend jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Beasts of Maravilla Island van Banana Bird Studios, LLC: In deze 3D-avonturengame kruip je in de huid van een jonge natuurfotograaf die door de magische ecosystemen van Maravilla Island reist. Daar ga je op zoek naar bijzondere wezens, om vervolgens hun gedrag te observeren en hun elegantie vast te leggen op de gevoelige plaat. Beasts of Maravilla Island wordt in juni uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Skul: The Hero Slayer van SouthPAW Games: Neem het op tegen een heel leger om je koning te redden in deze spectaculaire 2D-roguelite. En het beste aan deze game? Om verder te komen moet je vaardigheden wisselen door van hoofd te wisselen. Met 90 speelbare personagevarianten, elk met zijn eigen speciale vaardigheden, is het nog een hele klus om je koppie erbij te houden. Skul: The Hero Slayer wordt deze zomer uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • art of rally van Funselektor Labs Inc.: Word jij de ware rally-kampioen? Rijd in iconische auto’s die zijn geïnspireerd door het gouden tijdperk van rallyracen op uitdagende parcoursen in prachtige omgevingen van over de hele wereld. art of rally wordt deze zomer uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • KeyWe van Stonewheat & Sons: KeyWe is een schattige, coöperatieve puzzelgame met in de hoofdrol twee kleine kiwi’s die bij een postkantoor werken. De twee vogels moeten springend, fladderend en stuiterend door het interactieve landschap vol hendels, belletjes en knoppen manoeuvreren om de post op tijd te bezorgen. KeyWe wordt in augustus uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • ENDER LILIES: Quietus of the Knights van Adglobe: In deze duistere 2D-fantasy-actie-RPG neem je het op tegen angstaanjagende vijanden, waarbij één enkele misstap al fataal kan blijken. Overwin deze pittige uitdagingen en ga met behulp van krijgers op zoek naar de waarheid. ENDER LILIES: Quietus of the Knights wordt op 22 juni uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Weaving Tides van Follow the Feathers: Haal de wever in je naar boven en suis door een prachtige geweven wereld. Ga op reis om oeroude kerkers te verkennen, puzzels op te lossen, vijanden in te wikkelen en de mysteries van een lang vergeten verleden te ontrafelen. Weaving Tides, een gracieus avontuur voor één speler in een wereld van magie en geweven stof, wordt in mei uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Labyrinth City: Pierre the Maze Detective van Darjeeling: Het op de kinderboekenserie gebaseerde Labyrinth City: Pierre the Maze Detective brengt je naar waanzinnig gedetailleerde doolhoven om een krachtig artefact terug te halen. Tijdens je missie stuit je op meer dan 500 voorwerpen en personages, kun je meer dan 100 verborgen objecten vinden en struin je door prachtige locaties. Labyrinth City: Pierre the Maze Detective wordt dit voorjaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • The House of the Dead: Remake van MegaPixel Studio: De klassieke arcade rail-shooter is terug met een nieuwe make-over en spannende veranderingen aan de gameplay. In deze multiplayergame stap je in de schoenen van een paar overheidsagenten. Tijdens een onderzoek naar enkele vreemde vermissingen stuit je al snel op hordes ondode verschrikkingen. The House of the Dead: Remake wordt later dit jaar uitgebracht voor de Nintendo Switch.