Nog net geen jaar geleden was mijn laatste column zag ik net…poeh…how time flies idd! Tijd voor een “schrijfsel” zou ik zeggen! En na twee weken zwaar %&*^$ te hebben gevoeld door een heftige bronchitis is er niets leukers dan je richten op de leuke dingen in het leven. En aangezien ik alleen maar hoef te tikken en niet te praten kom ik goed weg :). Maar wat vind ik dan leuk om naar uit te kijken? De Gamescom volgende week!

Nu hoor ik sommigen al meteen zeggen: “Is dat nou echt wel zo leuk? Je moet er immers een behoorlijk stuk voor rijden, het kost geld, het is druk, er zijn lange wachtrijen, het eten is niet te betalen….en wat zie je er nu uiteindelijk?!” Ja, dat zijn inderdaad goede argumenten. Want het is inderdaad enorm druk, en daardoor zijn de wachtrijen gewoon niet te doen soms…maar toch is het een ervaring op zich zelf. De andere argumenten gelden eigenlijk voor veel andere beurzen, laten we eerlijk zijn, dus die laat ik even buiten beschouwing.

Gamescom 2016

Rijen van 10/12 uur zijn geen uitzondering in de 8 jaar dat ik er ben geweest. Met mijn mond open heb ik staan kijken naar de fans die een glimp gameplay wilden meemaken of een eerste level konden spelen. Zo gek ben ik nooit geweest, maar ook ik heb wel 1 tot 2 uur in de rij gestaan voor gameplay…en het was het zeker waard. Net als een paar minuten een attractie in een pretpark….ellenlange rijen voor korte fun.

Battlefield 4 had hier een wachtrij van 10 uur in 2013!!

Sinds 5/6 jaar mogen we de Gamescom genieten vanuit achter de schermen, en ja…geen wachtrijen zijn een genot…dat is waar. Maar er is geen sfeer…het is er steriel en alles is afgesloten in hokjes. En dan ga je op een gegeven moment de “vloer” missen. De enorme stands, pracht en praal….de cosplayers die alles compleet maken…en de energie van de fans. De vreugde en het genot op de gezichten. De rush als ze free goodies hebben weten te scoren :). De verbazing over hoe enorm groot het is en het maar niet lijkt te stoppen. Dat is gewoon magie in een eigen soort!

Kale gangen achter de schermen in contrast met de vloer

Gamescom 2014 sfeerimpressie

En om op magie door te borduren, het doet me denken aan Disneyland, daar is ook gewoon magie als je er loopt, dat is al een ervaring. En ja, het is duur, de rijen zijn er lang, het eten is NIET te betalen…maar het geeft je iets anders…een ervaring om niet te vergeten. Want om eerlijk te zijn, de mooiste herinneringen heb ik echt gehad met de vrienden op de “vloer” in de drukte. Wijzend naar wat we zagen, de lange rijen maar awesome costumes. Op de foto met de cosplayers, goodies scoren en zoeken naar de leuke merchandise voor een mooie prijs. En ja, als je dan bij 1 of 2 games in de rij moet staan…..dan doe je dat samen….en geniet je ook samen!

Dus, de Gamescom is zeker een event om als gamer 1 keer mee te maken, het liefste met anderen om de pret te delen (ook handig om de reiskosten te drukken :)). De ticketkosten liggen aanzienlijk lager dan Firstlook, dus daar hoef je het niet voor te laten. Ruim van te voren een B&B scoren dan zijn de verblijfskosten ook te doen….en gewoon GENIETEN! Want deze magie is alleen op de Gamescom te vinden, niet op de Firstlook en zelfs niet op de E3.

Voor de echte gamers is de Gamescom gewoon een bedevaartstocht die je 1 x moet hebben ondernomen. En voor de gamers die er al vaker zijn geweest en een keer achter te schermen willen kijken, we zijn nog steeds op zoek naar Editors en Contributors, dus wie weet ben je er volgend jaar als pers bij 😉