ESO is aangekomen bij de epische afsluiting van het jaarlange avontuur Gates of Oblivion. Spelers moeten onbekende gebieden ontdekken, nieuwe en vreemde bondgenoten ontmoeten en spelers moeten Dagons plannen om Nirn te regeren dwarsbomen in de 20 uur durende finale boordevol actie. De DLC levert ook nieuwe missies die kunnen worden ontgrendeld door verhaallijnen in zowel de Deadlands DLC als het Blackwood-hoofdstuk te voltooien.

Wie The Elder Scrolls IV: Oblivion heeft gespeeld, herkent sommige delen van de Deadlands uit de BGS-klassieker, maar er wachten ook fascinerende nieuwe gebieden in The Burn, The Sever en de woestijnmetropolis bekend als Fargrave. Van gesmolten rivieren tot venijnige stormen en drukke handelssteden, deze nieuwe gebieden verdiepen de achtergronden van The Elder Scrolls op nieuwe manieren en zullen zelfs de trouwste Elder Scrolls-fans intrigeren.

Bovendien wordt met Deadlands het nieuwe Armory-systeem geïntroduceerd waardoor spelers snel character builds kunnen wisselen vanuit hun Homestead. Spelers kunnen het gratis Armory Station-item in de Crown Store halen en in een huis plaatsen om verschillende unieke personages te kunnen opslaan, laden of aanpassen.

Het Deadlands-gamepack is verkrijgbaar via de Crown Store in de game en is kosteloos inbegrepen voor ESO Plus-leden. De nieuwe DLC is vanaf nu beschikbaar voor PC/Mac en Stadia, en is vanaf 16 november beschikbaar voor Xbox Series X|S, Xbox One, Xbox Game Pass, PlayStation 5 en PlayStation 4.