Ik hoor jullie denken: Crash Drive 3? Wat is dat?

Gelukkig voor jullie zijn wij al even met Crash Drive 3 bezig en kort samengevat; het is een racegame die te vergelijken is met Rocket League, maar dan in verschillende open werelden met constante uitdagingen waarbij je het opneemt tegen anderen: een echte online stunt playground. Misschien dat Race/Stunt Driver een beter titel zou zijn geweest.

Dit alles gemaakt door de Nederlandse studio M2H, de studio die we kennen van Verdun, Tannenberg, Marooners en meer.

Online racen staat centraal

Het grootste gedeelte van de game ervaar je het beste online. Hier krijg je namelijk te maken met de verschillende mini games zoals stunts, geld verzamelen, een strandbal weg beuken, cops & robbers, zo snel mogelijk naar door een ring springen of zoveel mogelijk items claimen in een paar minuten.

Het leuke hiervan is dat het random is en elke keer als een event erop zit, dan hoef je maar een minuutje te wachten voordat je weer verder kunt met het volgende event. Zo kun je snel geld verzamelen, andere auto’s kopen en verder levelen.

Een ander unieke optie is dat je over 9 platformen kan worden gematched met andere spelers (Steam, Epic Games Store, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox series X/S, Android en iOS). Hoewel dit een leuke optie is die ervoor zorgt dat je nooit alleen in de lobby zit, het zorgt er ook voor dat we met enige regelmaat te maken krijgen met lag. Iets wat met name voorkomt als gamers in of uit de lobby gaan. En met zoveel platformen komt dat nog wel eens voor tijdens een potje gamen.

Mocht je het heel erg vervelend vinden of gewoon even in je eentje wat dingen willen doen, dan kun je er gelukkig ook voor kiezen om offline te gamen.

Dagelijks uitdagingen

Elke dag krijg je naast de online uitdagingen ook een paar dagelijkse uitdagingen voorgeschoteld. Hierbij gaat het soms om je eigen skills (bijvoorbeeld: behaal een stunt score van 20K), maar ook moet jij je meten tegen andere spelers (eindig 10 X in de top 3) of krijg je specifieke opdrachten (met een bepaalde auto op een bepaalde map moet je een opdracht uitvoeren) om je skills te tonen en je bankrekening te spekken.

Als je het online speelt, dan moet je gewoon zorgen dat je de beste bent van iedereen in je lobby. Daarbij heb je niet een target, maar moet je zorgen dat je het snelste bent, de hoogte score haalt, meeste punten haalt, etc. Als je alleen bent in de lobby of je speelt online, dan worden er targets voor je bepaald die je moet halen om zo de bonus te scoren. Een iets andere aanpak, maar nog steeds leuk en uitdagend.

Logo’s, en ringen en auto’s verzamelen

Naast de vele uitdagingen die je krijgt heb je ook de mogelijkheid om verschillende items te verzamelen. Om te beginnen heeft M2H in elke level 10 logo’s van de studio verstopt. Het is aan jou om ze allemaal te vinden, om zo auto’s te unlocken die aan een level gelinkt is (naast alle logo’s moet je ook een aantal auto’s unlocken en volledig upgraden).

Het upgraden van je auto kun je op twee manieren doen. Je kan de upgrade kopen of je blijft in de auto racen. Elke paar minuten komt er dan een upgrade bij en nadat je 10 kleine upgrades hebt gehad is de auto ook volledig geupgrade

Naast de logo’s zijn er ook 10 ringen in een level geplaatst en het is aan jou om daar doorheen te springen met je auto. Dit kan je doen door over ramps te springen, maar ook om eerst via een hoge ramp naar het hoogste punt op de map te klimmen om je daarna gecontroleerd naar beneden te laten vallen.

Dit alles zorgt ervoor dat je items kunt unlocken en voor elke stunt en ring die je verzameld krijg je geld. En inderdaad, dat kun je weer gebruiken om alles auto’s ( meer dan 50 stuks) te unlocken.

Mocht je eindelijk alle auto’s, logo’s en ringen hebben, dan kun jij je auto’s ook nog eens voorzien van een mooie gouden paintjob.

En dan zijn er ook nog tanks…

Mocht je een beetje klaar zijn met de auto’s unlocken, dan kun je ook gewoon nog met de tanks aan de slag. Alleen is dit een iets andere opzet dan de standaard levels. In mijn ogen is dit ook het trouwens het minste onderdeel van de game. Als je met de tanks aan de slag gaat, dan moet je elkaar van een platform afschieten. Het schieten doe je met een simpele druk op de knop. So far, so good.

Het grootte verschil is dat het een platform is dat in de lucht zweeft.  Het ziet er niet natuurlijk uit, het is te gemaakt en had wat dat betreft van mij ook niet toegevoegd hoeven worden. Het lijkt eerder op een stand-alone wereld zonder enige match met de rest van de game. Iets wat ik jammer vind. Had dan het eiland gebruikt als terrein en elke keer als je elkaar schiet krijg je een punt en als je geraakt wordt, dan spam je op een andere plek.

It’s all good

Naast de tanks, die ik niet helemaal kan plaatsen, is het gewoon een heerlijke vermakelijk game. Ok, qua graphics is het geen meesterwerk, maar het goed genoeg. Daarnaast is het een game die mij heeft kunnen entertainen en dat heeft Crash Drive 3 zeker gedaan.

 

Review - Crash Drive 3
Verdict7.8
+ Punten
  • Cross Play met 9 platformen
  • Afwisselende mini games
  • Lekker stunten, racen en verzamelen
- Punten
  • Cross Play zorgt voor lag
  • Tanks level past niet in de game
7.8Verdict