Inderdaad, jullie lezen het goed, het woord review is bewust verkeerd geschreven. Dit omdat we niet 1, maar 3 soorten hardware opgestuurd kregen om te reviewen.

We mochten aan de slag met een headset, model HC2+, een PS4 controller genaamd VX4 en tot slot met de Switch controller WX4. Ook al zijn het niet de originele controllers, komen ze wel in de buurt van het origineel of moeten we ze links laten liggen? En hoe doet de headset het in vergelijking met de duurdere modellen van andere aanbieders?

Wat wij hier van vonden lees je hieronder.

HC2+

Om te beginnen gaan we aan de slag met de HC2+ headset. Op het eerste gezicht ziet het eruit als een simpele stereo headset. Nou moet ik zeggen, het is gedeeltelijk waar.

De HC2+ ziet er inderdaad op de meeste vlakken goedkoper uit dat de € 400,- euro headset die we eerder voorbij zien komen. Maar goed, het gaat erom of de headset de verwachtingen waar kan maken en niet alleen om de prijs. Juist hierdoor ga je anders tegen de headset aankijken, helemaal als je weet dat dit model slechts € 30,- kost.

Dus we hebben deze aan de tand gevoeld door er een hele dag mee op te lopen. En ik moet zeggen, het belangrijkste van een headset (zitcomfort) vind ik redelijk tot prima. Hij zit niet te strak om je hoofd, de oogschelpen zijn voor mij groot genoeg zodat deze over je hele oor heen valt. Het enige is wel dat ik de headset niet 8 uur lang op kan hebben. Maar als je een paar uurtje wilt gamen, dan is het goed te doen. Dan merk je toch dat het een beetje begint te knellen en de kussen van de oorschelpen niet zo zacht aanvoelen als je zou willen.

Daarnaast geeft Gioteck aan dat het alleen een stereo headset is. Het hoeft ook niet allemaal 7.1 surround te zijn natuurlijk, als het maar goed werkt. Als we luisteren naar het geluid de headset dan merk je wel het verschil met een Astro, Razer of Sennheiser. Dit zie ik niet als een echte verrassing. Sterker nog, het verschil is er, maar om het geluid slecht te noemen, dat gaat mij te ver.
Als je dan ook nog meeneemt dat er een simpele mute knop in de kabel zit verwerkt waarbij je ook nog volume kunt regelen, dan vind ik het een meer dan degelijke headset voor deze prijs.

Ok, het is niet DE headset waar ik voor zou gaan, maar ik heb slechtere headset in mijn handen gehad waarbij het prijskaartje makkelijk 10 x zo veel was.


VX4
De VR4, of zoals de officiële naam luidt: VX4 Bluetooth Wireless PS4 Controller. Dus je raad het al, inderdaad, het gaat hier om een PlayStation 4 controller waarbij de mensen van Gioteck niet alleen hebben gekeken wat mogelijk is om het te koppieren, maar ze hebben ook een aantal kleine aanpassingen gedaan aan de originele PlayStation 4 controller zoals we hem kennen. 

Oké, ook hierbij moeten we natuurlijk wel weer reëel zijn, het gaat om een controller die ongeveer een derde van de prijs is in vergelijking met een originele PS4 controller. Maar dat maakt hem in dit geval niet minder, sterker nog, er zijn een aantal kleine tweaks gedaan aan het design ten opzichte van het origineel waardoor deze controller bijvoorbeeld fijner in mijn handen ligt. Dit hebben ze gedaan door het uiteinde aan beide kanten niet af te laten lopen, maar juist te verbreden. Het heeft op dat gebied meer weg van een Xbox One controller. 


Daarnaast hebben ze de triggers ook aangepakt, de R2 en L2 triggers zijn langer dan normaal en er lijkt een weerstand op te zitten. Hierdoor heeft het meer weg van de adaptive triggers die we van de PS5 controllers kennen. Verder gaat de controller ook lekker lang mee qua batterij, die met de standaard PS4 controller kabel is op te laden. 

Iets waar ik ook blij van wordt, dat is het feit dat je deze controller makkelijk van synchen met je PC. Eenmaal gesynched merk je dat deze combinatie beter werkt dat de originele controller. Iets waar ik als echt een groot voordeel zie bij de VX4.


Zijn er dan alleen maar voordelen? Nee, absoluut niet. Als je de controller in je handen hebt, dan merk je dat het heel erg licht is, de controller mist een beetje body. Ik heb het (nog) niet getest, maar ik denk dat deze controller een goede rage-quit niet gaan overleven. Nogmaals, dit is het gevoel wat ik erbij heb, ik weet niet of het ook werkelijk zo is.

En dan hebben we ook nog de D-pad. Hierbij geeft Gioteck aan dat de D-pad een upgrade hebben gegeven ten opzichte van het origineel. En ik moet zeggen dat het inderdaad fijner aanvoelt dat de standaard D-pad. Maar de manier waarop het geluid maakt (klikken) voelt het dan wel weer erg goedkoop aan…

 

WX4

Verder mochten we ook aan de slag gaan met de WX4, de draadloze Switch controller van Gioteck. En hierbij krijg je echt het idee/gevoel dat er niet zozeer gekeken is naar de console, maar hoe er op een zo goedkoop mogelijke manier zoveel mogelijk controllers konden worden gemaakt.


Dit zie je niet alleen terug aan de bovenkant (Xbox ABXY-knoppen), maar ook aan de triggers (L1, L2, R1 en R2). Daarnaast voelt hier de casing ook goedkoop aan, maar goed, het gaat erom wat de controller doet, niet alleen om deze eruit ziet. 

En als we ermee aan de slag gaan, dan is het met name even wennen aan de response van de knoppen. Zo merken we dat de triggers ook hier meer weerstand hebben dan normaal, dit is even wennen, maar voelt op den duur wel aan. Daarnaast zien we dat er, ondanks de prijs, er toch veel functies in zitten. Zo heeft deze controller een bewegingssensor en een goede rumble-pack. Het enige wat ontbreekt is de NFC chip, maar voor deze prijs (rond de € 35,-) is dit nog steeds een prima controller.

Al met al merk je dat de HC2+, de VX4 en de WX4 in principe wel goede hardware is, helemaal als je kijkt naar de prijs. Dus zoek je nog een goede controller of headset voor weinig, dan is het zeker de moeite waard. Alleen ga het niet vergelijken met het origineel (qua controllers) of een AAA -merk (qua headset). Dan leggen ze het toch echt af.

Threeview - Gioteck
Ook al voelt het soms goedkoop aan, alle producten doen wat je van ze verwacht voor een prijskaartje waar je blij van word.
Verdict7.6
+ Punten
  • Headset heeft genoeg kwaliteit en opties voor zijn prijsklasse
  • Iets groter PS4-casing ligt goed in de hand
  • Goede rumble en D-pad response voor de Switch controller
- Punten
  • Geen stevig gebouwde headset
  • De PS4 casing voelt goedkoop aan
  • De Switch controller lijkt een mix tussen Switch en een Xbox controller
7.6Verdict

Over de auteur

Retired Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.