Als de regen buiten smurft, dan is het tijd om binnen te smurfen natuurlijk! En dat hebben ze bij de 365Kinderjury ook gedaan met de De Smurfen op de 3DS, lees hier wat ze ervan vonden.

De Smurfen

Ik vind de smurfen erg grappig, de tekenfilms en ook het spelletje op de iPad. Ik heb ook de film gezien met de 3D smurfen die in de echte wereld gaan, die zijn echt heeeeel erg schattig. Toen het spelletje op de 3DS kwam, dacht ik dat het een beetje hetzelfde was, want de foto was ook wel zo, maar het spelletje is toch wel anders.

Met het verhaaltje kom je in het dorp van de smurfen maar alles is kapot gemaakt, je weet alleen niet hoe dat komt. Je gaat dan alles weer opnieuw bouwen, als eerste het huisje van Grote Smurf. Je moet daarvoor hout hebben, en je gaat dan een spelletje doen om hout te bewerken en het huisje te bouwen. Het spelletje is wel makkelijk, je moet dat een stuk hout doorzagen met je stokje en dan tikken om de plank te pakken.

Als je niet genoeg hout hebt, dan moet je nieuw hout zagen. In het begin moet je alleen maar tikken op de puntjes die ze aangeven, maar het spelletje wordt wel steeds moeilijker, dan moet je ook heen en weer gaan met het pennetje voor zagen. Als je nog verder bent, vallen er ook cadeautjes naar beneden als je bezig bent met zagen.

Je gaat in het spel dan verder in de mijn, daar is een eekhoorn vast te komen zitten. Als je hem hebt bevrijd dan kun je in de mijn stenen gaan verdienen. Ook hier is het eerst een makkelijk spel, maar deze wordt ook steeds moeilijker. Maar aan het einde is het nog steeds wel te doen voor kinderen, ook het moeilijkste is nog wel makkelijk.

Daarna ga je verder huisjes bouwen om meer smurfen in het dorp krijgen, ook Smul Smurf, die lekkere taartjes heeft met een minispelletje. Die taartje kunnen je helpen met de minispelletjes, dat is wel makkelijk! Helemaal met het bouwen met de stenen, dat is soms wel een beetje lastig. Je moet dan een soort van Tetris bouwen met stenen die je hebt. Als je taartjes op zijn, dan moet je een soort van boerderij spelletje doen om weer ingrediënten te krijgen.

Er zijn 20 opdrachten in het hele verhaal en verder kun je alle huisjes en versieringen (brug, toren, boot enz) bouwen, maar dat zijn er samen ook maar 23, dus het is wel een kort spel eigenlijk. Als je wil dan is alles klaar in 1 dag, dat is wel een beetje jammer eigenlijk. Ik vind het ook wel jammer dat het minder leuk eruit ziet als ik had gehoopt. De stad is wel cool om te zien met 3D, maar de rest is niet echt heel erg speciaal.

Je kunt ook cadeautjes met de minispelletjes winnen en die geven je extra hout, steen, plantjes, drankjes enz. Ook kun je als je iets hebt gespeeld een cadeau krijgen voor in het spel (bv iets voor in de huisjes), maar die had ik ook allemaal gevonden, dus het is niet zo moeilijk. Je kunt wel bij elk huisje iets bouwen, zoals een schommelstoel of een bankje, dus dat kun je nog wel veranderen als je klaar bent, of het huisje een kleur geven, maar meer kun je niet echt doen.

Ik denk ook niet dat ik het heel veel meer ga spelen nu, dat is wel jammer. Je kunt de minispelletjes allemaal wel spelen als je klaar bent, in het huisje van Potige. Je hebt houthakken, stenen verzamelen, hout bouwen, stenen bouwen, vliegen, koken, eten verzamelen, verstoppertje, sluipen en ook een heel leuk muziekspelletje. Dus je hebt wel veel verschillende spelletjes. Ik vind het muziek spel echt superduper leuk!

365kinderjury

 

Review - De Smurfen
We geven De Smurfen 3 sterren, het is een leuk spelletje en de stad in 3D ziet er leuk uit. Maar het spel is wel snel klaar, dus dat is jammer. Omdat alles in Nederlands is en niet te moeilijk is het wel erg leuk voor kleine kinderen, dus dat is top! Voor grote mensen is het misschien niet zo leuk.
Sterren
3.0Totale score