Zo, het is al weer een tijdje geleden dat er een 365Dating gerelateerd stukje was geschreven, dus tijd om een topic te kiezen. Deze keer het onderwerp: welke games kun je leuk co-op spelen met je partner. Deze keer heb ik niet alleen naar mijn eigen ervaringen met Jack gekeken en onze crew, maar navraag gedaan bij andere gamende stelletjes. Of je nu splitscreen speelt, je eigen set-up hebt of online speelt omdat je nog niet samenwoont.

Welke games zijn echte co-op aanraders? Laat ik beginnen met die van Jack & mij:

 • Red Dead Redemption (online in het begin tijdens daten)
 • Borderlands games (online in het begin tijdens daten en splitscreen later thuis)
 • Gear of War games (online in het begin tijdens daten)
 • Dead Island games (online in het begin tijdens daten en nu met 2 set-ups thuis)
 • Diablo 3 (perfecte co-op’er op de bank)
 • Halo games (online in het begin tijdens daten en splitscreen later thuis)
 • Disney Infinity games (perfecte co-op’er op de bank)
 • Skylanders games (perfecte co-op’er op de bank)
 • LEGO games (perfecte co-op’er op de bank)
 • Little Big Planet games (perfecte co-op’er op de bank)
 • Guitar Hero games (online in het begin tijdens daten en later thuis)
 • Singstar & Lips games (perfecte co-op’er op de bank)

Natuurlijk spelen we meer games samen, maar deze games hebben we echt vaak samen gespeeld. Leuke hiervan is dat een aantal van deze games ook samen met onze dochter worden gespeeld. Maar in een editie voor de Kinderjury zullen we games gaan bespreken die leuk zijn om met je kind(eren) te spelen.

coop

Maar genoeg over ons 🙂 Wat spelen jullie graag samen en hoe zitten/liggen/staan/hangen jullie dan? We hebben deze vraag uitgezet en een aantal verhalen delen we graag met jullie. We beginnen met Joyce en haar vriend (soon to be hubby!):

Zolang mijn vriend en ik samen zijn (13,5 jaar) gamen we al samen. Het begon met Resident Evil Zero en wat racegames op de N64 bij hem thuis.  Zelf had ik een NES waar we dan samen Bubble Bobble speelden, heerlijk elkaar in de weg zitten. Toen ik voor mijn stage in 2004 bij hem kwam wonen speelden we veel Diablo 2 over de LAN met een vriend van hem.

In april 2005 kochten we samen een toen nieuw spel: World of Warcraft. Dit hebben we bijna 10 jaar gespeeld.  Tegenwoordig spelen we League of Legends samen. Hij moest er eerst niks van weten maar na wat aanhoudend gezeur van mijn kant en een paar potjes oefenen vind hij het toch wel leuk. Voor de afwisseling hebben we ook Guild Wars 2 en Diablo 3 geïnstalleerd staan. Deze drie hebben op dit moment ook mijn voorkeur. In League gaat het vooral om teamwork. Het is dan fijn als je naast elkaar zit en elkaar dan mondeling kan helpen. Ook is het een fijne game als je niet te lang de tijd hebt om een spelletje te doen. We starten dan een ARAM en dat duurt dan maximaal een half uur.

Als we een keer geen zin hebben om strategisch na te denken gaan we ‘Hulk Smash!’ doen in Diablo 3. Natuurlijk spelen we ook wel eens apart van elkaar een andere game. Dat is dan vooral op de PS4.

Volgend jaar op ‘May the Fourth’ gaan we trouwen en er zullen naast de Star Wars items vast wel wat game-related spulletjes te vinden zijn.

Shannon en haar vriend gamen beiden, maar eigenlijk niet zo veel samen meer (ook dat zie je vaker gebeuren, ook al deel je passie voor gamen):

Mijn vriend en ik zijn beide al jaren gamers, we hebben elkaar ook online in game ontmoet. Er zijn voor ons helaas weinig games waar we beide plezier uit halen en dan ook daadwerkelijk samen spelen. Dit komt omdat ik een pve gamer ben en hij een hele goede pvper is, waardoor er al heel veel spellen afvallen. Het enige pvp deel waar ik goed in ben is support. De games waar wij samen plezier in hebben gehad:

League of Legends (LoL). Ik ben zelf al een goeie 3 jaar (meer zelfs?) bekend met LoL, helaas ben ik er zelf geen ster in en heb vorig seizoen uiteindelijk Gold gehaald. Mijn vriend daarentegen begon in de kerstvakantie in 2013 en heeft het tot Diamond geschopt. Op dit moment zijn we beide niet meer gemotiveerd voor LoL, maar toen we het samen speelden hebben we veel botlane ADC + support gespeeld.

Perfect World Vendetta (PWV). Dit is een private server van Perfect World International (PWI), een free to play game. Op PWI hebben we elkaar leren kennen, maar in die periode werd PWV populairder. Dit omdat PWI helaas een pay to have fun game werd, PWV was daarentegen gratis. De beslissing tot overstappen was dus snel gemaakt. Op PWV ben ik erachter gekomen hoe sterk wij als een team kunnen zijn, en we hebben het samen in teamfights (guild vs guild) vaak lang uit kunnen houden.

Op dit moment spelen we allebei Tera Online, maar er is nog niets wat we daadwerkelijk samen in het spel doen. Hij heeft met zijn Slayer level 65 (level cap) en dus end game bereikt. Terwijl hij volop aan het pvpen is, ben ik nog alle classes aan het uitproberen en de pve aspecten van het spel aan het ontdekken. Ik hoop in de toekomst een Priest/Mystic in end game te schoppen zodat we samen kunnen pvpen als een team.

Missy Yakimo en haar vriend spelen eigen niet samen helaas (ook al wil ze het wel graag):

Mijn vriend en ik hebben beide een game pc set up. Hij komt uit Amerika en is hier heen verhuisd en wij spelen eigenlijk geen games samen. De games waar ik goed in ben is hij heel slecht in en hij trekt het niet om samen te spelen (ego) en zegt het spel niet leuk te vinden (League of Legends).

Hij speelt overigens wel Heroes of the Storm (ook een MOBA) en ik ook maar wij kunnen niet samen spelen omdat we op verschillende regio’s zitten (NA/EUW). Zodra de beta over is gaan we samen spelen (of dat zien we in ieder geval nog wel).

Wij zijn beide fanatieke gamers, hij meer fps en ik meer MOBA. Eigenlijk zal ik best graag Portal 2 met hem willen co-open maar daar heeft hij geen interesse in. Zolang ik beter ben in een game trekt hij het niet om te spelen ook al geeft hij dat niet altijd toe 😛 In de toekomst zou ik graag een console aanschaffen om te gaan co-open, lijkt me veel toegankelijker en gezelliger 😀

Schermafbeelding 2015-01-31 om 12.21.44 kopie

Michael en zijn vrouw hebben gelukkig samen het plezier in co-op gamen gevonden:

Ik wil al jaren dat mijn vrouw ook met mij gamed, maar dat wilde maar niet gebeuren. Ik heb haar alle soorten games laten zien, shooters, race, puzzel platform, muziek, niets vond ze leuk . Ze speelde wel games op de iPad spellen zoals de Smurfen, maar op de Xbox vond ze niets leuk.

Toen ik eigenlijk de hoop had opgegeven kreeg onze zoon Minecraft voor zijn verjaardag en na wat keren meekijken is mijn vrouw dat ook gaan spelen. We zijn nu sinds een paar maanden samen met onze zoon verslaafd aan Minecraft en ze heeft helemaal de smaak te pakken! Het is super leuk dat we nu samen bouwen aan onze bouwwerken. Helaas kunnen we niet alledrie samen tegelijkertijd bouwen, maar dat mag de pret niet drukken.

Omdat ze wat meer gewend is aan de controller, want dat was met name het probleem bleek achteraf, is ze ook andere games aan het uitproberen en zijn we begonnen met LEGO Superheroes. Call of Duty zal het niet worden voor haar, en dat geeft ook niet, ik ben al blij dat we nu in ieder geval samen dingen kunnen ontdekken.

Schermafbeelding 2015-01-31 om 12.21.44

Stella en haar vriendin maken de buren blij 😉 :

Mijn vriendin en ik zijn allebei reuze fan van zingen en muziek, dus bij ons thuis staat de ps een paar keer per week aan met alle Singstar spellen die er zijn. We zingen samen of met vrienden tijdens feestjes.

We hadden eerst de microfoons met draad maar nu draadloze, we hebben zelfs 2 standaarden gekocht om het echt als een optreden te maken. We schuiven de bank op zij en maken er een performance van, soms zelfs met kleding en make-up.

Naast het zingen spelen we ook graag Little Big Planet samen, karting het liefste. We hebben ook samen Heavy Rain gespeeld, niet een co-op spel, maar we gingen dan om en om spelen, ook erg leuk om samen te doen.

Schermafbeelding 2015-01-31 om 12.21.44 kopie 2

Nancy en haar vriend schieten op alles dat los en vast zit:

Wij wonen nog niet samen, maar hebben al wel 2 jaar een relatie. Omdat we allebei studeren en niet in de buurt van elkaar wonen zien we elkaar alleen in het weekend. Door de weeks spelen we elke dag wel even een paar potjes Call of Duty op de Xbox. Maakt niet uit welke, we hebben ze allemaal 😛

We zitten niet alleen in elkaars team hoor, soms juist express tegenover elkaar 😛 We willen allebei graag winnen, dus dat is soms wel grappig. Ook wel grappig omdat als we met randoms spelen ze mij soms proberen te versieren en dan kan mijn vriend mooi zeggen dat ik bij hem hoor 😛

In het weekend spelen we ook soms FIFA 15 samen. Ik ben niet zo goed maar vind het gewoon leuk om samen te gamen op de bank. We hebben bij vrienden ooit met 4 man Diablo 3 gedaan, dat was ook erg tof, dus die gaan we zeker ook een keer kopen.

Edit 2-februari: We hebben nog een inzending gekregen van Ilona en haar vriendin Tiffany, die willen we ook nog graag met jullie delen:

Mijn vriendin en ik zijn 6 jaar samen. Eigenlijk was ik helemaal geen gamer, ik hield meer van films kijken en boeken lezen. Maar mijn vriendin Tiffany speelt al sinds de ps1 uit is games o.a  voetbal games, en op de PS2 FF, Fifa en Socom.

Pas sinds de Ps3 uit kwam, en ik bij haar introk, heb ik me er pas in verdiept hoe leuk Socom Confrontation was. En sinds dien heb ik er ook een ps3 bij gekocht en speelde we altijd naast elkaar op onze eigen PS3. Toen we samen gingen wonen werd het al vaker en soms dagen lang. Splitscreen hebben we een tijdje geprobeerd, maar dat vind ik zelf onprettig gamen. Na Socom gingen we over op Cod games, en nu eigenlijk meer GTAV in onze clan.

Erg leuk vind ik het omdat ik samen met Tiffany kan spelen, en als iets niet lukt, zei er is om het me uit te leggen.

Iedereen bedankt voor jullie inzending! Heb je na het lezen nog een leuke co-op game te melden die jullie graag samen spelen? We horen het graag!

Een volgende editie ga ik op zoek naar de mysterieuze vrijgezelle game-chick/dame/meid/female. Ik zal een zoektocht beginnen en navragen wat zij zoeken een een partner (mannelijk of vrouwelijk). Welke game kwaliteiten dan van pas komen (of juist niet). En nee, ik ga geen dames in de vitrine zetten en hordes horny mannen erop afsturen 😉 We zullen de identiteit van de dames bewaken 😉 

Ben je van het vrouwelijke geslacht en op zoek naar een vriend of vriendin en zou je ons willen vertellen wat je zoekt in een gamende partner, of juist totaal niet? Deel het met ons. Wat zou jouw favoriete 1e afspraak zijn of welke pick-up line zou echt kunnen werken? En misschien dat met deze informatie de zoekende heren  (en dames) bij een volgende gelegenheid wel het juiste weten te doen en zeggen 😉