Weerwolff? Weerwolff??? Wie was dat ook alweer?

Het is al weer even geleden dat ik in de digitale pen ben gekropen voor een “schrijfsel“…en gezien mijn afwezigheid is het wel weer tijd voor een column. Dus….pak een kop koffie erbij en kom even gezellig op de bank erbij zitten.

Voor de lezers die mij nog niet kennen, de naam is Monique a.k.a. Nikki en hier op de site en online beter bekend als Weerwolff. Mede-oprichter en eigenaar van alle sites onder de “365Gaming Group” en de Facebook community “The Dutch Gamers“. Naast mijn columns schrijf ik zo nu en dan een review en als de rest van de crew even geen tijd heeft post ik wat persberichten of ga ik naar game-events.

Mijn schrijfstijl is zeker niet één van een journalist, ik ben een gamer, een kletsmajoor en vette ADHD’er die ook nog eens van de hak op de tak kan springen. Maar verhalend schrijven doe ik wel, net alsof ik dus naast je zit en we gewoon aan het kletsen zijn. Als deze stijl je niet past, dan kun je misschien beter stoppen met lezen….vind je het wel gezellig, blijf dan nog even ;).

Oh ja, ik maak ook soms spelfouten, bij voorbaat excuses voor de Grammar-Nazi’s onder ons, maar verder dan de normale spellings-check en nalezen kom ik niet. Punten en komma’s gebruik ik wel, misschien wel juist teveel………. 😉 (en smilies, die ook).

Maar alle gekheid op een stokkie, laat ik nu maar eens beginnen met de column van vandaag, met als thema “En toen werd het stil…“. Na mijn “iets-wat-aanwezige” intro zal je waarschijnlijk STIL net echt kunnen plaatsen, maar voor de mensen die mij inmiddels al wel een tijdje kennen, ik ben de laatste maanden erg stil online hier op de site, maar ook in The Dutch Gamers op Facebook. En dit wil ik toch even toelichten, met name omdat ik geloof dat andere gamers dit ook wel zullen herkennen.

De voornaamste reden voor mij om me deels terug te trekken is dat ik (naast mijn game bezigheden) aan een nieuwe baan ben begonnen. Eentje die me zoveel uren laat draaien waarbij er toch ineens verdomde weinig uren overblijven voor gamen…laat staan schrijven over games.

En dat hoor ik toch steeds vaker om me heen, gamers die (ander) werk hebben, gezinsuitbreiding of gewoon te weinig tijd overhouden om echt even te bijten in een game voor uren en uren achter elkaar. Of dit nu hoort bij de 30+ categorie of juist niets te maken heeft met leeftijd maar meer met het “even uitgekeken raken” kan ik niet zeggen…maar het is wel iets dat bij mij nu speelt (en bij anderen uit de crew).

Met als gevolg dat er steeds minder reviews worden geschreven, of de columns nu al sinds tijden van 1 crewlid zijn. Onze Editors worden langzaam Contributors omdat het leven nu eenmaal de volle aandacht nodig heeft en het schrijven voor een website even geen prioriteit krijgt. Jammer, maar wel de realiteit.

Waarom trekken jullie dan niet nieuwe crewleden aan die nog wel tijd en energie hebben?

Ja, dat is eigenlijk een goed idee…en deze frisse nieuwe wind gaan we zeker opzoeken de komende tijd. Na de merge op de site met The Dutch Gamers en het deels verwerken van de huisstijl is het volgende project een nieuw logo. Daarna gaan we nieuwe crewleden werven en moderators op Facebook. Het is immers hier stil genoeg geweest de laatste tijd: het is tijd voor wat actie ;)!


Nou, eigenlijk is mijn schrijfsel deze keer aan de korte kant, dus jullie hebben geluk….wil je wat meer lezen van moi of de andere crewleden? Neem dan een kijkje bij de Reviews en Columns. En hou zeker de site in de gaten voor de acties de komende tijd.