Voor dat we aan de slag kunnen gaan met de game moeten we ons eerst storten op de verhaallijn dat de game ons wil meegeven. Laten we die net zo diepgaand houden als de game zelf: de mensen zijn de aarde ontvlucht omdat deze dood is, na een tijd reizen komen we aan bij de planeet Enoch. The end – (Just kidding)

Deze planeet doet ons denken aan de aarde zoals we het kennen, maar de natuurkundige wetten zijn hier niet van toepassing. Stenen die gaan zweven, bliksem die mensen achtervolgt, zwarte emulsie die je lichaam probeert binnen te dringen en nog veel meer van dit soort rare sci-fi elementen. Er is ook een kleine groep die door de bliksem niet de dood vinden, maar juist bovennatuurlijke krachten krijgen.

Gelukkig ben jij één van de weinigen die het mag navertellen. Dit doe je niet direct, maar nadat je 30 jaar in een cryo slaap. Je ziet dat de mensheid in oorlog met zichzelf is om de schaarse middelen die er zijn voor zichzelf te houden. Gelukkig heb jij een oplossing voor dit probleem: wapens, heel erg veel wapens.

Als jij je eerste wapen oppakt in de game weet je het al, dit is een game die als een slooter (looter-shooter) door het leven gaat. Je begint name met schieten op alles en iedereen dat beweegt. Het voordeel van Outriders is dat het een concept is wat in het verleden goed heeft gewerkt, dus waarom nu niet? Je pakt een wapen, kijkt wat de specs zijn en je gaat vol overgave iedereen te lijf.

Daarnaast zien we dat er heel erg veel verschillende wapens in de game te vinden zijn, dat is iets wat je altijd blijft triggeren. Je wilt weten wat een ander wapen beter maakt dan het wapen dat je al hebt. Hierdoor ben je soms onbewust aan het grinden zonder dat je het door hebt. Iets wat we vooral kennen van de Destiny games.

Naast de vele wapens waar je uit kunt kiezen zijn er ook 4 classes waar je uit kunt kiezen. Deze classes hebben te maken met de krachten die je tot je beschikking hebt. De 4 classes zijn: Devastator (tank), Pyromancer (damage), Technomancer (support) en Trickster (close range).

Iedere klasse mag dan wel een om een eigen speelstijl, gelukkig kun je doormiddel van skills en perks wel je speelstijl een beetje sturen om zo de beste combo voor jou te vinden.

Door alles abilities en perks kan het soms als een verwarrende game overkomen, je teleporteert van de éne naar de andere kant, maakt een headshot om zo je health weer aan te vullen en je teleporteert jezelf weer terug.

Hierdoor is het niet alleen maar een kwestie van goede shooter skills hebben, maar je moet ook gebruik maken van je krachten. Hierdoor wandel je soms makkelijk door een warzone heen. Iets wat zonder de krachten vele malen moeilijker is.

Mocht je echt vastzitten en niet verder komen, dan kun je natuurlijk ook de game doormiddel van online co-op spelen met een paar vrienden. Hierdoor loopt je makkelijker door de game heen en heb je meer tijd om ook side missies te doen, aangezien het makkelijk en sneller te voltooien is.

Maar voordat je zover in de game bent moet je wel de eerste paar uur het doen met vele slechte dialogen, cut scènes die niet helemaal lekker lopen. Kun jij dat doorstaan, dan mag je daarna aan de slag gaan met een shooter die best vermakelijk is.

 

Review – Outriders
Door het beste van meerdere games (Borderlands, Gears & Destiny) te combineren krijg je een vermakelijke game. Verder heeft de game geen echte diepgang, maar goed; het is een shooter.
Verdict7.2
+ Punten
  • Genoeg wapens om te ontdekken
  • Perfecte online co-op game
- Punten
  • Geen boeiend verhaallijn
  • Cut scenes lopen niet lekker
7.2Verdict