Het is weer tijd voor mijn gebrabbel…en niet over een game review…maar gewoon digitaal-geouwehoer…gewoon omdat het kan 😉 Pak je koffie of thee en maar weer bij en kom op de bank erbij zitten.

Op de bank met Weerwolff

Deze keer moet ik mijn hart luchten over iets dat me al zoveel jaren dwars zit (en nee, geen wereldproblemen 😉 ). Elke keer als ik denk dat ik het los kan laten en me er niet druk over moet maken komt het weer voorbij….nagels in de bank…op mijn lippen bijten…ACTEURS DIE NIET KUNNEN GAMEN!!!!!

En nee, ik heb geen problemen dat ze niet exact het spel spelen, maar als een achterlijke op de knoppen rammen is echt TE BELACHELIJK! Ik heb nooit begrepen hoe acteurs die een rol willen neerzetten (en er zelfs awards voor krijgen) toch zo verschrikkelijk slecht de rol van gamer kunnen neerzetten.

Zelfs een serie als The Big Bang Theory kon het niet opbrengen om de game scenes realistisch te maken…en dat terwijl de serie juist gebaseerd is op het “geek-concept”. Hoe leuk ik Sheldon ook vind…als ik de cast met een controller zie zitten krommen mijn tenen 🙁 Als je als director toch een imago wil neerzetten dat bij zoveel details juist perfect is…waarom dan zooo slecht bij de game scenes?

Natuurlijk kan ik nu niet alle andere scenes uit films en series laten zien…want je zult altijd zien dat als je dan eindelijk na jaren besluit je hart uit te storten….je niet met alle voorbeelden op de proppen kunt komen 😉 Maar ik weet zo zeker dat jullie precies weten wat ik bedoel.

Ook al is de film of de serie nog zo goed, de acteurs Oscar waardig in zijn/haar acteerprestaties…als er een game scene komt…dan zijn er maar een paar die mij konden overtuigen. Waarschijnlijk zijn dat dan dus ook gamers in real life 😉

Maak ik me druk om niets? Ja, dat zullen alles niet-gamende kijkers wel zeggen…want die grote massa heeft niet eens door dat het acteerwerk op dat moment uiterst belabberd is. Ook de mensen achter de schermen hebben waarschijnlijk geen idee dat een constante button-bash in extreem hoog tempo op elke beschikbare knop niet echt voldoet.

Het is alleen raar dat sommige acteurs voor een rol echt weken of maanden onderzoek doen om een rol zo realistisch mogelijk neer te zetten. Dus als je een echte gamer in een serie wilt neerzetten, dan zou je verwachten dat dit toch een beetje in de buurt komt van het echte werk?

En als je weet dat de acteurs het niet realistisch kunnen neerzetten, laat dan gewoon de handen wat minder goed zien. Wat dat aangaat hebben ze gelukkig bij The Big Bang Theory ook genoeg Kinect, Wii en Guitar Hero scenes gehad waarbij geen controllers nodig zijn 😉

En jullie? Welke scenes in series en/of films zijn jullie bijgebleven als het gaat om slechte acteer prestaties qua gamen? Of juist goede…zodat mijn vertrouwen in Hollywood weer terug kan komen op dat gebied.

Of bij welke serie ze het realistisch hebben opgelost (ook al is het misschien niet realistisch). Perfecte voorbeeld hiervan vind ik zelf als Jesse Pinkman in Breaking Bad Rage speelt. A) Rage is gewoon een FPS die niet met Light Gun gespeeld kan worden en B) Rage was toen nog niet eens uit 😉