Via het medium Facebook ben ik in contact gekomen met Gjappy “Human Angel”, de voorzitter van de AE groep van Nederlandstalige AE (Artix Entertainment) gamers. Omdat wij graag wat meer informatie over Artix Entertainment willen delen zijn we erg blij dat Gjappy de tijd heeft genomen ons e.e.a. toe te lichten.

AE

Artix Entertainment (opgericht in 2002) is een Amerikaanse Indie VideoGame Company met de volgende 5 speerpunten:
1. Al hun spellen gratis gespeeld kunnen worden.
2. Al hun spellen in de browser gespeeld kunnen worden.
3. Al de winst die ze maken met memberships, in-game currency enz. wordt weer in de games gestoken.
4. Al hun games zijn ‘family friendly’ dus geschikt voor jonge spelers.
5. Voor de meeste van hun spellen is er IEDERE WEEK een nieuwe release.

Het meest populaire spel is AdventureQuestWorlds dat is een 2D MMORPG en kan dus ook in de browser gespeeld wordt. Daar is Gjappy een Nederlandse Moderator in, en vanuit deze rol heeft hij ook regelmatig contact met Adam Bohn aka Artix von Krieger, de oprichter van AE.

AE

Op dit moment is AE bezig met een project genaamd Battle Gems, dat wordt AE’s nieuwe mobile game, gevolgd door een 3D mobile game die nog in ontwikkeling is. Daar gaat de AE groep/guild dus voornamelijk over. De groep is ontstaan in 2010 toen Gjappy nog een speler was van AdventureQuestWorlds, en helemaal fan was fan de gameplay.

In AdventureQuestWorlds begin je aan een storyline en je hoeft niet eens member te zijn om heel ver te komen. In de tijd dat je speelt kom je allerlei spelers tegen die je dan aan je friendslist kan toevoegen. Of je kunt zeldzame, awesome of moelijk te verkrijgen wapens verzamelen om er goed uit te zien. Hoe de Storyline verloopt kan je deels zelf bepalen door te kiezen voor Good of Evil of (wat nog in de maak is) Chaos.

AE

Zijn motief om de groep te maken was dus om vrienden te maken. Hij maakte namelijk zoveel vrienden in-game dat ze niet meer in zijn friendslist pasten en hij moest dus op een andere manier contact houden. Hij begon de groep met 25 spelers en zit nu al rond de 250 Nederlandse spelers. De passie is dus Artix Entertainments games, voor de interacties en de gameplay en de art. Alles wordt gemaakt door de staff die ook weer contact hebben met de spelers. De spelers bepalen zelfs een groot gedeelte van wat er gebeurd. En met de AE groep geven zij de Nederlandse stem daarin. Tevens om elkaar te helpen, ideeën te geven voor onze Nederlandse artists (Vokun en Ricky) en met elkaar plezier te hebben in het spel!

Over de auteur

Retired Chief Editor & Webmaster

Monique a.k.a. Weerwolff is een echte XboxMamma.... Al jaren actief op de Xbox. Begonnen op de oude consoles net als menig ander gamer; de NES, Atari, Commodore 64 en daarna jaren genoten op de PC met games als Myst, The 7th Guest, The Beast Within, King Quest, en Leisure Suit Larry. Toen de carrière om de hoek kwam kijken heeft ze het gamen even "in de steek gelaten” en heeft met Halo2 het gamen pas weer opgepakt. Inmiddels staan/liggen er een Xbox One, Xbox 360, Xbox, PS4, PS3, PS2, PS1, Wii U, Vita & 2DS...maar natuurlijk ook een NES, SNES, N64, Megadrive I & II, Gamecube , Dreamcast, Atari 2600, Commodore 64, Gamegear, Lynx & alle types van de Gameboy.