Wij zijn nu even bezig met de 365Gaming Interview en met deze interviews willen we graag een kijkje geven bij verschillende personen in de gaming industrie. Van fans & community’s, Cosplay, organisatie van beurzen tot ontwikkelaars & studio’s. Alles laten we aan bod komen en we hopen beetje voor beetje alle facetten te laten zien.

Vandaag een interview met Jeremy, 20 jaren jong en een fervent gamer en muzikant. Hij werkt momenteel full time als ICT Professional waarin hij verschillende klanten ondersteunt in de ICT Branche. De afgelopen jaren is hij actief geweest voor een grote FIFA website genaamd FIFA Benelux en momenteel runt hij een YouTube kanaal wat zeer aan het groeien is!

FIFABenelux_Channel

Zoals we weten zijn er in de game industrie 2 verschillende kampen als het aankomt op de voetbal. De één zweert bij PES, de ander wil niks anders dan FIFA. Jij hebt duidelijk gekozen voor een FIFA community. Vanwaar de keuze om toch voor FIFA te gaan of draag je PES ook een warm hart toe?

Ja, dat is een goede vraag. Vroeger was Pro Evo gewoon het betere spel, maar de afgelopen jaren is dat beeld sterk veranderd, ook bij de gamers. FIFA maakt de afgelopen jaren grote stappen, op zowel gameplay als op grafisch gebied en ik heb het gevoel dat PES toch elk jaar weer achter de feiten aan loopt.  Voor mij is FIFA gewoon the best football experience you can get,  het voelt aan als een compleet spel, waar PES wat steekjes laat vallen. FIFA heeft bijvoorbeeld  echte spelers namen, veel competities, stadions, een geweldige algemene sfeer en natuurlijk FIFA Ultimate Team wat een enorme aanwinst is voor EA.

We nemen aan dat je nadat je op de site bent begonnen als lid ben je omhoog gegaan in de rank binnen de site. Hoe ben je uiteindelijk bij de personen gekomen die de site runnen?

Ik ben inderdaad begonnen zoals ieder lid op FIFA Benelux. Je gaat andere mensen helpen op het forum, je gaat je mengen in de discussies die er lopen en je probeert een toevoeging te zijn voor de site, ook al ben je daar beperkt in als normaal lid. Op een gegeven moment werd het toch wel opgemerkt dat is een actief en behulpzaam lid was en werd ik gevraagd om het forum te gaan modereren en dus de crew te versterken. Van het een kwam het ander en ben ik uiteindelijk van moderator naar supervisor gegaan en vervolgens administrator geworden.

Wat waren nog meer de werkzaamheden die je bij FIFA Benelux moest verrichten?

Toen ik moderator was bij FIFA Benelux had ik eigenlijk een aantal taken. Het was vooral het forum bijhouden en waar nodig berichten aanpassen waar iets mee mis was, bijvoorbeeld taalgebruik. Leden aanspreken die bijvoorbeeld enorm vervelend acteerde hoorde daar ook bij.  In mijn rol als supervisor was ik meer het aanspreekpunt voor de andere crew leden en ik probeerde ik hun zo goed mogelijk te begeleiden en het hele gebeuren op een hoger niveau te krijgen.  Later, toen ik inmiddels als administrator was, ben ik ook nieuwsberichten gaan schrijven voor de homepage. De bezoekers stellen het op prijs als er elke dag iets nieuws te lezen is over hun favoriete spel en hier probeerden we dan ook aan te voldoen.

Uiteindelijk zijn we ook met het ‘Doelpunt van de Maand’ concept gestart waar de leden dan iedere maand hun beste goals konden inzenden. Van alle inzendingen werd dan een top tien gemaakt door middel van een video.

Op een gegeven moment ben ik ook video tutorials gaan doen, omdat er elk jaar voor FIFA natuurlijk weer fantastische patches uitkwamen, gemaakt door de community: nieuwe faces, nieuwe shirtjes, liederen die het het publiek zingt in het stadion en betere gameplay mods. Allemaal van die leuke extra’s om FIFA nog beter te maken, maar vaak wist men niet hoe ze dit moesten installeren op hun PC en het werkend krijgen. Ik heb ze daar een handje bij geholpen en dit werd aardig gewaardeerd.

Naast het runnen van de site heb je natuurlijk ook te maken met de mensen van EA Sports, gezien het feit dat de website tot één van de grootste online FIFA community is. Wat kwam er allemaal bij kijken voor jou (zoals de beurzen en interviews)?

In de periode dat ik te maken kreeg met EA Sports werd het eigenlijk pas echt interessant.  De afgelopen jaren ben ik  naar de GamesCom geweest in Keulen waar je dan behind closed doors de nieuwe FIFA kan spelen en tevens een presentatie krijgt van de makers om te vertellen wat er allemaal nieuw is. Ik kan je zeggen dat die momenten het hele website gebeuren echt waard maken, want je voelt je belangrijk en je wilt al het moois wat je ziet overbrengen op je bezoekers.  Normaliter deden we dit door middel van een artikel op de homepage, echter heb ik afgelopen jaren video reportages gemaakt van de bezoekjes, omdat het een beter beeld geeft wat je allemaal hebt gezien en gedaan.

Naast de tripjes naar Keulen, is FIFA Benelux ook in de Amsterdam ArenA geweest, het stadion van Bayern Munchen,  bij EA op kantoor, launchevents en vroeger zelfs ooit nog naar Vancouver in Canada.

ea-sports-fifaEn nadat we meer weten over de verschillende niveau’s binnen FIFA Benelux, waar zat jijzelf qua niveau? Konden we je terugvinden in de middenmoot of behoorde je tot de toppers van de site?

Ik ben zelf geen topper met FIFA, de crewleden zijn vele malen beter dan ik, maar ik schat mijzelf gewoon in de middenmoot. Ik kan mij nog goed herinneren in de tijd van FIFA 06 dat ik stukken beter was. Ik speelde toen dagelijks en ik was toen terug te vinden in de top 100, haha. Dat niveau heb ik helaas al lang niet meer.

Nadat je een aantal jaren had meegedraaid aan de bestuurlijke top van FIFA Benelux heb je besloten een andere weg in te slaan. Is het niet verleidelijk geweest om terug te keren in de oude functie binnen de site of heb je helemaal afscheid genomen en speel je FIFA nu alleen nog maar voor de fun?

Het was zeker een lastige keuze en ik heb er ook lang over moeten nadenken of ik wel weg wilde gaan bij FIFA Benelux, maar ik heb toch de knoop doorgehakt. Op een gegeven moment gaf het mij geen voldoening meer en was de chemie een beetje weg na zoveel jaar. Ik heb mij wel in al die jaren volledig ingezet en geprobeerd innovatief te zijn met bijvoorbeeld het maken van video’s, wat we voorheen nooit deden. Het mooie is dat ik nog altijd wel contact heb met de crewleden en dat we nog regelmatig afspreken om wat leuks te gaan doen. Ik moet wel bekennen toen ik met de site stopte ook geen FIFA meer heb aangeraakt, omdat ik daarna iets totaal anders ben gaan doen.

NFOHump_Channel

Inmiddels ben je begonnen met je eigen YouTube-kanaal NFO Hump en dit blijkt een groot succes te zijn gezien de hits. Gezien de filmpjes die daar opstaan is het over het algemeen shooters dat we voorbij zien komen. Vanwaar de overstap van schoten op doel naar schoten lossen op andere gamers?

Nou, dat is dus het totaal andere wat ik ben gaan doen, haha.  Naast FIFA speelde ik eigenlijk ook altijd de Call of Duty games, begonnen uiteraard met de beste uit de serie: Call of Duty: Modern Warfare. Helaas werd de serie elk jaar minder en ben ik overgestapt naar de Battlefield serie, begonnen met Battlefield: Bad Company 2. Momenteel heb ik zo’n duizend uurtjes geklokt met Battlefield 3 en daarmee is ook mijn YouTube kanaal begonnen.

Ik vind het fantastisch om door middel van beeld en geluid iets te creeren wat mensen kan entertainen en al helemaal als ik dat kan doen door middel van mijn favoriete game. Het gevoel dat je krijgt als mensen je video waarderen is geweldig, daar doe je het voor. Met mijn laatste filmpje was het zelfs zo mooi dat ik gewoon tientallen reacties kreeg van DICE , de makers van Battelfield. Ze hadden het filmpje rondgestuurd op kantoor en iedereen was er helemaal gek op. Ik kan je zeggen, dat geeft een massive kick! Ik ben zelfs uitgenodigd bij DICE door een van de developers om op kantoor te komen in Stockholm Zweden. Hoe vet is dat? Regelmatig worden mijn video’s ook door de Battlefield community geshared en ben ik al aantal keer featured geweest op de Battlefield Facebook en Twitter, echt waanzinnig.

Capture en monteer je alle filmpjes zelf voor NFO Hump of zit hier een heel team achter? En wat is je favoriete filmpje?

Ik heb een aantal online vrienden waar ik wekelijks mee game en je kan hun eigenlijk zien als de acteurs. Ik ben de regisseur en ik vertel ze wat ze moeten doen en tegelijkertijd record ik ook alles. Daarna ga ik alles editten tot een mooi filmpje. Hier gaat wel echt enorm veel tijd inzitten. Om je een voorbeeld te geven: voor een filmpje van twee minuten ben ik misschien wel dertig tot zestig uur bezig. Een normaal mens zou mij voor gek verklaren om daar zoveel tijd in te steken, maar in the end it’s definitely worth it.

Dit is naar mijn mening het beste filmpje die ik tot nu toe gemaakt heb:

Bij mij begint het maken van een video altijd met de muziek. Ik hoor iets moois en daar krijg ik beelden bij en zo begint het balletje te rollen. Ik heb ook het idee dat vanwege mijn muzikale achtergrond, dat ik daarmee de muziek en het beeld perfect met elkaar kan synchroniseren, iets waar menig ander nog van kan leren. Ik ben daar heel kritisch in en bekijk en pas mijn video altijd wel honderd keer aan, totdat ik tevreden ben over het resultaat. Mijn motto is daarom ook: ik maak video’s die ik graag wil zien.

Waar zie je NFO Hump over 5 jaar staan?

Goede vraag. In de ideale situatie heb ik tegen die tijd over de honderdduizend subscribers en word ik net als met FIFA Benelux uitgenodigd door EA om langs te komen op kantoor en dergelijke. Er is niets beter dan erkenning te krijgen voor al het harde en dat hoop ik iedergeval te bereiken. Ik ben momenteel zeker goed op weg met meer als vijfhonderdduizend totale views en en meer als drieduizend subscribers in een zeer korte tijd. Met de aankomst van Battelfield 4 ben ik er alweer helemaal klaar voor om te knallen met nieuwe video’s.

Battlefield 3

365Gaming dankt Jeremy voor het interview en natuurlijk voor de mooie video’s!