diablo 3 coverDiablo III, een game die inmiddels al een klein jaartje op de pc beschikbaar is. Maar tot op heden mochten de mensen die op de consoles gamen alleen nog maar de verhalen aanhoren van de mooie  wereld en verslavende gameplay van Diablo III. En nu, bijna een jaar later mogen ook de console gamers Diablo III van hun to-do list strepen.

Voor de meeste mensen zal het niet helemaal als een verrassing komen, maar  deze Diablo blijkt een port te zijn van de pc versie. Er heeft zich in een jaar tijd geen tot bijna geen upgrade voorgedaan als het aankomt op graphics of gameplay. Geen nieuwe werelden, geen nieuwe tegenstanders, etc. En om eerlijk te zijn, het is ook totaal niet nodig geweest. Juist omdat de mensen van Blizzard zo trouw zijn gebleven aan het origineel, juist daarom is het ook een succes op de consoles.

In den beginne….

Om iedereen een optimale beleving te geven van Diablo III is er geen verhaal gebracht dat iedereen meeneemt naar de vorige delen, wat op zich logisch zou klinken, maar voor een game dat niet eerder op de console is uitgebracht heeft het geen meerwaarde. Dus iedereen start dan ook blanco in Diablo III. Naarmate de game zich vordert zal alles beetje bij beetje duidelijk worden en zullen alle personages aan je voorgesteld worden. Hierdoor word je vanaf het eerste punt betrokken in het epische verhaal van Diablo. Dit doen ze door de acts op te delen in verschillende verhalen. Ieder wat wilt als het aankomt op de moeilijkheden in deze game. En dat is ook maar goed, aangezien het verhaal niet één van de meeste boeiendste en langste verhalen is dat je in de game wereld tegenkomt.

Diablo-3-artCo-op

Veruit de meeste games worden als single player verkocht, maar Diablo geeft juist duidelijk aan in hun commercials dat het samen gamen hier bovenaan staat. Dit door lekker op de bank met 2,3 of 4 personen te zitten. Of je gaat lekker met 3 vrienden online gamen en zo kan iedereen zijn of haar eigen wereld verkennen zoals ze zelf willen. Het blijft een vermakelijke game op deze manier. Daarnaast kun je ook nog eens instellen wat de mogelijkheden zijn voor andere online spelers. Kan iedereen bij je inspringen, alleen vrienden, invite only of helemaal gesloten. Het is helemaal aan jou. Dit zorgt ervoor dat je game lange plezier zal brengen aan de games in je huis. Iedereen die een beetje van simpel gamen, niet nadenken houd die kan zich uren, misschien wel dagen vermaken met deze game.

Diablo_III review 1Replay waarde

Nadat je in eerste instantie de game hebt uitgespeeld, op bijvoorbeeld easy, dan kom je al snel op het punt uit dat je niet heel erg veel uit de game hebt gehaald. Dus word het tijd om de andere niveau’s ook te proberen. Hierin kun je het op twee manieren instellen. Je kunt kiezen voor sterkere tegenstanders, maar ook de hoeveelheid van de tegenstanders. Naast het opnieuw speler zul je ook steeds verder omhoog gaan in je level. Met een maximum van level 60. Nadat je level 60 hebt gehaald kun je de game met in totaal 9 gekozen characters uitspelen, ook tot level 60 of je kunt kiezen voor de leuke niveau’s waarbij je voor Paragon kunt kiezen. Hiermee zal je niet verder levelen, maar je kunt wel uiterst zeldzame en goede wapens, schilden, ringen, etc. tegenkomen. En ook zo blijft het leuk om tot verder te gaan met looten.  Al met al een hoge replay waarde. Sommige doen het om het meest perfecte wapen te vinden, de andere omdat het gewoon gezellig is met vrienden. Het feit blijft dat je de meeste mensen de game meer dan 1 keer zullen uitspelen.

diablo 3 review 0

Geen auction house

De game gaat met name om het hacken en slashen van alles wat je tegenkomt. Hierdoor zul je steeds betere loot vinden die je nog beter maken of een betere bescherming vinden. Hierdoor kun je op een moeilijker niveau spelen waardoor je nog betere items vind. En zo gaat deze cirkel verder en verder. Uiteindelijk kom je zo bij je ultieme wapen, schild of ander item uit. Maar mocht je nu niet echt zin hebben om dan de game 10 keer te spelen, dan kun je natuurlijk ook altijd nog gewoon lekker naar het auction house gaan. Maar helaas, deze is niet beschikbaar voor Diablo III op de consoles. Misschien is het ook wel in het voordeel van de console spelers, dit omdat er niet kan worden ge-mod met de wapens en dergelijke. Al met al blijft de game zo een uitdaging voor iedere speler.

Diablo-3 Verdict

Diablo III is een vermakelijke game die er voor zorgt dat je samen met je vrienden gezellig op de bank een leuk avondje kunt hebben. Maar ook alleen of in online co-op kun je een hele leuke tijd doorbrengen in de wereld van Diablo. Naast de vele instellingen qua tegenstanders kun je het heel persoonlijk instellen en zal iedereen het leuk vinden om deze game te spelen. Een game die ondanks de grootse aankondiging een verrijking voor iedere gamer moest zijn komt gedeeltelijke zijn beloftes na. De game is inderdaad een verrijking voor een huishouden met meerdere gamers, voor gamers die veel tijd online doorbrengen, maar door de korte gameplay, het uitsluiten van een auction house krijg je toch het idee dat de game rechtstreeks is overgezet om een heleboel nieuwe gamers te bereiken zonder daar verdere moeite voor te doen.

Ondanks de gebreken blijft het nog steeds een game die leuk is voor in de kast. De dingen die we zouden missen is puur voor de mensen die Diablo hiervoor op de PC hebben gespeeld. Als je niet weet wat je mist, dan kan het ook geen gemis zijn tenslotte.

Verdict8365Gaming verdict: 8