Inside IndieJawel mensen, het is weer zover. Een nieuwe Inside Indie met deze keer niet 1 maar 3 games die ik onder de loep heb genomen. Deze games kon je afgelopen maand ook terug vinden in de online stores van onder andere de PlayStation en de Xbox. En ik deze threeview ben ik aan de slag gegaan met The Bridge, The Swindle en Super Mega Baseball: Extra Innings.

The Bridge

Als eerste ben ik gedoken in de wereld van The Bridge en wat een vreemde wereld is dat zeg. Voor de mensen die de game niet kennen, het is een beetje een kruising tussen Braid, de arcade game van een dikke 7 jaar geleden, en M.C. Escher. Voor de mensen die Escher niet kennen, waarschijnlijk hebben jullie wel eens een schilderij gezien bij de dokter of de tandarts waarbij je nu niet precies weet welke kant de bovenkant is en welke de onderkant is, dat is meestal een Escher. En de manier van tekenen deed mij direct denken aan Escher, pak daar de gameplay van Braid bij en je hebt The Brigde. Een wereld waarbij het aan jou is om in de juiste volgorde de sleutels te vinden om de deur te openen. Dit doe je om de wereld om je heen te draaien en je karakter naar links of naar rechts te laten lopen.

Nu is het zo dat er natuurlijk wel extra elementen in het spel zitten die er ook voor zorgen dat je niet heel snel een level zult doorlopen en gelukkig worden deze elementen stapsgewijs toegevoegd aan de gameplay. Krijg je in eerste instantie te maken met schuivende deuren, daarna moet je het doen met grote sloopkogels die in de wereld zijn verwerkt. Niet snel daarna hebben we ook nog eens te maken met een zogenaamde zwart gat. Mocht je deze onder de knie hebben, dan kun jij je borst daarna natmaken aangezien ze in meervoud terugkomen en soms meerdere en verschillende obstakels per level. Al met al een hele uitdagende game ondanks dat er niet heel erg veel actie plaatsvind op je scherm.

Voor de mensen die van puzzelgames houden is dit dan ook zeker een aanrader. Helemaal vanwege de manier waarop de puzzels in elkaar steken. Zijn de eerste paar levels nog makkelijk te doorlopen. Naarmate je vordert in de game merk je dat de moeilijkheid ook redelijk snel toeneemt. Sommigen zullen het als een frustratie zien, anderen juist als een uitdaging, maar 1 ding is zeker. Je zult de game in ieder geval niet snel en simpel uitspelen.

The Swindle
The Swindle, de naam geeft al heel erg veel prijs van deze game. Want je kruipt in de rol van een zwendelaar die in een steampunk Londen woont en ook nog eens een cybercrimineel is. Dit alles speelt zich af in 1849 overigens. Je speelt iemand die precies 100 dagen de tijd heeft om te ontsnappen aan de Scotland Yard. Dan zullen ze een technologie onthullen genaamd The Devil’s Basilisk, hierdoor zou inbreken onmogelijk zijn.  En dat is dan ook alle informatie die je in het begin krijgt. Nadat we dus weten waarom we aan het inbreken zijn is het nu de vraag hoe je het moet en gaat doen.

Als eerste stappen we in een capsule en worden we 100 keer random bij een huis gedropped. Deze kan groot, klein, hoog of laag zijn. Maar ook de beveiliging in het huis speelt een grote rol. Want wat heb je aan een inbraak als er niks waardevols in huis te vinden is? Het leuke aan de huizen en de beveiliging is dat ze zo random zijn dat je nooit dezelfde level tegen zult komen tijdens het spelen, aldus de uitgever. Hete leuke aan de steampunk setting is dat alle bewakers robots zijn trouwens.

Nadat je je eerste buit hebt binnengehaald kun je direct verder gaan of je gaat terug naar je schuilplek. In deze schuilplek is niet heel erg veel te vinden, er is alleen te zien hoeveel geld je op je rekening hebt staan en je hebt een werkbank tot je beschikking staan. Deze werkbank is overigens een heel erg belangrijk onderdeel van de game. Deze zorgt ervoor dat je namelijk upgrades kunt kopen en maken. Met de upgrades kun je daarna bijvoorbeeld ook kluizen kraken, hierdoor gaan de geldbedragen aanzienlijk omhoog tijdens een inbraak.

En dat is dan ook het doel van de game. Zoveel mogelijk geld meenemen om zo alle upgrades te kopen binnen 100 dagen (wat gelijk staat aan 100 inbraken). Hierna heb je dan eindelijk de mogelijkheid om te ontsnappen aan de Scotland Yard. Of nog beter, ze zullen niet eens doorhebben dat jij de inbreker bent geweest.

Super Mega Baseball: Extra Innings

Super Mega Baseball: Extra Innings is een game waarbij het… Je kunt het waarschijnlijk wel raden. Inderdaad, het gaat om Baseball. Een game die in Nederland inmiddels ook al wel aardig wat aanhangers heeft gekregen. En voor de gamers die het een leuk spelletje vinden maar niet echt weten waar RBI voor staat, die kunnen nu ook lekker losgaan.

En dit is toch wel een heerlijke game die ervoor zorgt dat ik af en toe een potje ga spelen. Mochten jullie ook willen spelen en toch iets meer van baseball willen leren, dan hebben we een gameplay trailer gevonden waar ook nog eens de regels worden uitgelegd. En het leuke aan deze trailer; let ook eens op de stemmen van de scheidsrechters 😀 Deze zijn zo lekker standaard neergezet voor deze game, het is en blijft lachen.

En naarmate we de game langer spelen merken we dat er een ook een upgrade systeem in de game zit verwerkt. We beginnen zelf op level 0 en werken ons omhoog (dit doe je door onder andere mensen uit te gooien, punten te scoren en homeruns te slaan) en hoe hoger je rank is, des te meer upgrades je aan je team kunt toevoegen. Hierbij moet je denken aan een upgrade voor het vangen van een bal, betere ballen gooien als pitcher, maar ook sneller rennen bijvoorbeeld. Eigenlijks kun je alles upgraden om van je team een beter team te maken.

Van de drie games die ik heb gespeeld is Super Mega Baseball: Extra Innings de game die ik toch het snelste erbij pak. Het is een game waarbij even lekker op de bank kunt zitten zonder al te veel na te denken lekker een potje baseball kunt spelen. Sterker nog, volgens mij zou je de game makkelijk met 1 hand kunnen spelen. Zo simpel zijn de controls. Daarbij komt ook nog een dosis humor om de hoek kijken en je hebt een heerlijke cartoon game die je lekker laat ontspannen.