Als je nou de titel van deze column leest zul je denken … Wat heeft de Kermis nou met gamen te maken?? Nou ik zal het je vertellen.

Afgelopen weekend was ik met mijn familie op de Tilburgse Kermis. Ik kom van origine uit Tilburg dus die is dan ook een jaarlijks herhaald uitje voor de familie. De Tilburgse Kermis is momenteel de grootste van de Benelux. Als je er dan ook nog nooit ben geweest is zeker de moeite waard om een keer te gaan.

Wij genieten dan ook jaarlijks van een slenterende wandeling van 4-5 km heen maar die zelfde lengte ook weer terug. Het uitzicht is leuk en je ziet er van allerlei soorten mensen, van baby’s tot ouderen met rollators. Die laatste zijn dan natuurlijk ook het vervelendst want je krijgt die rollator dan ook continu in je hielen geduwd. De mensen die het meest op vallen zijn die in de extravagante kledij die graag willen op vallen. Deze mensen zijn vaak ook niet op hun mondje gevallen dus je zult ze zien en horen. Daarnaast heb je natuurlijk ook de Cosplayers die bijvoorbeeld rond de horrorhuizen rond hangen.

Wij beginnen de kermis altijd met een kort stukje rustig snel wandelen in de stille straten van Tilburg. Want tja dichtbij parkeren gaat natuurlijk niet en alle mensen die hangen op de kermis en zullen niet in hun huiskamertje T.v. zitten kijken.

De kermis bevat zoveel sensaties, angst, spanning, schok, snelheid en natuurlijk adrenaline. Deze sensaties hebben wij ook in onze games zitten. Denk bijvoorbeeld aan: als er in “Amnesia the dark Descent” een monster achter je aan loopt en je weet dat hij er is maar je niet om durft te kijken. Dit gebeurt in de horrorhuizen op de kermis alleen gebeurt het dan bij jezelf en niet bij je ingame karakter.
Als we dan eenmaal op de kermis zijn aan gekomen, lopen we langs gokkasten, grijpkasten, kinderattracties, botsauto’s, achtbanen, waterbanen en ja zelfs waarzeggers. Eenmaal aangekomen op de Heuvel komen we de adrenaline attracties, bungeeballen en eettenten tegen. Want wat is nou een kermis zonder vette hap?

De FPS-ers onder ons zullen ook de schiettenten op prijs stellen die we dan een beetje verder op tegen komen. Zo kun je daar (weliswaar met scheve wapens) je aim oefenen. Je schiet op speelkaarten, vingertopjes, schietdoelen of zelfs bewegende eendjes. Zouden jullie de Roos kunnen raken? Maar ook ballen gooien, blikwerpen, ringwerpen, pijl en boog schieten of dartpijltjes gooien is allemaal goed voor de aim.

Als we dan eenmaal op het Koningsplein zijn aan gekomen, zien we ook de Biertenten, poffertjeskramen en bierhallen. Mensen die van puzzel spellen houden worden bezig gehouden met een grote variatie van glazen, spiegelhuizen, de Cakewalk of zelfs een doolhof in een Horrorhuis.

Mijn broer en ik gooien dan ook af en toe wat eurotjes in de grijpautomaten, om ons geluk eens te testen. Want hier zit namelijk de grootste verleiding voor ons gamers. Deze grijpautomaten zitten vol met game/film/serie/tekenfilm personages. Zoals bijvoorbeeld Yoshi, Mario, Minions, Zombies en zelfs karakters van “Family Guy”. Hier sluiten wij onze kermis avontuur met veel geluk af. Mijn broer grijp een “Evil minion” en ik vind mijn nieuwe vriendje the “Runner Zombie”.
 En zo concludeer ik mijn verhaal: Als gamer is de kermis een boel pret. Ik kom als gamer daar zeker aan mijn trekken. Er is nou eenmaal adrenaline rushes en spanning genoeg. Wat vinden jullie er van?