Na een wat moeizame start mochten we dit jaar toch flink genieten van de enorme vrijheid en content die The Crew ons wist te bieden. Geen auto was te gek, geen kilometer bleef onbenut en overal was wel iets te doen. Toen ik hoorde dat er een uitbreiding zou komen met de naam Wild Run vroeg ik me oprecht af wat voor een extra content er nou nog kon komen wat echt een toevoeging kon zijn op de game. Het enige dat ik kon bedenken waren motoren want op dat na was voor mij de game immers al enorm compleet.

En laat het nou zo zijn dat de motoren één van de nieuwe toevoegingen zijn in Wild Run, maar daar blijft het niet bij.  Zo kunnen we ook aan de slag in gigantische monster trucks, of de zout vlaktes betreden met snelle drag voertuigen. Is driften meer je ding dan zal je hier ook flink mee aan de bak kunnen.

Naast deze toevoegingen mag je ook verwachten dat er grafisch het één en ander verbeterd zal worden en er meer realistische omstandigheden worden gecreëerd zoals een dynamisch weer patroon waarbij regen, wind, mist en ga zo maar door flinke invloed zal hebben op jouw race of jouw free roam ervaring.

Laten we eerst eens beginnen met de monster trucks. Dit vond ik namelijk een verassende toevoeging. Zo gingen wij naar de tuner toe en toverde onze mooie rode Chevrolet Camaro SS om in een gigantische monster waarmee wij de monster arena konden betreden. Hoe vet is het om met zulke bolides enorme jumps en stunts te maken. Tijdens deze mode moesten wij binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk munten verzamelen die overal te vinden waren in de arena. En uiteraard waren de munten met de hoogste waarde een stuk lastiger te bereiken dan de kleinere munten.

Eerlijk is eerlijk, met deze lompe bolide onder onze kont voelde ik mee een klein kind op de kermis. De besturing voelde zover ik het kan beoordelen (ik heb natuurlijk nog nooit in zo’n ding gereden) best realistisch aan. Wel merkte ik dat de omgeving niet altijd even lekker samen werkte met de monster trucks maar daarbij moeten we niet vergeten dat dit nog geen final build betrof.

Bijna elke race game waar een drift mode zit  maak je mij enorm blij mee. Nou konden we natuurlijk al flink in het rond driften in The Crew maar als officiële mode mogen we nu ook aan de bak met als bedoeling de finishline te halen met zo veel mogelijk drift punten. Het driften voelt echt super aan en alleen om deze mode samen met de monster trucks heb je mij al binnen.

En dat is op zich geen overbodige luxe aangezien de drag mode mij niet echt wist te pakken. Ja het is best tof om in deze snelle bolides over bestaande locaties zoals de Bonneville vlakte te mogen racen. Je begint met je banden op te warmen zoals we bijvoorbeeld ook al zagen in NFS Pro Street. Als we dan eenmaal als een speer ervan doorgaan dan komt het neer op het schakelen bij het juiste toerental en je auto in het rechte spoor houden.

Nou is het niet zo dat deze mode slecht uitgewerkt is want dat is absoluut niet zo. Het is meer dat het weinig vernieuwing bood ten opzichten van andere games die ik al ken met vergelijkbare modie. Wat wel tot de verbeelding sprak was het gevoel van snelheid en de invloed hiervan zoals rijwind. Dit voelde echt goed aan en als je van drag houd dan zal dit voor jou dan ook zeker een meerwaarde zijn.

Wat ik dan wel miste is met de komst van motoren een eigen klasse voor deze tweewielers maar het kan zijn dat ik hier over heen heb gekeken of dat het er simpel weg nog niet in zat. Het is immers zoals eerder al genoemd nog geen final build.

En dan zijn we er dus nog niet want zoals ik al zei zal er op grafisch gebied ook een en ander toegevoegd worden. Allereerst word er een upgrade van de graphics beloofd. Ik zag dit nog niet echt heel erg terug maar wellicht dat we hier meer over kunnen gaan zeggen wanneer de uitbreiding volledig is.

Maar naast deze upgrades mogen we nu dan ook echt gaan racen in fikse regen buien, of juist een felle zon die het asfalt bijna doet smelten. Dit is iets wat de achterban vanaf de eerste dag heeft gewenst en dus ook echt supertof dat het er nu dan gaat komen.

En dan zal je denken dat we er wel zijn maar dat is niet zo want er is nog één groot en bijzonder ding dat er komt. Dit is namelijk The Summit. Een maandelijks toernooi voor de beste racers onder ons. Tijdens de maand zullen er van allerlei kwalificaties zijn om je te plaatsen voor dit enorme event in de vorm van tickets om uiteindelijk te claimen de beste racer te zijn. Met deze titel zijn ook flinke prijzen te verdienen.

Al met al ben ik enorm verbaasd hoe Ubisoft het voor elkaar krijgt om een game die al zo enorm compleet is toch flink uit te breiden. Alle content die deze uitbreiding zal bevatten zijn echt een meerwaarde voor de game en voor jou als gamer. Wel vraag ik me af of het overzicht bewaart gaat blijven of dat de gemiddelde gamer zal verdwalen in deze zee van content, races en menu’s. De tijd zal dit uitwijzen maar voor nu durf ik het in ieder geval veel belovend te noemen.