Je moet tegenwoordig van goeden huize komen wil je met een vervolgfilm een miljard dollar omzet weten te genereren. Jumanji uit 2017 wist dat zonder moeite te doen en waar zulke cijfers mee gemoeid zijn is wederom een sequel niet ver vandaan. Volgende week verschijnt Jumanji The Next Level in de bioscopen en de verwachtingen zijn hoog gespannen. De film krijgt dan ook begeleiding van een videogame, als dat maar goed gaat.

De opzet is simpel. 4 levels met 3 teammaten die je binnen een kort halfuur kan uitspelen. Aan het einde van iedere level vindt er een horde-mode plaats waarbij je belaagd wordt door golven van vijanden. Al deze zijn te verslaan middels een mêlee-attack of gebruik te maken van je gun. De vier levels verschillen in setting van elkaar maar kennen allemaal hetzelfde level-design. De herhaling slaat al snel toe en binnen de kortste keren weet je wat na de volgende bocht je te wachten staat. Debuterend ontwikkelaar Funsolve maakt wel een goede beurt door zowel couch co-op alsmede online co-op erin te verwerken. Enkel, deze zal op een later moment worden toegevoegd voor de PlayStation 4, de Xbox variant is wel vanaf launch present terwijl de modi op Nintendo Switch editie compleet afwezig is. Speel je solo dat word je aardig bijgestaan door de AI

Op het grafische vlak is er niets te klagen, als je gediend bent van beelden die het uitstekend al deden op consoles van twee generaties geleden. Animaties zijn houterig en natuurlijk hebben Jack Black en Dwayne ‘The Rock’ Johnson niet zelf hun stemmen ingesproken. De game kent een relatief ‘klein’ prijskaartje waardoor het niet alleen interessant is voor die-hard Jumanji fans.

Het is alweer een poosje geleden dat er een deftige filmgame verscheen en met de komst van Jumanji The Videogame zal het nog wel een poosje duren alvorens er weer een verschijnt.

Geschreven door ons crewlid Eric

Review - Jumanji: The Videogame
Verdict5
+ Punten
  • Online en offline co-op
  • Leuk prijskaartje
- Punten
  • Gedateerde graphics
  • Enkel voor de Jumanji fans
5Verdict