Deze keer is de Kinderjury aan de slag gegaan met de Labo voertuigen uit de Toy Con 3 set. Lees hieronder wat Sem en zijn broertje ervan vonden.

Voordat we konden gaan gamen moesten we eerst alles in elkaar zetten. In een grote doos zaten wel 20 grote dingen met karton. Nadat we de game in de Switch hadden gestopt kregen we leuke uitleg over hoe we de dingen in elkaar moesten zetten.

Het was wel soms best wel een lange uitleg, maar gelukkig kon je het een beetje vooruit spoelen en als je het niet weet dan kun je de video ook stoppen in ronddraaien om beter te kijken. Ze maken wel leuke grapjes tussendoor zoals: Dit flapje is hier geknipt voor, oh nee gevouwen!

We begonnen met het gaspedaal  te maken, die heb je nodig om vooruit te kunnen. Het voelt alsof je ECHT gas geeft omdat hij ook bandjes heeft die hem een beetje tegenhoud. Je kan ook gewoon de toy con kantelen en dan gaat hij ook sneller rijden, omdat die dan denkt dat je gas geeft.

De sleutel hebben we daarna snel gemaakt, die is echt cool, je kan een voertuig pas besturen als de sleutel erin zit. Als je die als laatste maakt, wat mijn broertje wilde doen, dan kan je niet rijden en vliegen enzo. Hij ziet er ook echt uit als een sleutel en gelukkig is er ook nog een reserve sleutel.

Daarna zijn we met de auto begonnen, deze was echt groot en we waren in de ochtend begonnen en in de middag was hij pas klaar. Het ziet eruit als in een echte auto en ook als je aan het sturen bent lijkt het alsof je echt rijd. Ook is het cool dat je allemaal knoppen, trekdingen enzo kan gebruiken voor je radio, turbo en zelfs een zaag zit in de auto. Er zit ook een extra vak bij waar je de Switch in kan stoppen, maar dat vonden mijn ouders niet zo leuk, omdat het een beetje slap aanvoelde ofzo.

Daarna hebben we de onderzeeër gemaakt, die was niet zo groot als de auto, maar wel lastiger om te besturen. Je moet sturen met draaiknoppen, soms gingen we helemaal de verkeerde kant op, dat was wel grappig om te zien. Ook was het cool dat je het raster zag hoe de Switch het allemaal laat werken. Je kon binnenin de onderzeeër kijken zeg maar. Ook leuk is het schieten met je anker, daarmee konden we allemaal dingen onder water kapot maken.

Toen gingen we het vliegtuig maken, die was wel klein, alleen maar een stuur zoals je ook in een straaljager hebt zitten. Het is leuk om zoveel te vouwen als je het in elkaar zet en makkelijk om te sturen en te schieten, er zit maar 1 knop op, daarom is het makkelijk.

En als je dit allemaal niet leuk vind, dan heb je ook nog een spuitbus. Het is leuk om hiermee alles te verven. Als je gaat verven, dan kun je helemaal inzoomen zodat je hem echt kan maken zoals ik het wil en met de vormpjes die erbij zitten kan je ook mooi dingen erop spuiten in elke kleur die er is.

Toen we dit allemaal hadden gedaan konden we eindelijk gamen, het duurde wel heel erg lang voordat we alles klaar hadden namelijk.

Eindelijk konden we echt gamen. Het is super als je eerst alles gaat ontdekken. Dan zien je de reflectie stickers en de infraroocamera van de controller. Ook is het leuk dat je moet appen met het ontdekteam om alles te weten te komen over hoe het werkt, ze gaan je ook overhoren zelfs. En als je alles goed hebt, dan krijg je ook nog medailles hiervoor.

Ook vind ik het tof om te zien hoe je met codes moet werken om bijv. je eigen gitaar te maken. Verder lezen ze je ook hoe je alles kan versieren en krijg je tips voor als het kapot gaat, altijd handig!

En als je dan de wereld ingaat, dan kun je racen, vliegen, duiken, je kan van alles doen! Je moet dan met elk ding steeds iets van 8 of 10 opdrachten doen en als je dan klaar bent, dan ga je naar een ander stukje land en dan moet je ook weer zoveel opdrachten doen. Dat is dan voor de auto, voor de onderzeeër en vliegtuig zijn er ook weer een heleboel opdrachten.

Je kan echt heel erg veel doen in de game en het bouwen is super om te doen!

Review - Nintendo Labo Toy Con 3
Lekker bouwen en ook nog eens veel spelletjes in 1 game. Echt AWESOME!
Verdict
+ Punten
  • De auto is super
  • Heel erg veel dingen die je kan halen
- Punten
  • Het karton lijkt soms slap
4.3Verdict