Begin dit jaar waren wij in Amsterdam tijdens de Casual Connect en zagen daar een heleboel toffe games. Een game die onze interesse daar wist te wekken was Mayan Death Robots. Ondanks dat ik een flink potje ingemaakt werd door Jack, wist ik dat we deze game in de gaten moesten gaan houden. Al was het maar voor een nieuwe kans zodat ik Jack terug kon pakken. Gelukkig kreeg ik afgelopen week deze kans en konden we lekker tegen elkaar matten.Mayan Death RobotsEn dit keer werd ik gelukkig niet met de grond gelijk gemaakt maar liep de strijd gelijkwaardig op. Maar laat ik jullie eerst is gaan vertellen waar het om draait in deze Worms achtige game met een leuke twist. We gaan naar de tijd, terug naar het moment waarin de Mayans  de planeet domineerden. Wij zelf kruipen in de huid van een robot en nemen het op tegen een andere robot terwijl de Mayans vrolijk om ons heen aan het werk zijn. Zowel jij als de tegenstander hebben een soort power cel die je moet verdedigen. Weet jij namelijk de power cel van je tegen stander te slopen dan win je dat potje.

Wij zelf gingen aan de slag in de multi-player waar we een Campaign mode vonden. Tijdens deze Campaign mode is het basis principe het zelfde maar wel met een toffe twist. Je speelt namelijk samen met een vriend door een soort van verhaal terwijl je elkaar match na match probeert te verslaan. En dan opeens duikt er tijdens een match een Mythische Serpent op die je samen moet zien te verslaan om vervolgens weer de strijd met elkaar op te pakken. Tijdens deze mode speel je ook meer verschillende robots vrij om te gebruiken.

En dit is niet onbelangrijk want deze robots hebben ieder hun eigen aanvallen. Daar waar je met de één explosieve bananen aan het rond slingeren bent kan je met een ander weer dodelijk laser stralen af vuren. Standaard beschik je over 2 type aanvallen. Daarnaast kan je tijdens een beurt ervoor kiezen om extra blokken te bouwen om jezelf of jouw power cel te verdedigen of om te jumpen zodat je op een betere strategische plaats terecht komt.

De battle verloopt lekker vlot. De aanvallen gebeuren gelijktijdig en tijdens deze aanval kan je allebei al weer je volgende aanval kiezen. Heel soms komt er een wiel met speciale aanvallen naar voren en kan je deze aanval éénmalig gebruiken. Tijdens de Campaign mode merkten we ook al snel dat de omgeving zich er steeds meer mee ging bemoeien. Denk hierbij aan de Mayas die mee helpen of sneeuwpoppen die sneeuwballen naar je toe gooien. Dit geeft echt een hele toffe extra dimensie aan de game.

Naast de Campaign mode vinden we in de multi-player ook nog een Quick match waarbij je één potje tegen elkaar speelt, een short tournament  waarbij het best of 3 is en een long tournament waarbij het best of 5 is. Naast de multi-player zal er in de final version ook een solo mode zijn waarbij je het op kan nemen tegen a.i. Persoonlijk ben ik daar erg blij mee want je hebt immers niet altijd een vriend in de buurt om deze toffe game mee te spelen.

Voor mij persoonlijk blijft er dan nog één wens over, en dat is een release op console. Helaas is tot zover namelijk alleen een steam versie aangekondigd die voor ergens eind dit jaar staat terwijl deze game zich uitermate leent om samen met je vrienden op de bank te spelen met een PS4, X1 of Wii controller in je hand.

Conclusie

De build die wij konden spelen voelde al heel compleet en erg goed aan. Wij speelden met twee xbox 360 controllers en dit werkte echt perfect. Ook de graphics zien er gewoon erg tof uit. Ondanks dat er wel een soort van verhaal in zit is het toch wel de verslavende battles die deze game echt tof maken. Ik ben wel erg nieuwsgierig naar de a.i. in de single player die we nu helaas nog niet konden spelen. Hoe dan ook is dit een game om te gaan checken zodra die uitkomt want wij durven al wel te garanderen dat je er een hoop lol mee gaat beleven.

Edit n.a.v. reactie studio: