We hebben het interview van de Gamescom nog niet eens helemaal verwerkt en de lancering van Disney Infinity 3.0 is al geweest. Naast 2 leden van de Kinderjury heeft Jack aardig wat uurtjes erin gestoken en met z’n drietjes laten ze jullie graag weten wat ze ervan vonden.

Disney Infinity 3.0

Toen Mamma & Jack Disney Infitiny 3.0 mochten spelen in Duitsland was ik wel een beetje jaloers, ik wil ook zooooo graag zien wat er allemaal anders was met 3.0, helemaal met het Interieur, want dat vind ik het alleralleraller leukste! Ook ben ik helemaal fan van Binnenstebuiten, en die zit er nu ook bij!

Helaas zat die er niet bij, we hadden alleen de set met Star Wars, maar ik had wel Sadness/Verdriet gekregen en daar was ik heeeeeeel blij mee! Ik vind dat ik er wel op lijk, dus ik ben eerst even op de foto gegaan, en toen meteen ermee spelen!

Het begin is heel anders gedaan dan met 1.0 en 2.0, je verhaaltjes om alles een beetje te leren is anders. Ook de plek waar je alles kunt leren is anders geworden. Je begint vanaf een soort van plein dat eerst wit is, en elke keer als je iets geleerd hebt dat komt er aan het plein een gebouw/gebied in kleur bij. Zo is het wel erg duidelijk wat je nog moet leren, dat was wel fijn!

Ik vind het vechten eigenlijk niet zo leuk meer als ik eerlijk ben, maar ik vroeg dan aan Jack of hij dat wilde doen 😉 Maar het vechten is veeeeeel makkelijker geworden, dus als je het niet zo goed kan, met 3.0 is het wel beter. Je poppetje kan veel meer doen en het ziet er wel cool uit. Ook toen ik ging kijken bij de anderen die gingen spelen was het wel veel leuker om te zien want de poppetjes doen veel meer special moves. Maar ik heb niet echt gevochten, dus ik kan er niet zoveel over zeggen, maar wel over de andere dingen.

Ik ben meteen gaan bouwen in de Toy Box en met het Interieur, want dat is echt superduper leuk! Het bouwen ging in 2.0 al veeeeel makkelijker omdat je een helper had, maar nu is het nog makkelijker en leuker, want je kunt een stuk van een hele wereld laten bouwen! Dat doe je dat met het begin plein, want je gaat oefenen in een wereld die ze maken voor je.

Je hebt bv het Sneeuwkasteel van Elsa uit Frozen! Dan maakt ie gewoon de wereld voor je klaar waar je lekker kunt rondlopen en dingen oefenen. Of van Phineas & Ferb de wereld, dan zie je zo hoe ze die bouwen en hoef je het niet zelf te maken (zo goed kan dat ook niet hoor 😉 ). Bij Phineas & Ferb ga je bv oefenen om te springen.

Je kunt wel zelf ook bouwen hoor, dat is juist zo leuk in Disney Infinity, zelf een wereld bouwen en dan met allemaal verschillende poppetjes bij elkaar spelen 😉 Maar het is ook erg leuk dat je nu allemaal werelden hebt om in te oefenen, dat vind ik leuker dan met de vorige spellen.

De allerleukste wereld vind ik die met de boerderij en de dieren! Want daar kun je ook je nieuwe helpers opdrachten laten maken zodat ze nog beter worden! Daar hoef je ook niet te vechten, dus dat vond ik erg leuk. Wat je dan op de boerderij kan laten groeien kunnen de helpers ook eten, en daar worden ze ook beter van!

Net als bij 2.0 kunnen de helpers ook weer voor je bouwen, en nu bouwen ze veel coolere dingen! Ze zien er deze keer nog grappiger uit en je kunt ze ook bv andere helmen opzetten zodat we weer andere dingen gaan bouwen. Ze maken de Toy Box nog leuker!

Gelukkig is het Interieur er ook weer!! Dat is echt zooooo leuk! Je kunt zelf je huisje maken door kamers aan elkaar te klikken via de bouwer. Je kunt de kamers inrichten met allemaal meubels, de muren en vloeren kiezen, wat voor een ramen, de lampen, heeeeeel veel!

Bij 2.0 heb ik eigenlijk alleen maar in de Toy Box en het Interieur gespeeld, want daar was zo veel te doen! En nu nog meer! Er zijn meer verschillende kamers en spullen en je hebt ook echte leuke opdrachten waar je een soort van medailles mee kunt verdienen (dat was ook bij 2.0).

En dat maakt Disney Infinity zo super leuk, je kunt allemaal spelen wat je zelf leuk vindt! Als je net als ik graag wil bouwen en dingen wil maken, dan kun je echt zoooooveel doen! Maar ook als je vechten leuk vindt, of racen, dan kun je dat ook gewoon doen (je kunt mega veel race dingen bouwen ook!!!). Dus voor iedereen is het leuk om te spelen!

Voor mij was het de eerste keer Disney Infinity, ik heb wel al heel vaak Skylanders gedaan. Ik dacht dat het meer voor meisjes was, maar dat is echt niet zo hoor! Ik moest in het begin wel erg wennen aan wat je allemaal moet doen, maar eigenlijk was het heel makkelijk om te leren.

Ik vond het erg cool dat ik Star Wars mocht spelen! Die missies zijn echt tof gemaakt! Ik heb de films nog niet gezien maar de moeder van Frédèrique zei dat bij Disney Infinity er nieuwe verhalen zijn, wel met de wereld uit de film en de poppetjes, maar dan wel een nieuw verhaal voor Disney Infinity. Dus ik kon het ook zo spelen zonder de film te kennen, maar ik denk wel dat het leuker is als je de films kent. De tekenfilm ken ik wel en ik vond het erg veel op de tekenfilm lijken.

Het vechten is cooler dan ik dacht, er zijn erg veel coole moves. Ze hadden ook Yoda en die kon mensen wegduwen met zijn kracht. Ook in de lucht had hij een aanval, die was echt MEGA cool! We hebben eigenlijk de 2 poppetjes die bij het spel zaten niet gebruikt lol.

Ik ga het spel ook aan mijn ouders vragen want ik wil het zelf ook gaan spelen, Star Wars dan, want die is gewoon stoerder dan bv Binnenstebuiten. Ook wil ik dan die van Marvel van de vorige Disney Infinity wel graag erbij, die zijn ook erg cool!

Naast de Kinderjury is ook Jack aan de slag gegaan met Disney Infinity, zijn visie als volwassene doen we graag aan aanvulling bij deze Kinderjury review:

A long time ago in a galaxy far, far away…. there was a disturbance in the force. En dat kwam niet door Darth Vader, Yoda of de grommende Chewbacca. Nee, het zijn de helden van  Disney Infinty, Disney Infinty 2.0 en nu worden deze aangevuld door Disney Infinity 3.0: Star Wars.

Konden we in de vorige delen meegenieten met de film helden Jack Sparrow, de Marvel Super Heroes zoals Iron Man, deze keer gaan ik, als Star Wars fan ook helemaal op in de game dankzij Yoda, mijn persoonlijke favoriet samen met Boba Fett.

Naast het feit dat er nu een reeks is aangemaakt waar ik persoonlijk een hele grote fan van ben vind ik het ook prachtig om te zien hoe de werelden zijn neergezet, die we vooral kennen uit de films.  Beginnen we onze reis op Tatooine, nadat we de eerste missies hebben doorlopen pakken we onze fighter en vliegen we naar de volgende planeet. Iets wat er ook voor zorgt dat je meer wat afwisseling hebt of tenminste zo voelt het dan. Verder lijken de levels ook groter aan te voelen.

Qua gameplay voelt het net als de vorige delen, de combat moves zijn uitgebreiden en ook aan het einde zien we de bekende slow-motion moves die nu ook in Disney Infinity de gevechten visueel spectaculairder maakt. Het vliegen en schieten tijdens vliegen was een erg welkome aanvulling een een leuke link met de films en tekenfilmserie.

Zeker een aanrader voor de Star Wars fans (helemaal met het oog op de characters die nog gaan komen) en voor mij de leukste uitgave van Disney Infinity so far.

Tijdens ons korte interview met Ryan Rothenburger (Senior Producer) kwam naar voren dat de basis Van Disney Infinity idd bij ToyStory lag, een vergelijk die wij al in eerdere reviews hadden getrokken. Dit succes hebben ze gecombineerd hebben met de grote inbreng aan films die Disney heeft uitgebracht wat voor allemaal werelden in Disney Infinity heeft gezorgd…en nog veel die volgen. Een vergelijk met Skylanders is dus niet aan de orde, want ToyStory was al ruim hiervoor uitgebracht.

Veel kinderen vinden het jammer dat je niet met alle poppetjes de verhalen kunt spelen, dus we vroegen Ryan hierna. Het team van Disney Infinity zelf zou ook graag alle characters vrij speelbaar willen zien in elke wereld, maar helaas is dat vanwege IP Protection niet mogelijk. Dus helaas kunnen we niet als Sadness in een Star Wars verhaal spelen. Zelf zou Ryan graag een playset zien van Darkwing Duck, dus we hopen dat deze wereld ooit erbij gaat komen…en dan kunnen we in ieder geval met Donald Duck in die wereld spelen ;).

365kinderjury

Review - Disney Infinity 3.0
We geven Disney Infinity zeker 5 sterren! Eigenlijk willen we wel 6 sterren geven, maar dat mocht niet. Voor de grote mensen review zou Jack het een 8 geven, maar het is onze review en wij zeggen 5 sterren ;).
Sterren
5.0Totale score