Assassin’s Creed, voor velen onder ons een begrip. Of je nu alleen als Altaïr hebt gespeeld of ook als Ezio & Connor…bijna iedereen heeft ooit wel één deel gespeeld. De fans van de AC serie zijn overal te vinden, de passie gaat van verzamelen van merchandise tot levensechte Cosplay. En ook al deelt iemand misschien niet de passie zo extreem als bij de echte fans, menig heer kijkt graag naar de AC Cosplay dames 🙂

MyCreed

Met het oog op de release van Assassin’s Creed IV: Black Flag houden we een interview met Michael Braam; (SECNAV NL / MyCreedNL) hij is de oprichter van MyCreed Benelux, de leukste en (nu nog) enige fan Community van de Benelux en dé plaats waar AC fans samenkomen.

Laten we beginnen bij het begin….wat is het begin? Want voor de meeste gamers onder ons begint de ervaring met het eerste spel Assassin’s Creed, maar begint het verhaal daar ook zelf? Of zijn er prequels waar alleen de fans van weten?

Assassin`s Creed heeft één begin en dat is toch echt het eerste deel. Hierin maakten we kennis met de barman Desmond Miles die via een machine genaamd The Animus de avonturen of eigenlijk het leven van zijn voorvaders kon herbeleven. Je maakt eigenlijk direct contact met de belangrijkste personages; de meest belangrijke is dan wel Altaïr. Altaïr wordt later eigenlijk een beetje weg geschreven en weggeschoven voor Ezio, die zijn opwachting maakt in Assassin`s Creed II.

Maar Altaïr is de enige echte goede Assassin, die ondanks zijn kleine rollen wel een belangrijk figuur is gedurende de games. De Assassin-game is ook vrij simpel en klein opgezet in dit eerste deel en de missies zijn vaak een herhaling van wat je al eerder hebt gezien. Maar het is een echte Assassin-game en het heeft alles wat in een Assassin-game hoort. Denk hierbij aan het klimmen en klauteren, stealth, het strategisch plannen van moorden, weinig ruimte voor fouten enz.

Wanneer was jouw eerste Assassin’s Creed ervaring en was het meteen liefde op het 1e gezicht? Zelf was ik wel verliefd, maar na teveel herhaling ging mijn liefde even plaats maken voor frustratie. Pas bij Assassin’s Creed II ging mijn hart tekeer en kon ik het de controller niet neerleggen.

Het was verre van liefde op het eerste gezicht. Ik had echt zoiets van: “Oké, de game wordt ontwikkeld door een dame waar we nog nooit van hebben gehoord, het zal wel zo`n typische meiden game worden.” Ja, dit waren echt mijn eerste gedachten. Toen zag ik de gameplay beelden van de E3. En toen dacht ik: “Oké, laat ik het eens proberen,” (al was dit pas maanden later nadat Assassin`s Creed uit was gekomen). Na de eerste paar minuten spelen was ik om en was ik meteen fan. De sfeer, de setting, het verhaal, alles klopte gewoon aan deze game. Ik zat er direct in en kon niet meer stoppen!

Daarnaast heeft Ubisoft ook altijd alles er omheen goed uitgewerkt; iets wat ook heeft meegeholpen aan dat ik een grotere fan ben geworden. Denk dan aan de Collecters Editions, de boeken enz. Met het eerste deel had al direct een vette uitgave met een figurine van Altaïr. En dit werd een traditie van Ubisoft. De edities werden mooier, beter, voller: bij II kon je kiezen uit een Black of een White Edition waarbij de kleding van Ezio als figurine of zwart of wit waren. (Nou die wilde ik natuurlijk beide!). Ook zijn de verpakkingen altijd geweldig uitgewerkt evenals de bijbehorende informatie. Ze besteden echt tijd en aandacht aan alles waar het logo van Assassin`s Creed op staat. Tegenwoordig zijn er ook losse figurines te koop en de boeken worden ook beter en mooier. Bij het nieuwste deel gaan ze helemaal los met de Black Chest Edition waarbij je een deel van het ship krijgt met daarop de hoofdpersonage… hoe vet is dat!

Op MyCreed staan erg mooie foto’s van merchndise! Nu hebben wij zelf ook e.e.a. staan, dus we kennen de drang om dit moois in huis te hebben, maar met welk stuk is voor jou de verzamelwoede begonnen? En natuurlijk…wat is jou pronkstuk? En waarom?

De games zelf beschouw ik ook als verzamelobject. Waar ik mee begon was dus heel simpel Assassin`s Creed voor op de Xbox 360 en dat is de Classic uitvoering. Waar ik trots op ben, dat is lastig te zeggen. Het totaalplaatje, daar ben ik trots op. Maar als ik moet kiezen is het denk ik de Brotherhood Codex Edition, vooral om het een mooi pakket is met veel dingen en de Codex zelf ziet er fantastisch uit! Maar de mooiste editie moet nog komen: dat is de Black Chest Edition van Black Flag. Wow, wat een pret pakket gaat dat worden zeg!

MyCreed2

Waarom gekozen om de passie te delen met anderen en MyCreed te starten?

Deze beslissing / stap heb ik pas járen later genomen, sterker nog, ik heb er nooit bij stil gestaan om een website over Assassin`s Creed te starten. Ik heb vele andere websites gehad, maar geen hen was gericht op Assassin`s Creed. Ik kon eigenlijk nooit een Nederlandse website vinden en daar baalde ik altijd wel enorm van; ik wilde gewoon met mede fans erover praten en discussiëren.

Dit jaar kwam ik MyCreed.eu tegen en dacht meteen: “Dit is het!” De naam, de vormgeving, het klopt allemaal. Ik heb direct contact opgenomen met hen of ik de naam MyCreed.nl mocht gebruiken en waar de template van was. Na een kleine investering in de template, de naam, hosting en wat plugins was de website al vrij snel online. Ook heb ik contact gezocht met Ubisoft Nederland. Hoe het zit met de rechten, mag het allemaal wel? Ik kreeg direct een bericht terug: ik kon helemaal mijn gang gaan! Ik begon eigenlijk als fan: het moest meer een persoonlijke website worden waar ik mijn verzameling kon delen met anderen. Maar gaande weg dacht ik, dit kan gewoon een leuke Assassin`s Creed Community worden! Iets wat we hier in de Benelux nog niet hebben.

De lat heb ik niet hoog gelegd en dat is ook niet de bedoeling. Wanneer er nieuws is probeer ik het er zo snel mogelijk op te zetten. Er zijn nog geen reviews of columns (die komen wel dit jaar!); alles is nog redelijk simpel. Wat ik heb aan informatie werk ik steeds verder en dieper uit.

De fanbase is wereldwijd erg groot en er zijn met regelmaat gatherings. Gaan jullie deze ook in de Benelux organiseren?

Op dit moment is MyCreed.nl een los staande website van MyCreed.eu. De vormgeving voor MyCreed.eu doe ik ook voor een groot gedeelte, maar onze websites draaien doen we ieder voor zich. MyCreed.eu heeft een groot team en is ook druk bezig om dat naar een nog hoger niveau te tillen. MyCreed.nl word beheerd door mij alleen, met hier en daar wat support van wat partners. Voor nu is het richten op de site en zorgen dat het langzaam maar zeker meer info krijgt over Assassin`s Creed. Wat erop staat moet goed uitgewerkt zijn.

Hoe dit in de toekomst zal zijn is nog niet helemaal duidelijk, we proberen en zouden het tof vinden als elk land straks een MyCreed website heeft in de taal van dat land. En op basis daarvan zouden we dingen kunnen organiseren.

De Cosplay voor Assassin’s Creed is voor mij persoonlijk een favoriet en ik heb al aardig wat kunstenaars voorbij zien komen. Wie is jouw favoriet? En waarom?

Hm, dit is een lastige, ik zou blind kunnen roepen Jessica Nigri! Maar goed, dat is zo’n cliché. Zij doet veel Assassin Cosplay in opdracht van Ubisoft, maar er zijn ook andere die het ook gewoon goed doen. Bijvoorbeeld Rick Boer: hij heeft pas geleden nog een geweldige fotoshoot gehad die in het teken stond van Assassin`s Creed IV: Black. Zelfs met onderwater foto`s!

Cosplay ben ik pas gaan volgen voor MyCreed en besteed er veel tijd aan. Vooral omdat het gewoon tof en mooi is. Maar veel van deze artiesten zijn zelf ook enorm fan van deze games. Op de website van MyCreed ben ik bezig om dit langzaam vorm te geven.

MyCreed3

1 van onze leden had aangegeven wel een Assassin’s Creed deel te willen zien in de setting van de Ninja’s, welk tijdperk zou jij graag als setting willen zien voor een nieuw deel? En waarom?

Dat is een goede vraag, om eerlijk te zijn maakt het mij niet uit welke setting Ubisoft kiest. Tot nu toe is dat wat ze kozen mij altijd bevallen. Wat misschien wel eens mooi zou zijn, is inderdaad al wat de vraag aangeeft: “Ninja`s.” Geen idee of deze uit China of Japan komen, maar deze setting zou zich er wel echt voor lenen. Dan krijg je denk ik een echte Assassin game, namelijk met stealth en het draait om snelle gevechten.

En een moderne setting, gewoon waarin we nu leven. Maar dan krijg je misschien meer een Watch_Dogs- game. Want tja, zeg eens eerlijk, als je nu Ezio over straat ziet lopen in zijn kledij dan neem je die niet serieus natuurlijk…hahaha.

Er wordt weleens gesproken over een film over Assassin’s Creed, zie jij dit ook gebeuren of is dat eerder een wens van de fans?

De film is inmiddels officieel door Ubisoft aangekondigd; zij zelf zijn er ook heel nauw bij betrokken. Er staat immers veel op het spel voor Ubisoft: als de film de plank misslaat dan kan dat weer een negatieve effect hebben op hun franchise. We weten allemaal dat game-verfilmingen over het algemeen mislukken.

Laten we bijvoorbeeld kijken naar een klein project van Ubisoft, genaamd Assassin’s Creed Lineage. Deze korte film kreeg je “gratis” bij Assassin`s Creed: Brotherhood Codex Edition. Deze film verteld in het kort de geschiedenis van Ezio en dan voornamelijk van zijn vader die ook een Assassin blijkt te zijn. Zo komt Ezio immers in contact met de Assassins. Ondanks dat deze film kort was, had het precies alles wat je in een Assassin film hoort te zien. Alles klopt, ze hebben de gehele spelwereld in de film gezet en dit gemixt met echte acteurs en actrices wat waanzinnig goed uit is gepakt. Door deze film zie je dat ze in staat zijn om een mooie film te kunnen maken. Zolang ze maar geen voorbeeld nemen aan de film Prince of Persia, want die ging werkelijk waar nergens over.

Al met al gaat de film er komen. Er is echter weinig van bekend; wel weet Ubisoft dat de lat hoog ligt en dat wij fans bepaalde verwachtingen hebben. Welke dat vanuit mijn kant zijn dat bewaar ik voor een andere keer, want daar moet ik eens even goed voor gaan zitten.

Waar wil je staan met MyCreed over 5 jaar?

Over 5 jaar … hoop ik dat de website nog is zoals het nu is. De vormgeving is perfect, de indeling is perfect. Qua bezoekers gaat het op zich ook wel oké, elke bezoeker is er 1! Wat ik nog meer hoop te zien is dat we een kleine `hechte` community hebben van echte Assassin`s Creed fans en een aantal minder grote fans voor het balans en evenwicht. Ik heb niet de ambitie om er een grote website van te maken, maar als ik daarvoor de kans krijg dan zal ik hem zeker aangrijpen!

365Gaming dankt MyCreedNL voor het interview en natuurlijk voor de mooie foto’s! Houd 365Gaming in de gaten voor MyCreedNL nieuws en ook voor reviews!