Bijna negen maanden geleden kwam Ubisoft met een nieuwe reeks Assassin’s Creed games genaamd Chronicles. In April 2015 konden we al genieten van een vrouwelijke assassin in China en nu is daar dan eindelijk de volgende in het rijtje: Assassins’s Creed Chronicles: India. Een leuke game met een heerlijk gevoel wat door verschillende dingen komt.

In het 2e deel van Chronicles-serie ben je een mannelijke assassin in het India van 1841 genaamd Arbaaz Mir. Je gaat op jacht door verschillende levels naar een meester tempelier die van de Assassin Order een mysterieus object heeft gestolen. Tijdens dit avontuur kom je voor verschillende problemen te staan. Natuurlijk moet je je weg banen tussen verschillende enemies, maar daarnaast heb je ook nog een andere belangrijke taak. Namelijk het beschermen van je geliefde.

In het eerste level word je meteen in het diepe gegooid. Tijdens de tutorial mag je namelijk niemand vermoorden. Alles wat je doet, moet je ongezien doen en dit is lastiger dan gedacht. Er zijn verschillende mogelijkheden om situaties te vermijden. Zoals je gewend bent bij andere games kun je in bomen klimmen om hogerop te komen of via muren omhoog klimmen. Op deze manier kun je wachters beneden ontwijken, maar ook bovenop staan guards die je moet ontwijken. Zo kun je ongezien langs de rand klimmen of op sommige locaties jezelf verstoppen zodat de guards je niet kunnen zien.

verder heb je nog een aantal speciale manieren om langs guards te komen. Zo heb je afleidingsbommen die je op een locatie kunt gooien om guards daarheen te lokken. Dit kun je ook doen door middel van fluiten, maar dit werkt alleen voor guards die boven je staan en jouw dus niet kunnen zien. Zodra je in het 2e level zit, krijg je uitleg over je wapens en vanaf dan begint jouw taak om de meester tempelier te verslaan. Voor gevechten heb je een zwaard, een chakra en natuurlijk je hidden blade. De chakra is erg handig om vijanden boven je te verslaan. Daarnaast weerkaatst de chakra ook op meerdere objecten waardoor je touwen kunt doorsnijden of guards kunt verslaan. Als laatste extraatje krijg je een ‘ropelauncher’ mee. Hiermee schiet je een touw af naar een dak boven je waardoor je via het dak ongezien voorbij guards kan komen.

De game is moeilijker dan je zou denken en je bent hier stiekem meer tijd aan kwijt dan dat je ingeplanned hebt. Hoe verder je komt, hoe meer verschillende soorten guards rondlopen en zelfs dieren zoals tijgers. Het blijft dus continu een gepuzzel van hoe je het het beste aan kunt pakken. Door de getekende stijl, het 2D-element en de sfeer van de game kreeg ik op sommige momenten zelfs een ‘Prince of Persia’-gevoel van vroeger. Het kan dan ook niet anders dan dat ik heb genoten van Assassins Creed Chronicles: India. Het speelt heerlijk weg, geeft een retrogevoel en blijft je uitdagen.

India is een waardige opvolger van China in de Assassin’s Creed Chronicles-serie. Het is nu afwachten op het volgende deel als we naar Rusland gaan.

Review - Assassin's Creed Chronicles: India
Het speelt heerlijk weg, geeft een retrogevoel en blijft je uitdagen.
Verdict8.5
+ Punten
  • Uitdagend
  • Retrostijl
8.5Verdict