Inside Indie

Wouw! Mijn eerste Inside Indie! Niet dat ik al niet een boel Indiegames gecoverd heb maar drie games in één Combo-review is nieuw voor me. Waarom ik deze keer het leuke Inside Indie concept gebruik? Omdat we zo gelukkig waren om drie Kinect titels te ontvangen!

Eigenlijk zou ik meteen een column kunnen schrijven over hoe nuttig Kinect games zijn voor je conditie want man, man, man, stond ik daar even te zweten! Wel was het goed voor me, de afgelopen maanden was ik wat kilootjes aangekomen dus die mochten er wel weer vanaf. Ik had alleen niet gepland dat zwaaiend of in rare yoga posities te doen voor mijn TV.

Commander Cherry’s Puzzled Journey

Ik begon met de game waar ik van dacht dat het wel mee zou vallen met het bewegen. Commander Cherry’s Puzzled Journey is namelijk een Hybrid-Motion Yoga-Action-Platformer! Mocht je nu twijfelachtig naar je scherm staren zal ik het even toelichten: Je bestuurd Commander Cherry met je controller en je helpt hem het level door. Maar het level bestaat uit een aantal stukken waar Commander Cherry niet zonder jou hulp doorheen komt.

Commander Cherry 2

Wat je daar moet doen is in een vak een bepaalde pose aannemen en die vastleggen in een foto. Vervolgens kan Commander Cherry op jouw ledematen springen en op die manier naar boven komen. Dat begint natuurlijk simpel maar na een paar levels hang je scheef op de bank, met één been in de lucht en de ander in je nek.

Grandé Games krijgt het voor elkaar om de poses goed af te wisselen tussen simpele en complexe houdingen. Daarmee creëert het spel een rustige gameplay en geen gestuiterd of verkrampende houdingen. Ook prettig is dat je vrij bent om een gamehouding aan te nemen die fijn vind: Staand, gehurkt, zittend, de game vind het allemaal goed.

Commander Cherry 1

Toch ben ik niet altijd blij geweest met de beeldherkenning van de game. Zo kreeg het spel mijn lichaam nooit volledig in beeld en werd mijn voetenbank frequent aangezien als onderdeel van mij. Nou is dat inderdaad het geval op een brakke zondag, maar tijdens de game was het behoorlijk vervelend. Het is duidelijk te merken dat de game bedoeld is voor mensen met een grote vrije ruimte voor hun Kinect.

Je moet namelijk in het spel zowel spelen met diepte als met je lichaamshouding. Commander Cherry verdient bonuspunten als jij in een keer de houding goed hebt én je daar mee alle bonuspunten kan oppakken. Ook kan je met een tweede speler het spel tackelen en is er een Mirror modus waar je bewegingen in spiegelbeeld zijn.

Toch vermoed ik niet dat je het spel vaak gaat spelen. Het is een zeker een vermakelijk spel met een leuk concept maar ik vermoed dat zodra je alle levels gehad hebt het wel een beetje klaar is. Daarentegen als je Commander Cherry speelt met je zoon / dochter / nichtje / neefje dat het wel een boel plezier oplevert.

365Gaming Verdict: 7
Verdict7

Squid Hero for Kinect

Tweede op de lijst is Squid Hero! Ik kreeg meteen het gevoel dat ik onder de 12 was! Het spel begon met een vrolijk deuntje en een vriendelijk ogende interface die je met je handen moest bedienen. Ook het verhaal is lekker laagdrempelig! Er dreigt een ijstijd en jij moet als octopus zorgen dat alle ijsblokken worden vernietigd. Simpel toch?

En precies dat is het spel ook: Lekker simpel en actief aan de slag achter je Xbox! Je reist de wereld over en komt in diverse kleurrijke gebieden waar je lekker actief aan de slag mag! IJsbergen slopen, kleuren matchen en snel door obstakels manoeuvreren is wat je het meeste doet in Squid Hero van developer Virtual Air Guitar Company.

Als je de game vergelijkt met Commander Cherry is Squid Hero een veel actiever qua gameplay. Je bent de hele tijd met je armen aan het zwaaien om ijsblokken te gooien, muntjes op te pakken en heen en weer te zwemmen. In de race stukken moet je met je lichaam heen en weer bewegen om de obstakels te ontwijken. Na een uurtje bewegen was ik behoorlijk bekaf.

Ook bij Squid Hero denk ik dat je als volwassene het niet lang in je eentje zult spelen. De game speelt lekker weg maar veel uitdaging zal je er niet in vinden. Squid Hero is zeker meer een spel om te spelen samen met Kids. Maar als je vanuit dat oogpunt beoordeeld is het een vermakelijk spel.

365Gaming Verdict: 7
Verdict7

Boom Ball for Kinect

Toen ik Squid Hero aanvroeg om te kunnen reviewen was de reactie van de Developer zo positief dat we meteen Boom Ball er bij kregen! Superleuk natuurlijk, en na mijn vrolijke ervaring met Squid Hero begon ik met een glimlach aan deze game.

Meteen voel ik een leeftijdsverschil met Squid Hero. Je hebt namelijk voor Boom Ball meer ruimtelijk inzicht nodig. Je bestuurd in dit spel met beide handen twee schilden om ballen terug te kaatsen tegen blokjes in het veld. Een soort Breakout meets Kinect met vrolijke blokjes.

Gelukkig is ook Boom Ball lekker laagdrempelig. Je kan relaxed op de bank met twee handen in de lucht ballen kaatsen. Het spel maakt het soms een beetje moeilijker door meer ballen in het spel te doen of dat je gericht moet gaan schieten maar je zit nooit op het puntje van je stoel. De game wisselt de levels tevens leuk af zodat je niet al te repetitief bezig bent.

Boom Ball is de enige van de drie die ik niet vooral voor kinderen vind. De stijl is nog wel lekker vrolijk maar als je even lekker wil hangen zonder een te ingewikkeld spel te spelen is Boom Ball een goede keuze. Ik heb me ook met deze game goed vermaakt en eigenlijk weinig over te klagen. Leuk spel waar je een keer niet je controller voor nodig hebt.

365Gaming Verdict: 7
Verdict7

Nawoord

Het was leuk om drie geinige Kinect titels aan te kunnen pakken en plezier mee te beleven. De volgende keer dat ik op bezoek ben bij de Kinderjury zal ik vragen wat zij er van vinden, want deze games vragen gewoon om een mini-gamer om mee te spelen! En ik ben blij dat ik voor mijn eerste echte Inside Indie drie actieve en vrolijke games te pakken had, na Blues and Bullets kon ik dat wel gebruiken!