Kennen jullie ook die programma’s op tv waarbij mensen oude huizen opkopen en vervolgens verbouwen en weer verkopen om zo veel mogelijk winst te vergaren? Ik persoonlijk kijk altijd met veel plezier naar deze programma’s. Toen ik er vorig jaar achter kwam dat House flipper uitkwam was ik dan ook meteen verkocht en ging met deze sim lekker aan de slag. Het enige dat er echter aan ontbrak was dat we niks aan de tuinen konden doen. En dat is toch wel de eerste indruk die potentiele kopers krijgen bij het bezichtigen van een woning. Nu een jaar later is het dan eindelijk zover en is de garden DLC uit. En kunnen we nu dus ook naar hartenlust met de tuinen aan de slag.

Voordat ik wat ga vertellen over deze DLC wil ik eerst even in het kort iets vertellen over House Flipper zelf voor de gene die deze game nog niet kennen. In house flipper is het aan jou als aannemer om klusjes op te knappen voor die gene die dit nodig hebben. Denk hierbij aan verven, nieuwe keukens plaatsen, muurtjes wegbreken of bouwen, inrichten en ga zo maar door. Wanneer je hierbij voldoende hebt verdiend kan je zwaar verwaarloosde huizen gaan opkopen, opknappen en verkopen.

Handig hierbij is wel om op de behoeftes van je potentiele kopers te letten om zo maximaal winst te boeken. Naarmate je ervaring groeit zal je skills vrij spelen die je leven als aannemer een stuk eenvoudiger maakt. Ik zelf heb het afgelopen jaar een beetje een soort van haat / liefde verhouding gekregen met deze game. Ondanks dat ik hem geweldig vind, en ook vooral erg verslavend moet ik eerlijk bekennen dat de game zeker niet bug vrij is en op meerdere vlakken toch erg beperkt. Ook qua uitdaging is de game geen hoog vlieger. Maar uniek is het zeker wel.

Eén van de beperkingen betrof dus de tuin waar je niks mee kon doen. Zo maakte je van een bouwval een echt paleis maar deed de verwaarloosde tuin dit volledig teniet. Maar dat mogen wij nu achter ons laten met deze Garden DLC.

In de deze DLC is het dus aan ons om weer klusjes aan te nemen waarbij we de tuinen van onze klanten volledig naar hun wens te maken, maar ook kunnen we nu dus onze opgekochte huizen voorzien van een fraaie tuin. En de items die we hiervoor kunnen gebruiken vallen me zeker niet tegen. In het basis spel vind ik dit namelijk veel te beperkt. Wanneer je een keuken wilt bouwen zal je elke keer weer terug vallen op het zelfde kunstje bij gebrek aan keuze mogelijkheden.

In de tuin lopen we hier dus gelukkig een stuk minder tegen aan. In ieder geval wat betreft de keuze voor planten en ondergrond. De overige items die je kunt gebruiken zijn dan in mijn ogen wel weer vrij beperkt. Na eerst wat opdrachtjes te hebben gedaan liep ik helaas al tegen wat bugs aan maar wist wel snel mijn perks te unlocken op ééntje na die om onduidelijke reden nog niet beschikbaar is.

Van daar uit ging ik meteen lekker aan de slag om mijn eigen huizen te voorzien van een mooie tuin zodat ze klaar waren voor de verkoop. Handig is het hierbij wel om je aan één van de vier thema’s te houden. Er zijn namelijk vier thema’s in het spel. Voordat je een huis op de markt zet kan je mee doen aan een wedstrijd binnen deze thema’s om zo een waarde vermeerdering van je woning te realiseren.

Ik ben serieus hiermee aan de slag gegaan en kon er om eerlijk te zijn geen koek van maken. In één van de tuinen heb ik een uurtje of zes besteed om deze volledig en perfect te krijgen binnen het gekozen thema. De waarde vermeerdering die dit op leverde betrof 3%. Een ander tuintje die ik in een half uurtje in elkaar heb geflanst zonder rekening te houden met een thema gaf me dezelfde waarde vermeerdering.

Iets anders wat mij opviel betrof de potentiele kopers. Deze hebben enorme waslijsten aan dingen die zei wel of niet willen in een woning. Wanneer je dus een huis verbouwt is het handig om deze zo te verbouwen dat het aan de wensen van een aantal van deze kopers voldoet. Zo kunnen hun dan lekker tegen elkaar opbieden en haal je er het maximalen uit. Gek genoeg hoor je ze met geen woord over wat zei verwachten van hun tuin. Je zou denken dat dit een wezenlijk onderdeel zou moeten zijn van deze DLC.

Een laatste ding wat ik toch wel wil noemen zijn de beperkingen en onhandige en soms zelfs falende controls.  Met grote regelmaat liep ik tegen problemen aan met het plaatsen van hekken en stoepen. Doordat deze gewoon niet lekker geplaats kunnen worden. Een enorme beperking hierbij is dat je bestaande grote bomen niet weg kan kappen uit de tuinen. En ook bijvoorbeeld een veranda kan je niks mee.

Als je daar nog bij bedenkt dat wanneer je bijvoorbeeld grind wil plaatsen het dan erg onhandig is om dit bij een boom te doen waardoor je continu tegen lelijke kale plekken rond de boom kijkt, of wanneer je een stoep wilt plaatsen je tegen de beperking van het formaat aanloopt. Je kan er namelijk geen stukjes af slijpen om ze mooi passend te maken.

Een mooie tuin bouwen word dan ook al snel een continue strijd met de beperkingen, telkens compromissen sluiten om er maar voor te zorgen dat het werkt.

VOOR:

NA:

Conclusie:

Het zal niet meer verrassend zijn dat ik niet erg positief ben. En ik moet eerlijk zeggen dat dit me aan het hart gaat aangezien ik deze game echt al het beste van de wereld gun. Ik wil er ook meteen duidelijk bij zeggen dat ik in korte tijd wel een uurtje of twintig met plezier bezig ben geweest en dat deze DLC dus ook zeker wel een hele hoop goede aspecten heeft.

Zo ben ik echt blij dat ik nu eindelijk de tuinen kan opknappen bij de huizen die ik bezit, en ook is het erg verfrissend om soms even uit een huis te stappen en in de tuin aan de slag te gaan. Het zorgt ervoor dat de game veel minder een sleur word en te repetitief is.

Helaas weegt dit gewoon niet op tegen de bugs die de game op dit moment kent, de beperkingen die het heeft en het slecht geïntegreerde systeem waarbij de kopers geen woord laten vallen over de tuin.

Wanneer Frozen District ervoor zorgt dat de kopers zich meer met de tuinen bezig houden, ze ervoor zorgen dat het plaatsen van hekken, stoepen en dergelijke veel beter kan en ze ook zorgen dat we meer van het terrein kunnen sculpen door bijvoorbeeld vijvers te maken, zwembaden, verhogingen en noem maar op. En als laatste ons de mogelijkheid geven om die vervelende bomen te kappen dan is deze DLC wellicht de €12,50 waard die het momenteel kost. In zijn huidige staat is dit tot mijn verdriet gewoon niet het geval.

Review – House Flipper Garden DLC
Verdict6
+ Punten
  • Eindelijk compleet
  • Verslavend
- Punten
  • Te veel bugs
  • Te veel beperkingen
6Verdict