Black Ops III is al weer een paar maanden oud en nu is het dus tijd voor de allereerste DLC voor de nieuwe Call of Duty. Zoals we gewend zijn brengt de DLC ons altijd een aantal nieuwe levels voor de online multiplayer en tevens zit hier ook weer een nieuwe map bij voor de zombie-mode. Deze DLC zorgt voor weer een flink aantal uren aan speelplezier en de nieuwe levels zitten goed in elkaar. Het is dus een goed begin voor de season pass van Black Ops III.

In Black Ops II was de map genaamd ‘Hijacked’ erg in trek bij de spelers. Hier speelde je op een jacht, een kleine chaotische map die voor veel kills (maar ook deaths) zorgde. Deze map hebben ze nieuw leven in geblazen voor Black Ops III en is veranderd in ‘Skyjacked’. Het is nog steeds dezelfde kleine chaotische map die we kennen, alleen flink opgepoetst en aangepast naar een vliegend politie voertuig. Door de toevoeging van ’thrustjumpen’ in Black Ops III is de map nu extra uitdagend geworden en zijn er vele nieuwe route’s mogelijk om je tegenstanders te verrassen. Helaas is de grootte van de map ook tevens een nadeel. Bij Black Ops III zijn veel spelers een groot fan van tegenstanders vastzetten op hun spawnlocatie en ze meteen neer te schieten zodra ze gespawned zijn. Dit is op Skyjacked dus niet anders. Je zult dus erg snel moeten zijn om niet compleet ingemaakt te willen worden.

De volgende map is mijn persoonlijke favoriet van deze DLC, Splash. In Splash ren je rond in een verlaten waterpark. De map is erg kleurrijk en is een wat groter level met talloze gangen, waterglijbanen, zwemgebieden en tevens een stuk strand. De eerste paar keren dat je deze map speelt kijk je je ogen uit. Helaas zaten er bij de release van de DLC een aantal glitches in deze map waardoor je op plekken kon komen waar je dus niet dood kon gaan. Gelukkig hebben ze hier snel iets aan gedaan, want gisteren verscheen er alweer een update om dit aan te pakken.

De derde map heet Gauntlet en is een erg indrukwekkende map. Je bent hier op een speciale trainingsfacility en dit gebied bestaat in principe uit 3 delen. In het midden van veld is het voornamelijk sneeuw en ijs wat je ziet. Aan de buitenkant heb je 2 compleet andere gebieden. Zo zit er aan de ene kant een jungle en aan de andere kant is er een stadsinrichting. Dit is volgens mij de eerste keer dat ze 3 compleet verschillende gebieden in 1 map combineren, en ik moet zeggen dat dit erg goed gelukt is. Door deze 3 omgevingen is er voor elke stijl gamer wel iets te doen. Of je nu liever het gevecht aan gaat in kleine gangetjes of juist op de wat langere afstanden, dit is allemaal mogelijk in Gauntlet.

De laatste multiplayermap heet Rise en is in mijn ogen de minste van de 4. Dit wilt niet zeggen dat deze map slecht is, maar kies zelf liever voor Splash of Gauntlet. Veel Call of Duties hadden een map die zich afspeelde op een bouwplaats. Dat is nu dus Rise geworden. Een grote map met veel kleine gangetjes, lange open gebieden en ook hier weer een stuk waar je kunt zwemmen. Door de vele kleine gangetjes is het erg goed opletten op je omgeving, want je weet nooit van welke kant je tegenstanders af komen. Vooral in ‘Domination’ moet je goed opletten als je punt ‘B’ captured. Punt ‘B’ is namelijk het midden van de map en hier sluiten 6 verschillende wegen op aan. Rise is al met al een leuke map die goed in elkaar zit, maar mist in vergelijking met de andere 3 mappen net dat kleine beetje extra om de map tot favoriet te kunnen kiezen.

Last but not least is er een nieuw stuk verhaal voor de zombiemode. Der Eisendrache is de nieuwe map en speelt zich af in een oud kasteel in de Alpen. De map is ontzettend groot en ziet er indrukwekkend uit. Het grote zombie verhaal krijgt er dus weer een extra hoofdstuk bij die voor heel veel uren speelplezier garant staat.

Of je nu dus een online speler bent of je gaat helemaal los met zombies, dan zit je gebakken met de Awakening DLC voor Call of Duty: Black Ops III. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een lange tijd niet meer zo heb genoten van de extra content bij een Call of Duty en kijk dus erg uit naar wat de volgende DLC ons brengt!

Review - Call of Duty: Black Ops III - Awakening
Of je nu dus een online speler bent of je gaat helemaal los met zombies, dan zit je gebakken met de Awakening DLC voor Call of Duty: Black Ops III.
Verdict9
+ Punten
  • mappen zitten goed in elkaar
  • variatie qua omgeving
- Punten
  • spawnlocaties 'Skyjacked'
9Verdict