Vorige week werd de tweede DLC vanCall of Duty: Black Ops III vrijgegeven voor op de Playstation 4. Deze DLC is genaamd Eclipse en brengt ons weer 4 nieuwe multiplayer-maps en een nieuwe map voor de zombie-mode. En ik moet heel eerlijk zeggen dat deze DLC mij meer aanspreekt dan de eerste DLC van Call of Duty: Black Ops III.

Ik begin deze keer met de nieuwe zombiemap. De map heet Zetsubou no Shima en zoals je kunt raden staat bij deze map Japan centraal. Zelf ben ik niet echt een fan van de zombie-mode, dus kan hier helaas ook niet heel veel over zeggen. Het is zelfs zo erg, dat ik tijdens het spelen van Zetsubou no Shima maarliefst het schandalige niveau van level 2 wist te behalen in de zombiemode! Wat ik wel kan zeggen is dat je bij het begin van deze map aanspoelt in een Japanse jungle. Er liggen wrakstukken van Japanse vliegtuigen verspreid en de zombies die op je afkomen zijn (of beter gezegd waren) dus ook Japanse soldaten. Verder is speelt ook deze map zich weer af in de nacht, wat de ervaring meteen weer wat spannender en intrigerender maakt. Ondanks dat ik geen zombiefanaat ben, moet ik wel zeggen dat de setting mij wel erg aanspreekt en misschien toch eens wat meer tijd moet gaan stoppen in deze map.

De eerste map van de multiplayermappen die ik zal bespreken is tevens de minst interessante map van deze DLC in mijn ogen. De map genaamd Rift speelt zich af op een verlaten industrieel platform. De reden waarom deze map mij wat minder aanspreekt is de wat donkere sfeer en uitstraling die de map heeft. Er zijn veel gangetjes en objecten waar ik helaas veel mensen tegenkwam die ergens achter gingen zitten wachten met een shotgun. Door de wat donkere sfeer, waren deze mensen ook niet echt goed te zien en werd ik na elk kistje, heftruck of hoekje afgeknald. Daarnaast zijn er veel wallrun-mogelijkheden die er vaak voor zorgen dat je tegenstanders snel in je rug staan. Dit is voor mij dus een map waar ik persoonlijk niet snel op zal stemmen.

Gelukkig zijn de andere 3 mappen wel heel erg tof en maken voor mij deze 2e DLC al veel interessanter dan de eerste DLC van Black Ops III. De volgende map die ik zal bespreken heet Spire en speelt zich af op een zwevend vliegveld terminal. Deze map is een verademing voor het oog. Zowel binnen de grenzen van de map als daarbuiten oogt het allemaal erg futuristisch en door het gebruik van de lichte kleuren gaf deze map mij meteen een fijn gevoel. De map zelf is erg symmetrisch waardoor het aan beide kanten van het level dezelfde opties heeft om te verdedigen of juist aan te vallen. De gevechten op deze map spelen zich voornamelijk af in het midden van het level en bij de roltrappen die daartoe leiden. De buitenkant van map wordt nog vrijwel niet gebruikt en geeft je dus een mooie kans als je tegenstanders geflanked moeten worden.

Ook de derde map, genaamd Knockout, geeft je een heerlijk gevoel. Je wordt hier gedropt in een Japanse omgeving met de welbekende Japanse gebouwen en de herkenbare bomen met roze bloesem. Ook deze map bevat weer een aantal ‘short-cuts’ tussen bepaalde gebieden en het hoogteverschil valt hier erg mee waardoor het meer grondgevechten zijn. Door de Japanse stijl kwamen er flink wat herinneringen omhoog van de Japanse mappen van Call of Duty: World at War, wat het voor mij erg plezierig maakt om gevecht aan te gaan op Knockout. Mocht je na het zien van deze map nog niet vrolijk zijn geworden, neem dan vooral een bezoekje aan de discotheek die zich bevind in deze map!

Last but not least is er nog de remake van de map ‘Banzai’ van Call of Duty: World at War. Deze map heeft de naam Verge gekregen en is het beste te omschrijven als ‘chaos’. De ondergrondse gangenstelsel geeft je onwijs veel mogelijkheden om op verschillende delen van de map te komen en voor degene die ‘Banzai’ nooit gespeeld hebben, zullen de map vaker als 1 keer moeten spelen om de map onder de knie te krijgen. De map zelf heeft een stijl gekregen die ik het beste kan omschrijven als een futurische Mad Max experience. Alles is vormgegeven door rommel en overal staan futuristische auto’s en andere voertuigen die je in zou kunnen verwachten in de toekomst. Ben je dus fan van chaotische mappen of hou je van een uitdaging, dan is Verge DE map voor jouw!

Door de laatste drie mappen ben ik erg te spreken over deze nieuwe DLC voor Black Ops III. Ondanks dat de Xbox One spelers nog even moeten wachten, is Eclipse een zeer gave toevoeging voor iedere Call of Duty speler ongeacht waar je op speelt. Dus aarzel niet en zorg dat je deze mappen snel toevoegt aan je playlist voor een geweldige nieuwe Call of Duty: Black Ops III ervaring!

Review - Call of Duty: Black Ops 3 Eclipse DLC
Eclipse is een zeer gave toevoeging voor iedere Call of Duty speler.
Verdict9
+ Punten
  • Oogstrelende mappen
  • Grote variatie qua stijl
- Punten
  • Geen Hardcore DLC playlist
9Verdict