Call of Duty: Black Ops 3 heeft inmiddels een nieuwe DLC, deze gaat door het leven als Descent. Een dlc waarbij je mag genieten van een aantal nieuwe maps,  vijf stuks wel te verstaan. Het gaat hier om de maps Beserk, Cryogen, Empire, Rumble en de zombie map genaamd Gorod Krovi. We gingen er mee aan de slag en moesten toch wel even wennen aan de maps.

Laten we beginnen met Rumble. Rumble is een map waarbij er een aantal gebouwen zijn waar je door heen kunt lopen/rennen/sneaken en een grote zandbak in het midden waar veel grote machines staan die auto’s verpulveren alsof het niks is. Op zich een heel erg leuk idee, buitenom de tunnels en in het midden vollop chaos. Maar juist de gangen zorgen ervoor dat je niet echt een duidelijk strategie kunt aanhouden in deze level.

Ik moet dan ook zeggen dat deze map mij niet echt lag, er zaten te veel open plekken in de map, te veel kanten om te coveren en dus zal je K/D nooit echt hoog zijn op een map zoals deze. Het idee is goed, met name het midden van de map, de uitwerking daarintegen is aan de mindere kant.

Empire daar is tegen voelt als de fijnste map aan van alle maps in de nieuwe DLC, dit heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat het een gedeeltelijke remake is van de Raid map die we kennen van Black Ops II. Dit is eigenlijk dezelfde map met een twist. En ondanks dat het toch veel raakvlakken heeft met Raid, het is en blijft toch echt een andere map. Iets wat je merkt als je hem vaker speelt, je kunt er namelijk niet helemaal je vinger op leggen waarom de map zo lekker speelt.

Het is overigens niet alleen de map die er heel erg aantrekkelijk uit ziet, ook de omgeving buiten de map zorgt ervoor dat het een map is die compleet aanvoelt. Een map waarbij je ook merkt dat er een wereld is buiten het CQB gebied. Het zorgt er in ieder geval niet meer denk dat het een simpele remake is en dat het dan ook makkelijk is voor de uitgever om zo de nieuwe map te vullen. Waarom kunnen ze dit niet vaker doen met maps die een ‘remake’ krijgen?

En nadat ik nog zo tevreden was over Empire, hoe minder ik te spreken ben over de andere maps die ik nog met jullie wil doornemen.

Om te beginnen met Beserk (aan de naam ligt het in ieder geval niet). En de omschrijving klinkt ook heel erg uitnodigend. Het gaat om een oude verlaten Vikings dorp dat al tijden leeg staat. Ook niks mis mee zou je zeggen, totdat je in de map aan de slag gaat en ziet dat een bottleneck in de game zit, en dat is de brug die de ene en de andere kant van de map met elkaar verbind. Wat uiteindelijk resulteert dat het gevecht 95% van de keren afspeelt tussen team A en team B, ieder aan één kant van de map, hopend op kills van gamers die toch de stap durfen te zeggen om naar de overkant te gaan.  Je kunt op deze map niet echt stand houden.

Daarnaast zien we dat het detail in deze map vele malen minder is dan in Empire, iets wat toch wel jammer is, helemaal als je dus weet wat Treyarch/Activision kan maken.

En dan hebben we ook nog de map Cryogen, op zich wederom een hele toffe naam vol met hoge verwachtingen, maar de map lijkt een beetje een B keuze te zijn als je naar de indeling kijkt van de map. Er valt namelijk niet veel te beleven in de map zelf, alleen in het midden zien we waar de map haar naam aan te danken heeft, verder bestaat het veelal uit kleine kamers, een aantal kleine platformen met veel open plekken.

Ook hierbij krijg ik het idee dat het een goed idee is geweest, maar in de uitwerking zien we het helaas niet helemaal terug komen.

En dan hebben we natuurlijk ook nog een map waarbij de overledenen in het zonnetje worden gezet. Deze keer doen ze dat met de map Gorod Krovi. Gorod Krovi is een map die zich afspeelt in Stalingrad.

Gelukkig zorgt deze map ervoor dat de mindere maps van de DLC nog een beetje worden gecompenseerd, het geeft je het gevoel dat alles in de map is afgebrand (en weer tot leven is gekomen). Met name de grote layout zorgt ervoor dat de map leuk en interessant is, in ieder geval een afwisseling ten opzichte van de vorige Zombie maps.

Daarnaast zorgen de mysterische robots en de (nieuwe) technologiën ervoor dat het een map is die niet alleen lekker speelt , maar ook echt voor een leuke afwisseling zorgt. Hieruit merk je dan ook dat Treyarch en Activision best leuke maps kan neerzetten, zolang er maar óut-of-the-box’ wordt gedacht.

Maar mocht je zombie moe zijn (de hype is inmiddels al 10 jaar oud namelijk), dan is het misschien niet de meest ideale mappack voor jou en kun je deze DLC beter links laten liggen.

Review - Call of Duty: Black Ops 3 - Descent
Verdict6.2
+ Punten
  • Empire map
- Punten
  • Voelen als B-maps aan
  • Niet erg origineel
6.2Verdict