Disney Art Academy is een schilderspel met personages uit Disney zoals: Jasmijn, Doornroosje, Elsa enz. Het is leerzaam voor jonge schilders maar ook volwassenen kunnen het wel spelen, iedereen die tekenen leuk vindt!

Je bent op een tropisch eiland met 2 andere kinderen die ook meedoen op school. Dit jongetje en meisje zie je ook echt, maar je ziet jezelf nooit. Als je het spel begint moet je alleen je naam opgeven en niet of je een jongen of meisje bent. Gelukkig kon ik mijn hele naam tikken! Bij heeeeeeeel veel spelletjes kan ik dat niet en dat vind ik eigenlijk altijd wel jammer, dus dit was fijn.

Op het eiland zijn 2 leraren, een man en een vrouw. Meestal verteld de meester wat voor een oefening je moet doen. Hoe meer lessen je klaar hebt hoe meer schilderijen je “krijgt”. Je hebt 2 verschillende modes met het schilderen: vrij schilderen en mijn lessen. Je kunt bij de lessen kiezen of je de basislijnen wilt laten staan of niet. Met de basislijnen wordt het een stuk makkelijker. Het is leuk om af te wisselen, net als met de gereedschappen waar je mee werkt. Zo kun je alles oefenen.

Elke keer als je iets hebt gemaakt word je vergeleken met de één van de kinderen en krijg je een ster, zo kun je proberen om alle tekeningen een ster te krijgen. Als je genoeg sterren hebt in een hoofdstuk dan krijg je ook een ster in je profiel. In dat profiel kun je je naam ook zien en de tekening die je kiest als favoriet/profielfoto.

Wat leuk is, is dat je ook een handtekening kunt maken die je ook op je kunstwerken kunt zetten! Je profiel kun je vinden in het clubhuis, daar kun je ook de tekeningen zien die je bewaard hebt. Ik heb een deel van de tekeningen ook opgeslagen op de SD kaart en daarna op de computer gezet, dat is erg leuk.

Wat erg fijn is, is dat de lessen mooi op volgorde zijn zodat je langzaam aan kunt leren te schilderen en tekenen. Dat is erg fijn als je nog niet zo goed weet hoe alles moet. Maar ook wel jammer, want als je bijv. graag Jasmijn wil tekenen, dan moet je wachten tot later in het spel.

Je begint met de basis als Starter en dan heb je een tekening van Mickey Mouse en 1 van Minnie Mouse. Daarna komt Beginner, hier zitten 2 hoofdstukken in met elk 4 lessen. Bij Intermediate zitten 5 hoofdstukken met elk 3 lessen en bij Advanced zijn 4 hoofdstukken met elk 3 lessen. De tekeningen in Advanced zijn echt het leukste!!! Hier kun je ook bijna alle tekenspullen gebruiken die je hebt verzameld.

Ik noem alle spullen die er zijn pen, markeerstift, potlood, spuitbus, kwast, krijt, uitveger/menger, glitters en natuurlijk een gum. Deze spullen verzamel je in de lessen en de vrije modus. Je kunt bij het vrije schilderen alles gebruiken, in de lessen gebruik je alleen wat daar bij hoort. Dus bijv. de spuitbus, als je die wel hebt maar in de les niet nodig, dan wordt hij doorzichtig zodat je hem niet kunt gebruiken.

Ik heb ook New Art Academy gespeeld (meer voor volwassenen) maar dat was veeeeeeeeel pittiger want daar heb je geen basislijnen bijv. voor een vis want die moet je schilderen. Wat wel fijn is, is dat dat spel wel in het Nederlands is, maar dat is ook wel raar, want deze versie van Disney voor kinderen is juist alleen in het Engels :(. Dat is ook eigenlijk het enige dat niet leuk is aan Disney Art Academy. Gelukkig kan ik best veel woorden in Engels, dus voor mij ging het wel, maar voor de jongere kinderen is het wel lastig.

Het is een echte aanrader voor kinderen die graag tekenen, het is misschien even wennen om te tekenen op de DS, maar als je ziet wat je kunt maken wordt je wel trots op jezelf, en dat voelt echt heel fijn! Ik teken nu ook veel meer op papier, maar dan ben ik niet zo goed als op de DS ;).

Hier zijn nog een paar van mijn tekeningen, als je ze allemaal wilt zien dan kun je hier kijken.

Review - Disney Art Academy
Sterren
+ punten
  • Veel bekende personages
  • Hulp & basislijnen erg fijn
  • Veel tekeningen
- punten
  • Engels!!!
4.5Totale score