De Playstation VR is inmiddels twee weken te verkrijgen en er zijn al tal van leuke spellen beschikbaar. Waar het VR platform uitermate geschikt voor is zijn puzzel spellen. Tumble VR is de eerste physics puzzel game, en deze heb ik uitgebreid gespeeld.

Blokken, blokken…

In dit spel wordt je begeleid door een robot-drone, die je door de eerste level heen loodst en je intelligentie wil testen. Dit wordt gedaan middels missies met diversen puzzels die jij mag oplossen.

Spelen met blokken staat centraal in Tumble VR. En wat is er nu leuker dan dat je dit volledig virtueel kan doen. Met de DualShock controller of Motion Controller kan je blokken oppakken en stapelen, gooien etc. Voor je staat een tafel die je kan draaien en in hoogte kan verstellen. De uitleg van het spel begint. Je mag als eerste proberen een toren te bouwen van blokken, hierin kan je drie medailles winnen: brons, zilver en goud afhankelijk van de hoogte die je kan bereiken.

Torentje bouwen

Torentje bouwen

De blokken bestaan uit diversen materialen, vormen. Zo heb je houten blokken, maar ook blokken van kunststof die lichter wegen. Ook zijn er blokken met diversen vormen om het wat uitdagender te maken. Je begint met het neerzetten van de blokken met het grootste oppervlak, en zo werk je langzaam naar het bouwen van een hogere toren, het wordt behoorlijk spannend als de toren een beetje begint te wankelen en je nog verschillende blokken te stapelen hebt!

Opblazen

Zodra je dit level uit hebt mag je naar een volgende puzzel missie. Je ziet een stapel blokken in het midden van een grote cirkel. Elk vlak van de cirkel heeft een waarde. De bedoeling hier is dat je door het plaatsen van drie mijnen de toren opblaast en dat de blokken zover mogelijk in de buitenste ringen terecht komen voor een goede score.

Kaboom!

Veel keuze!

Zo bevat Tumble VR diversen leuke puzzels. Zo komen krijgen we ook een puzzel waarbij we een laserstraal moeten ombuigen door middel van blokken voorzien van spiegeltjes. Ook krijgen we missies waarbij we bruggen moeten bouwen en mogen we ook aan de slag met puzzels waarbij zwaartekracht een grote rol speelt.

Bruggen bouwen

Bruggen bouwen

Met dit spel kan je vele uren vooruit, en het leuke van dit soort spellen is dan ook dat je het even lekker tussendoor kan spelen zonder uit het spel te raken. Alles werkt erg intuïtief en je moet af en toe goed nadenken hoe een bepaalde puzzel op te lossen is.

Zwaartekracht

Zwaartekracht

Tumble VR komt als VR game erg goed uit de verf. Het ziet er grafisch goed uit en door de intuïtieve bediening heb je de controls snel door. Ik heb het spel zowel met de DualShock controller als Motion Controller gespeeld. Beide is goed te doen, maar met de motion controller vind ik het fijner en natuurlijker spelen.

We blijven stapelen

We blijven stapelen

Conclusie

Hoe verder je komt met alle missies en puzzels, des te meer speel modes komen er vrij. Er zitten zo ontzettend veel soorten en vooral leuke treinbrekers in het spel! Tumble VR kost nog geen € 10,- en is de prijs zeker waard. Dit is een ideale titel om er even lekker voor te gaan zitten en zo ook je VR sessies op te bouwen.

Misselijk zal je van dit spel niet worden, het gaat er allemaal erg relaxt aan toe en is daarom uitermate geschikt als een VR games om mee te starten. Ben je op zoek naar een leuke relaxte game om je VR avontuur mee te beginnen, dan kan ik je deze titel zeker aanraden!

Preview - Tumble VR
Puzzelen en VR is een geweldige combinatie!
Verdict8
+ Punten
  • Veel diversen puzzels
  • Intuïtieve bediening
  • VR
- Punten
  • Niet iedereen houd van puzzelen
8Verdict