Melkflessen omver gooien, dartpijltjes werpen, schieten in een spookhuis en vooral veel speelgoed winnen! Het lijkt wel een grote kermis aan mini games! Hier komt Carnival Games VR!

Let's go ViRtual!

Let’s go ViRtual!

Let’s play!

Al deze leuke spellen vind je normaal gesproken terug op een kermis of in een pretpark, nu heeft 2K games ze gebundeld en er een hele leuke VR game van gemaakt. En wat werkt dat goed zeg! Bij deze game heb je wel de twee motion controllers nodig.

Vrolijk en kleurijk!

Zodra we het spel starten komen de vrolijke kleuren en deuntjes ons al tegemoet. We worden begroet door de eigenaar van het park die je via korte instructies op weg helpt. We beginnen bij de ingang van een groot speelpark wat opgedeeld is in verschillende zones. Elke zone moet je zien te unlocken door het winnen van een bepaald speelgoed item. We mogen wel meteen de starters zone in. Hierin kunnen we een aantal spellen spelen, waaronder het melkflessen omverwerpen middels ballen. Aan het eind van elk spel krijg je een score te zien, en win je punten (tickets).

Ballen gooien, erg leuk!

Ballen gooien, erg leuk!

Speelgoed winnen

Zodra we genoeg tickets hebben gewonnen kunnen we teruggaan naar een grote speelgoedkraam aan het begin van deze zone. Elke zone heeft zijn eigen speelgoedkraam, met elk een unieke set aan prijzen. Deze je kan krijgen door het inwisselen van de gewonnen tickets. Met deze prijzen kan je nieuwe zones en attracties vrij spelen. Ook heb je per zone een speelpark waarin je met de prijzen interactief kan spelen.

Spelen met je gewonnen speelgoed

Ringwerpen

Ringwerpen

In totaal zijn er 12 soorten attracties vrij te spelen. Hopelijk komen er in de toekomst nog wat attracties bij, want dit soort spellen zijn uitermate leuk om te spelen als VR games.

Bediening

Zoals ik al eerder aangaf heb je twee motion controllers nodig, niet bij alle spellen heb je er twee nodig. Maar er zitten ook een aantal hele leuke schietspellen in waarbij je twee pistolen in je handen hebt, en dan zijn deze motion controllers bijna onmisbaar!

Wild West op z'n best

Wild West op z’n best

De bediening werkt verassend goed, alles werkt heel erg vertrouwd en voelt meteen goed aan. Af en toe zie je een kleine hick-ups bij verfijnde bewegingen zoals bij het ringwerpen maar echt storend is het gelukkig niet.

Touwklimmen

Een van de leukste en ook meteen intensiefste spellen is het touwklimmen. Hierbij begin je met het beklimmen van een touw en dan merk je hoe pittig dit is. Hierna moet je muren beklimmen, rotsen e.d. Dit spelletje is erg leuk uitgevoerd, en het parcours gaat niet alleen naar boven, maar alle richtingen uit waarbij je moet rondkijken welke richting je uit moet gaan klimmen. Erg leuk uitgevoerd!

Pannenkoeken vangen

Pannenkoeken vangen

Conclusie

Carnival Games VR is erg leuk om te spelen! Hoewel 12 spellen veel lijkt, zijn er maar een paar die echt ontzettend leuk blijven om te spelen. Het unlocken van de nieuwe attracties en zones had wat mij betreft wel wat moeilijker mogen zijn. De enige echte uitdaging blijft je eigen score zo hoog mogelijk op de wereldlijst te krijgen. Hoewel dit spel als een echte party game wordt aangekondigd, vind ik dat als VR game niet echt ervaren. Je kan het spel ten slotte maar alleen spelen, en elke keer de bril af en doorgeven aan een ander breekt de vreugde.

De game is verder goed verzorgd uitgevoerd, leuke en scherpe graphics. De sfeer is echt leuk en je waant jezelf echt in een pretpark. Op de langere termijn zal het spel wat saai gaan worden. Ik hoop dat 2K op korte termijn nieuwe attracties gaat toevoegen om de levensduur wat te vergroten.

Ik zal deze game voorlopig nog even lekker als tussendoortje blijven spelen.

Review - Carnival Games VR
Carnival Games VR is een leuke game om even lekker tussendoor te spelen, op de langere termijn verliest het wel zijn waarde.
Verdict7.8
+ Punten
  • Uitermate geschikt voor VR
  • Leuke graphics
  • Erg vrolijke game
- Punten
  • Op langere termijn saai
  • Kleine bugs
7.8Verdict