Terwijl de NBA zelf net met de Summer League is begonnen en de grote sterren het rustig aan doen met een wedstrijdje of 2 per week, mogen wij aan de slag gaan met het echte werk. Inderdaad NBA 2K19 is uit en dus pakken we onze And1’s, Kobe’s, LeBron’s of welke schoenen je dan ook graag draagt tijdens je triple-double.

We mogen weer genieten van deze prachtige game, die in mijn ogen nog steeds de trendsetter is als het gaat om de beleving van een game. Dit omdat je de game op verschillende manieren helemaal naar je hand kan zetten. Kies je voor een seizoen, ga je voor MyCAREER, MyTEAM, MyLEAGUE of MYGM?

Daarnaast kun je ook nog eens kiezen voor NBA Today, PlayNow Online Blacktop of gewoon online tegen een vriend. Alles is mogelijk en alles kun je doen zoals jij het wil.

Ook op de bank moet je een teamspeler zijn in NBA 2K

Persoonlijk ben ik fan van de MyCAREER modi sinds het in de game zit. Dit omdat het ervoor zorgt dat je niet zomaar een potje speelt zoals we al zo vaak doen in sportspellen. Het gaat hier dan ook niet altijd om de winst, het is net zo belangrijk (en soms nog belangrijker) om de doelstellingen van de trainer te behalen.

Hierin moet je altijd laten zien dat je weet wat je doet voordat je de All-Star uit kan gaan hangen. Soms wordt er juist van je gevraagd om niet veel te scoren maar voor een aantal steals, blocks, rebounds of assists te gaan. Hiermee help je nog steeds je team, maar zul je niet al topscorer van het veld stappen.

Daarnaast is het niet alleen wat je op het veld doet, maar ook je beslissingen in de kleedkamer zorgen ervoor wat je rol binnen het teamis of gaat worden. Ben jij de persoon die de aanvoerders van zijn troon wil gaan stoten of ben je een ondergeschikte teamspeler die op basis van statistieken wil laten zien dat jij ontzag verdient van je team?

Hoeveel ringen ga je samen met James binnehalen?

We beginnen met MyCAREER en merken datl je niet goed genoeg bent voor de NBA Draft (selectie ronde voor nieuwe spelers) en probeer jij je gelijk te halen in China, dit doe je als speler van de Shanghai Bears, om zo indruk te maken op iedereen die ook maar een link heeft met de NBA. Alles voor een optie om in de NBA te komen.

Naarmate je de wedstrijden speelt en je jezelf kunt upgraden door doelstellingen te halen en je gewonnen geld uit te geven (dat je op basis van je prestaties verdient aan het einde van de wedstrijd). Hierdoor zul je sneller beter worden en stabieler als speler. Als je bent gegroeit als speler maak je al snel de overstap naar Los Angeles.

Grote verschil in dit verhaal is dat je niet aan de slag mag gaan bij de L.A. Lakers, ook niet bij de Clippers, maar je zult moeten beginnen bij de South Bay Lakers in de G-League (ook wel Gatorade League genoemd).

Showmanship, een belangrijk onderdeel van de NBA

Dit pad moet je doorlopen om uiteindelijk uit te komen bij de NBA, om je droom te verwezenlijken. Welk team je kiest, dat is geheel aan jou. Hoe beter jij je presenteert, hoe meer teams interesse in je hebben. Maar ben je een middelmatige speler, dan heb je minder keuze en de keuzes die je hebt zorgen ervoor dat je niet altijd als starter wordt binnengehaald, maar als second string/bankzitter,

Dit is waar ik persoonlijk het meeste van kan genieten, dan is dat toch wel het doorlopen van dit verhaal. Je krijgt te maken met keuzes waarbij je moet kiezen tussen twee kwaden, soms moet je tegenslagen overkomen om je droom te verwezenlijken. Alles wat je kan overkomen in het echte leven als topsporter komt terug in de game, zelfs fake-news is een onderweg in de game. 😉

Maar goed, naast deze toffe MyCAREER mode is er nog zoveel meer. Dat zorgt er ook voor dat dit een overcomplete game is voor de basketbal fans. De optie om online te spelen is ook weer zeer uitgebreid, hierbij gaat het om te laten zien wat voor skills je hebt, dit kun je in 5 vs 5 doen, maar ook gewoon lekker een beetje 21-en is een optie die door veel mensen word gespeeld.

Ben je in staat om je van Mad Ants speler tot NBA speler te ontwikkelen?

Maar er is meer dan alleen maar de mogelijkheden die een spel bied om een game een goede game te maken.

We hebben natuurlijk ook te maken met de manier waarop spelers zich voortbewegen in de game, iets waar 2K altijd veel tijd en energie is stopt. En ook al zat het vorig jaar al goed in elkaar, dit is het nog geen reden voor 2K om het daarbij te laten. Je merkt dat er elke keer wordt gekeken waar het nog net even vloeiender kan worden gemaakt qua animatie of qua spelelementen. Zo hebben ze onder andere de schot techniek, moment van release van de bal anders opgezet, hierdoor moet je nog beter timen en komt het nog meer op de sweet spot aan.

Ook is het niet meer zo makkelijk om over alles en iedereen heen te dunken als je ervoor kiest om als Big Man het spel in te gaan. Alles is meer in balans gebracht. Posities zijn niet meer overpowered en van doorslaggevend hierdoor. Het is dan ook echt aan de gamer om ervoor te zorgen dat de perks die een positie met zich meebrengt ook daadwerkelijk nut hebben.

Hierdoor zorgt het er voor dat je niet meer makkelijk het driepunter record van Steve Curry verbreekt, sterker nog, als schot specialist kan het best zo zijn dat je de hele wedstrijd droog staat als het op driepunters aankomt. Dit heeft alles te maken met de nieuwe aangepaste controls. Zo zul je sneller en makkelijker een open schot missen, is een simpele lay-up niet altijd even simpel en heb je snel een gemiddelde van Shaq als het aankomt op vrije worpen. Dit is dan ook iets wat je ook moet leren accepteren in het begin.

Motion Caprture is een belangrijk onderdeel van NBA 2K

NBA 2K19 is een game die niet bol staat van de vernieuwingen, maar 2K gooit het meer op de fine-tuning van de elementen in de game die ervoor zorgen dat de game nog beter, soepeler en frisser overkomt op de gamer, iets waar ze in mijn ogen dan ook zeer goed in zijn geslaagd.

Zo ziet elke wedstrijd eruit als een live-uitzending van ESPN, met een pre-game show, een half-time show, hoogtepunten die door diverse sponoren worden gespresenteerd en ga zo maar door. NBA draait om de commercie en dat is iets wat we overduidelijk terug zien in de game. Voor sommige mensen kan dit als storend overkomen, maar het geeft je wel een goed beeld van een wedstrijd die je anders live op ESPN bekijkt. Een zeer goede

Zo merken we dat de naast MyCAREER met name MyTEAM veel gespeeld wordt, voor de FIFA fans onder ons, dit is het beste te vergelijken met FUT. Je moet kaarten verzamelen om zo een zo goed mogelijk team samen te stellen. Dit doe je door Challenges te voltooien of je koopt ze gewoon in de store. Hier kun je dan ook oneindig mee bezig blijven om zo een All-Star team neer te zetten. Een zeer vermakelijke modi die je ook heel wat uurtjes zoet zal houden, helemaal als je nagaat dat ook hier er duizende spelers zijn die je aan je team kan toevoegen.

Review - NBA 2K19
NBA 2K19 ligt weer in de schappen en ze blijven elk jaar weer nieuwe dingen toevoegen aan de game die ervoor zorgt dat het op eenzame hoogte blijft qua sportspellen. Never change a winning team
Verdict8.7
+ Punten
  • Story in MyCAREER
  • Ontwikkeling van je speler erg uitgebreid
  • Game modi in overvloed
- Punten
  • Online matchmaking soms in onbalans
8.7Verdict