Wolfjpg

Iedereen die mij een beetje kent, persoonlijk of via het gamen, weet dat de wolf centraal staat in mijn leven….trouwens…ook de mensen die mij niet kennen hebben vast mijn wolf tattoo eens gezien (ook weten de meesten niet dat het een wolf is lol). Hoe dan ook, de wolf heeft een belangrijk plek in mijn leven, als link naar een soort van oergedrag, de tweestrijd tussen roedel en lone wolf, de connectie met de maan, de mystiek van de weerwolf…

Ik weet dat er veel anderen deze liefde delen, het is immers een dier dat op menig blog, website, fonkel glitter gif’je en amateur kunstwerk terugkomt….maar ook de films, series en games zitten vol met dit magnifieke dier. Voor vandaag vond ik het eens leuk om de wolf onder de loep te gamen in relatie tot het gamen…games die ik zelf heb gespeeld, wil spelen en wat ik nog meer tegen kom in mijn zoektocht naar games waar de (weer)wolf een rol in speelt.

The Beast Within: A Gabriel Knight Mystery

In 1995, het lijkt nog gisteren 😉 , kocht ik een point & click adventure game waarin ik als speurder aan het werk ging het “weerwolf” mysterie op te lossen in Duitsland. Het spel was in full motion video opgenomen en was echt een fantastische ervaring. Met zekerheid dat de makers van de huidige CSI-type games nog een boel van dit oude spel kunnen leren.

De cover images is jarenlang nog mijn avatar geweest bij menig forum (tezamen met mijn nickname Nikki Wolff) en als er een spel is waarvoor ik ooit nog een Windows 95 machine wil laten draaien…dat is het dit spel.

The Elder Scrolls

Zelf als weerwolf spelen is toch stiekem erg leuk…mijn beste ervaring was in The Elder Scrolls: Skyrim waar ik genoeg bloed aan mijn klauwen had gekregen toen ik eenmaal zelf het ritueel had meegemaakt. Om optimaal van mijn weerwolf-gaves te genieten heb ik er een losse safe voor gemaakt….op die manier hou ik mijn gewone character clean van deze “gave” en als ik zin heb om even goed huis te houden, dan start ik de andere game op. In de expansion pack van Morrowind: Bloodmoon kon je ook al je Lycan-gaves benutten…maar Morrowind is een van de games die ik nog in aan throwback-mood moet starten.

The Witcher

Eigenlijk hoort ie niet helemaal thuis is het rijtje aangezien Geralt of Rivia, a.k.a. The White Wolf, geen echte (weer)wolf is…maar iedere gamer zou het toch met me eens moeten zijn dat hij wel een plekje in dit lijstje verdient. Zijn bijnaam The White Wolf, geschoold in “the school of the Wolf” en hij draagt het zilveren Wolf medaillon dat zo kenmerkend is voor het spel.

De look and feel  van The Witcher sluiten nauw aan bij de setting van een spel waar de wolf een belangrijke rol speelt…dus wie weet komt er ooit nog een link naar de mystiek van de weerwolf. Helemaal als je de ogen van de Witchers ziet en een deel van hun speciale abilities onder de loep neemt. Het heeft me altijd een soort van Blade gevoel gegeven…wel de abilities maar niet de evil side zeg maar. Hoe dan ook…het is mijn lijstje…dus hij staat er gewoon tussen 😛 .

Okami (HD)

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet eens wist dat dit spel over een wolf ging….en hoe het spel eruit zag. Pas toen vandaag mijn wolf game zoektocht ging doen kwam ik deze titel tegen…en dat terwijl dit eigenlijk bijna the ultimate wolf game genoemd kan worden. Terwijl ik deze column aan het tikken ben draait de download op de PS3 (staat die tenminste ook weer eens aan). En ik verheug me enorm dit spel te starten na het zien van de beelden…wat een plaatje zeg!

The SIms Pets 2 & 3

Het laatste spel waar je misschien aan denkt als je aan wolven denkt is The Sims, toch is het mogelijk in deze mega populaire game reeks (met name bij vrouwen en kinderen) om een eigen wolf te houden. De wolf is als huisdier meer een kortharige husky of Duitse herder, maar het is toch echt een wolf. Lief en onschuldig en laat daarom alleen maar de harten smelten (helemaal als puppy) i.p.v. je hart verscheuren 😉 .

The Order: 1886 (to be released)

Er zijn veel games die bij het zien van de trailers menig harten sneller laten kloppen…The Order: 1886 is zeker één van deze games. Ik kan zelfs zeggen dat exclusive PS4 games als deze een doorslaggevende rol hebben gehad of zullen hebben in de overweging om naar de PS4 over te stappen.

Daar waar de trailer op de E3 in 2013 wel de illusie wekte dat de monsters waar tegen gevochten moet worden mogelijk weerwolf-achtige wezens zijn…de footage tijdens de E4 dit jaar gaf ons duidelijk te zien waar we mee te maken krijgen…nog een extra reden om naar The Order: 1886 uit te kijken dus 😉 .

The Legend of Zelda: The Twilight Princess

Een spel waar ik niet over kan oordelen, maar die ik toch nog op de valreep in de lijst wil zetten is The Legend of Zelda: The Twilight Princess. Wel kan ik zeggen dat ik helemaal flabbergasted was toen ik vandaag voor het eerst dus las dat Link in één van de Zelda games een wolf gedaante aanneemt 😉 . Nu moet ik toegeven dat ik één van de weinige gamers ben die de Zelda games eigenlijk nooit hebben gespeeld (ben pas met de Wii U Wind Waker remake begonnen), maar de game-reeks is ineens een heel stuk interessanter voor mij geworden en ik hoop dat hier ook een remake van gaat komen!


Er zijn natuurlijk nog zooo veel andere games waar de wolf een rol/rolletje speelt, World of Warcraft, Castlevania Legacy of Darkness, Diablo 2, Altered Beast en de mega hoeveelheid RPG’s op de pc (nooit geweten dat er zoveel waren btw)… Maar dat laat ik aan jullie over, want ik hoor graag jullie ervaringen met deze games. Speelde je zelf als (weer) wolf, was het je vijand of een soort van huisdier.