game-remote-globe

Nu de games steeds realistischer worden zijn vele scenes in games bijna niet meer van het echt of een film te onderscheiden. Als er in een game ook nog locaties gebruikt worden op aarde in plaats van een fantasie-wereld dan wordt het toch soms extra leuk. Het komt immers een stuk dichterbij als je loopt op een locatie die in een favoriet spel (of film) wordt gebruikt, dan krijgt het toch een extra dimensie aan de game of film beleving. Mensen die het geluk hebben gehad wat meer van de wereld te hebben gezien zullen dit zeker herkennen.

Zo hebben wij in 2012 bewust een vakantie naar Istanbul gemaakt omdat det kleine meid scenes had gezien waar Ezio over de daken vloog van de grote Moskeeën en die wilde ze erg graag in het echt zien. En aangezien Mamma als Assassin’s Creed fan op dat moment zoveel met Ezio had gespeeld dat ze bij elk dak of richel van de huizen in de stad wel een klimweg omhoog zag, leek het haar ook leuk om die locaties in het echt te zien :).

Aanstaande herfst vliegen wij naar de VS voor een speciale reis, we zullen daar diverse locaties bezoeken die in spellen terugkomen. Van Boston, New York, Philadelphia naar Washington. En ook al zijn we daar regelmatig geweest, dit jaar gaan we er ook een echte game-trip van maken en bij de bekende locaties een “365Gaming was here” foto maken. We hebben een kleine greep van de locaties in kaart gebracht hieronder en horen natuurlijk graag van jullie welke games en locaties jullie missen in deze opsomming zodat we die ook kunnen meenemen tijdens onze reis.