blockst1

PIEW PIEW, Oh chips de vloer valt weg onder me, jump jump, PIEW PIEW PIEW, Oh damn nu ben ik toch dood…

Blokjes, kogels, schieten, rennen, verstoppen en nog veel meer zijn de belangrijkste dingen die je doet en kan gebruiken in de FPS game Blockstorm.
Blockstorm is een Indie game gemaakt door Ghost Shark games voor Indie Gala, De game bevat delen van Counterstrike, Unreal Tournament, Quake, Minecraft and zelfs Block ’n Load.
Door zijn eenvoudige setup is de game gemakkelijk om te spelen. Het vraagt niet veel kracht van je PC maar kan toch verslavend zijn. Ook zit er niet echt een duidelijke rode draad in het spel, omdat het echt puur een competitieve game is.

Door de invloed van Minecraft merk je dat je speel wereld ook daadwerkelijk kapot kan gaan. Door bijvoorbeeld op de grond te schieten, gaan de blokjes stuk. Je schiet dus eigenlijk hoekjes van de blokken die weer op kleine vierkantjes lijken. Ook kan je ruiten kapot schieten. Enkel schiet je niet meteen het gehele glas kapot maar schiet je blokvormje gaatjes erin.
De invloeden van Unreal, Counterstrike en Quake zorgen voor de verschillende game modes zoals Capture the Flag, Deadmatch en nog wat andere. Zo kan iedere PFS gamer toch aan zijn trekjes komen.
Als je de game in gaat krijg je de opties om met 6 slots je character te gearen. Je kan je main en offhand weapon kiezen. Je kan ook kiezen of je een schep, een bouw blok of een granaat meer te nemen. Je moet wel rekening houden met het gewicht wat je mee speelt, want het spel houd hier rekening mee. Zo ben je dus ook trage als je rugzak helemaal vol zit met alle extra’s.

In mijn video review zal ik je een korte show geven van de gameplay en zal ik snel langs de instellingen gaan. (het geluid van het spel staat uit omdat ik wat moeite heb met de auteurs rechten van de muziek. Mijn excuses hiervoor)

De graphics van de game zijn niet heel speciaal, maar toch is hierdoor de game, mede door zijn eenvoudigheid en mede door het erg simpel zijn, goed verslavend. Er zijn natuurlijk wel wat nadelen aan. De belangrijkste is het feit dat de game nog niet erg bekend is en dus de server niet erg vol zijn en dat het soms een tijdje duurt voordat je mag spelen. Een andere belangrijk nadeel is, misschien ben ik wel de enige die het ervaar, dat het geluid blijft hangen nadat je de game afsluit. Het is de belangrijkste rede waarom ik het spel niet erg veel speel. Want ik wil natuurlijk niet iedere keer mijn PC herstarten nadat ik even 5 minuten in het spel heb gezeten.

 

Videoreview - Blockstorm
Het spel waar de blokje om je oren vliegen.
Verdict7
+ Punten
  • Wereld is kapot te maken
  • Characters uiterlijk zelf te ontwerpen
- Punten
  • Graphics niet super
  • Geluid blijft hangen
  • Eenvoudige game
7Verdict