Rare Replay

Hoera! Game ontwikkelaar Rare bestaat 30 jaar! En dat moet gevierd worden met een compilatie van 30 games op een disk voor een leuke prijs!

Geschiedenis
Game ontwikkelaar Rare staat bekend om een flink wat grote titels zoals Donkey Kong Country, Golden Eye 007, Banjo-Kazooie, Viva Pinata, Perfect Dark en nog tal van andere games waar ook ik goede herinneringen aan koester. Ik was dus verast en blij om te horen dat ze met deze compilatie gingen komen.

Flink wat titels!

Rare bestaat al flink wat jaren, hun eerste spellen verschenen al op de arcades en daarna op de ZX Spectrum homecomputer. Hierna zijn ze met Nintendo in zee gegaan en hebben heel wat pareltjes qua games gemaakt. Op de NES hebben ze zo’n 40 games geproduceerd, daarna gingen ze verder op de Nintendo console lijn. In 2002 werden ze door Microsoft gecontracteerd en kwamen ze onder andere met Perfect Dark en niet te vergeten Kameo.

Inhoud
De Rare Replay bevat een grote diversiteit van spellen. Uit zo’n 120 spellen hebben ze 30 titels gekozen die op deze compilatie zijn terecht gekomen. Vele oude klassiekers, die weinig mensen nog zullen kennen, staan er ook tussen. Ook hier zitten nog een aantal hele leuke games tussen!

Good old classics!

Vanaf 1991 komen ze met de titels zoals Battletoads, Killer Instinct Gold, Blast Corps etc.

Hierna volgen al snel bekende titels die ze op de Xbox 360 hebben uitgebracht. Helaas staan games zoals Donkey Kong Country en Golden Eye er helaas niet tussen, dit heeft te maken met de licentie die gekoppeld is aan Nintendo.

Vele bekende gezichten!

Na het plaatsen van de disk kwam de volgende verassing om de hoek: de Xbox 360 spellen worden allemaal gedownload en nemen zo’n slordige 50GB in beslag! Ten eerste duurt het best een hele tijd voor alles binnen is en je moet genoeg ruimte hiervoor (over) hebben. Het zijn wel de volledige Xbox 360 games, inclusief multiplayer en achievements.

Dit is een volledig overzicht van alle games:

Jetpac Battletoads Arcade
Lunar Jetman Killer Instinct Gold
Atic Atac Blast Corps
Sabre Wulf Banjo-Kazooie
Underwurlde Jet Force Gemini
Knight Lore Perfect Dark
Gunfright Banjo-Tooie
Slalom Conker’s Bad Fur Day
R.C. Pro-Am Grabbed by the Ghoulies
Cobra Triangle Kameo
Snake Rattle ‘n’ Roll Perfect Dark Zero[a]
Solar Jetman Viva Piñata
Digger T. Rock Jetpac Refuelled
Battletoads Viva Piñata: Trouble in Paradise
R.C. Pro-Am II Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts

Genoeg om uit te kiezen en je vele uurtjes mee te kunnen vermaken.

Geen HD Remaster!

Presentatie
Nadat alles is gedownload en geïnstalleerd kan de pret beginnen. Ik moet zeggen, ze hebben de compilatie enorm mooi, en feestelijk aangekleed! Geen haast werk te bespeuren en alles is tot in de puntjes netjes verzorgd. Mooie muziek, animaties en een hele mooie menu structuur: petje af!!

Mooie presentaties!

Naast het spelen van de spellen heb je de mogelijkheid om video’s te unlocken waarbij je een kijkje krijgt achter de schermen bij deze software ontwikkelaar. Ook hebben ze een Snapshot mode toegevoegd, uit de eerste 16 games krijg je een opdrachten die je moet uitvoeren. Een beetje te vergelijken wat Nintendo met hun NES Remix heeft gedaan. Een leuk extraatje.

Rare heeft aangekondigd dat het niet onwaarschijnlijk is dat ze nog meer spellen gaan toevoegen via DLC. Even afwachten dus!

Conclusie
De Rare Replay is een hele mooie compilatie die eigenlijk niet in je collectie mag ontbreken. Ze hebben alles netjes werkend op de Xbox One gekregen. De graphics zijn gewoon zoals ze ‘vroeger’ waren, dus geen remasters. Voor € 29,99 haal je een flink aantal leuke games in huis. Voor de Xbox 360 bezitters onder ons, tja… die lopen het risico dat ze alle Rare toppers al hebben (gehad).

Review - Rare Replay
Leuke game collectie
Verdict8
+ Punten
  • Veel herkenbare games
  • Mooie presentatie
  • Diversen speel modi
- Punten
  • De Xbox 360 games worden gedownload
  • Veel ruimte nodig op je harddisk
  • Niet alle spellen interessant
8Verdict