VitaPets

Ik zat al best wel een tijd te wachten op de Vita Pets omdat ik hem zo graag wilde spelen! We hadden al een tijd geleden gezien dat het spelletje zou komen voor de Vita en ook een filmpje en het zag er zo leuk uit! De hondjes zijn zo lief om te zien! Ik snap alleen niet waarom het “pets” is, mama zei dat dat “huisdier” betekent, maar er zijn alleen hondjes, maar misschien komen er nog andere dieren ook?

Als je gaat beginnen mag je kiezen wat voor een hondje je wil, ze zijn allemaal heel erg leuk, maar je moet er 1 kiezen. Ik wilde heel graag een husky maar toen ik die had was het een jongetjeshond en ik kon er geen meisje van maken, dat vond ik wel erg jammer. Toen heb ik toch maar een andere hond gekozen omdat ik we het liefste met een meisje wilde spelen. Je gaat dan met je gezicht bij de camera zodat je hond jou kan zien en je gaat dan ook de naam zeggen en dan weet de hond hoe ie heet. Dat gaat soms wel erg lastig want some moet je hard praten maar niet dichtbij.

Je gaat samen met je hond naar je huis en dan gaan ze vertellen dat je op een eiland woont waar ooit een Koning was met z’n hondje en die zijn verdwenen. Dan ga jij het mysterie uitzoeken en dan moet je overal kijken op het eiland. Gelukkig is het allemaal in Nederlands ook, want soms zijn de spelletjes in Engels en ook dan het verhaal en dan snap ik het niet. Als je het verhaal nog een keer wil horen dan kun je altijd in het boek gaan kijken bij de tv in de huiskamer. Op de tv kun je ook je spulletjes kopen als op een computer en je hebt ook berichten daar. Eigenlijk een beetje gek, dan hadden ze beter een computer kunnen doen. Oh, er is ook een boek waar je allemaal kunstjes mee kan leren.

Je moet dan met je vinger over het scherm gaan en dan een soort van figuur nadoen, dat is een beetje hetzelfde als met Kinectimals eigenlijk. Je kan het ook zeggen, maar dat gaat heel vaak verkeerd.

VitaPets2

In het huis heb je ook een badkamer om te douchen als je vies bent en een kamer om te gaan omkleden, dat is de leukste kamer. Ik ga heel vaak omkleden en wat anders aandoen. Soms vind ik hele leuke dingen en ook in de winkel kan je veel kopen. Soms is het wel een beetje te duur, dat is jammer. Je kunt al je kleren en halsbanden en brillen enzo in de kast houden maar soms neem ik het ook mee en dan kan ik onderweg wat anders aandoen.

Als je iets moois hebt aangedaan kun je op het eiland ook foto’s maken als een model met je mooie kleren, dat is wel leuk om te doen. Ik vind het altijd heel leuk om andere pakjes aan te doen, ook bij Eye Pets, dat lijkt eigenlijk ook best wel erop.

VitaPets3 VitaPets4

Als je op het eiland bent kun je gaan schatgraven, dan kun je schatten vinden of dingetjes die je kunt ruilen voor geld. Je krijgt ook snuffelpunten en dan wordt je steeds beter. Je kunt met alles tot 3 hoog komen, dat is ook een trophy, maar dat duurt wel erg lang. Je kunt ook met trekspeeltjes sterker worden voor punten, dat moet ook wel, want soms moet je 2 hoog zijn om een deur open te trekken en anders kun je niet daar komen op het eiland.

Oefenen met het trekspeeltje is soms wel een beetje lastig, dat vond ik niet zo leuk, maar gooien met de frisbee is wel heel erg leuk en dat kan ik best wel goed al. Je moet wel heel vaak hetzelfde doen, dat is niet altijd leuk en soms een beetje saai.

VitaPets5 VitaPets6 VitaPets7

Omdat je hond veel moet doen om het eiland te ontdekken heeft ie ook honger en dorst, dan kun je hem thuis eten en drinken geven. Je moet dat wel kopen en het is een beetje gek dat je niet overweg ook eten en drinken kan geven. Soms dan ben je helemaal aan de andere kant van het eiland en dan moet je weer helemaal terug, dat is wel een beetje stom.

Als je hond vies is dan kun je hem wel onder de douche doen, hij zegt dan ook dat ie vies is, dat is wel erg leuk. Ik vind het wel erg leuk om de hond te verzorgen, dat had ik ook bij Dogs op de DS en Fantastic Pets ook. Eigenlijk is dit wel een beetje al die spelletjes bij elkaar en dan op de Vita. Dat is wel makkelijk, dan kan ik het ook meenemen net als met de DS.

Ik vind het nog steeds een leuk spelletje en ik hoop dat ie straks weer terug is van de andere kindjes omdat het grappig is om aan te kleden en te verzorgen, maar het verhaaltje zelf is niet zo leuk als met Kinectimals (die heb ik ook helemaal alleen uitgespeeld tot de laatste schat!).

VitaPets8

Wij hebben geen Vita zelf maar we mochten hem lenen toen we het spel hadden gekregen om te spelen. Ik heb wel een DS en heb ook daar zo’n spel gespeeld, maar deze is alleen voor de Vita. Eigenlijk is het net Nintendogs vond ik, scheelt niet veel. Dat met de camera was wel grappig, maar dat had je ook wel met andere spelletjes.

Misschien moet je een meisje zijn om dit leuk te vinden, of een beetje kleiner, maar ik vond het een beetje saai eigenlijk. In het begin was het graven wel leuk, of met de frisbee, maar dat is even leuk, daarna niet meer. Vond het daarom ook niet zo leuk dat ik alles zo vaak moet doen.

Het zag er allemaal wel mooi uit, het is wel mooi gemaakt, maar ze kunnen het beter zo maken dat je niet altijd hetzelfde moet doen, dan was het een stuk leuker en dan had ik het misschien langer gespeeld dan nu. Ik heb het wel op een paar dagen gespeeld maar elke dag was ik na 15 minuten klaar.

Mijn zusje heeft het ook gedaan, die vond het echt heel leuk, maar die ging alleen maar in de tuin graven en spelen, verzorgen en elke keer weer wat anders aantrekken.

Wij vonden het heel leuk om samen Vita Pets te spelen omdat wij echt heel graag ook een hond willen. Ik en mijn zus hebben samen een Vita en 3DS en we spelen alle spelletjes met honden verzorgen. Wij hadden ook Mijn Dierenhotel en Mijn Dierenpraktijk gedaan toen. Ook Nintendogs en Dogz op de oude DS.

Dit spel lijkt eigenlijk wel een beetje op die anderen, maar zag er wel leuker uit omdat je het eiland kon verkennen. Sommige dingen waren wel heel anders ook dat je tegen ze kon praten, maar dat werkt niet altijd zo goed, dat was erg jammer.

Het was ook jammer dat hij ons niet herkende, in het filmpje was het dat de hond zag dat jij het was, maar als mijn zusje en ik gingen spelen was het nooit dat onze hond niet wist wie het was.

Het verkleden in de kamer lijkt erg veel op de kamers bij andere spelletjes, maar dat geeft niets, want wij vinden dat altijd leuk om te doen. Dan gaan we gekke dingen aandoen dat het niet bij elkaar past, of juist heel goed.

We hebben het verhaal niet helemaal uitgespeeld omdat we het niet zo leuk vonden elke keer hetzelfde te doen buiten. Maar we gaan wel vragen of wij het spel zelf ook mogen hebben omdat het toch wel erg leuke hondjes zijn

365kinderjuryHet is een cool spelletje als je van honden houdt of van verkleden, maar als je dat niet leuk vind, dan is het misschien niet cool genoeg om het zelf te kopen.

Voor grote kinderen of papa’s en mama’s is het wel een beetje saai misschien om heel lang te doen. 

Maar is wel 3 van 5 sterren voor ons.