Deze keer heeft onze Kinderjury LittleBigPlanet 3 getest…een heel weekend was LittleBigPlanet overal te vinden op 365HQ. Met de grote Sackboy knuffel ernaast werden de levels 1 voor 1 nagelopen in dit nieuwste deel van de succesvolle franchise.

littlebigplanet3

Ik vind LittleBigPlanet echt SUPER leuk! Ik heb allemaal posters op mijn kamer, knuffels van Sackboy, mijn poppetje van de Kinderjury ook en met mijn verjaardag had mama ook een taart samen met mij gemaakt met Sackboy. Wij hebben alle spelletjes van LittleBigPlanet, ook op de Vita en ik speel ze alleen of samen met Jack en mama.

Ik vond het heel erg leuk dat ik het nu al mocht spelen voor dat het spelletje in de winkel was en de kinderen op school heb ik ook al verteld hoe het was zodat ze het ook graag willen spelen. Daarom mocht ik van mama het deze keer ook meer spelen achterelkaar, en dat was erg leuk! Ik heb het ook al helemaal uit nu! Jack heeft soms wel geholpen omdat het soms wel een beetje moeilijk was voor mij.

Je hebt nu niet alleen Sackboy maar ook andere poppetjes, dat is echt heel leuk! Ik vind Oddsock het leukste, die lijkt op een hondje en je kan dan ook snel rennen, springen en hij hij is zoooo schattig! Je kunt niet meteen met die poppetjes spelen, je moet eerst 3 of 2 knikkers vinden in een wereld van de poppetjes en dan komen ze tot leven. Eerst is het Oddsock die op een hond lijkt…dan Toggle, dat is eigenlijk 2 poppetjes in 1 want hij kan eerst groot zijn maar ook klein worden. Swoop komt als laatste, dat is een vogel.

Ik vind het wel jammer dat je niet met alle poppetjes overal kan spelen want ik wil overal wel Oddsock zijn, maar ik vind het erg leuk dat ze er zijn. Omdat ze allemaal wat anders kunnen is LittleBigPlanet nou wel extra leuk vind ik, ik vind het de leukste van allemaal! Jack niet, die vindt deel 2 het leukste.

Het verhaal zal ik niet veel over vertellen want dat moet je zelf ook ontdekken, maar het is wel een beetje als de andere delen dat er een slechterik is die in een wereld komt en daar de baas gaat spelen. Je moet dan beetje voor beetje de wereld redden. Maar het gaat eigenlijk meer om de levels en ik let eigenlijk niet echt op het verhaal, hahaha.

Er zitten in dit deel ook weer poppetjes bij die je helpen en dingen uitleggen maar waar je niet meet kunt spelen. Bv Marlon Brandjes, die zit in de filmwereld als je Oddsock gaat redden. Hij lijkt op Elvis maar mama zei dat hij moet lijken op Marlon Brandon, maar die ken ik niet dus ik zeg gewoon Elvis 😉 Je kunt niet als die poppetjes spelen, dat is wel jammer, was anders wel grappig geweest. Je kunt wel een speciale outfit doen als Sackboy, dan lijk je wel op Marlon Brandje.

Het is ook wel anders met spelen want je kunt ook nu meer naar achteren springen en naar voren, een beetje zoals ook op de Vita. Ook heb je stukjes dat je van boven erop kijkt als met Skylanders, dat was ook erg leuk.  De stickers, je pod en hoe de controller is, is hetzelfde als de andere spelletjes van LittleBigPlanet. Je hebt nu ook dat je kunt laten zien welke opdrachten je nog moet doen, dat is wel heel erg fijn vind ik. Dan krijg je ook een pijltje hoe je moet lopen.

Ik vind het erg leuk dat je nu weer je poppetjes elke keer anders kunt maken, en ook in je pod alles kunt versieren, dat is erg leuk. Met karting ging ik ook altijd alles aanpassen, dat was ook erg leuk. Nu kun je ook allemaal pakjes kopen in een winkel met de gouden belletje die je kunt verzamelen. Dat is erg leuk! Je krijgt soms ook een cadeau als je de pakjes koopt!

Je hebt ook meer gadgets nu om mee te spelen, bv een helm waarmee je langs rails kunt glijden en een teleporteerpistool, daar kun je een balletje mee schieten naar een teleporteerpoort en dan kom je uit de poort zelf. Dat is makkelijk om ergens voorbij te komen. Soms wel een beetje lastig maar je moet ook gewoon oefenen. Ook met Toggle om klein en groot te worden, ik had soms wel dat ik het net niet goed deed, maar met oefenen gaat het wel beter.

Soms lukte het niet en gelukkig kan Jack dan wel helpen, als andere kindjes niet iemand hebben om mee samen te spelen of om te helpen, dan is het misschien wel moeilijk, maar dat is bij alle LittleBigPlanet wel hoor. Helemaal het laatste level, die kon ik niet, want ik moest elke keer weer helemaal overnieuw spelen, dat is niet leuk. Als je 10x doodgaat dan moet je helemaal overnieuw. Het zou leuker zijn voor ons kinderen dat je dat niet hebt, maar alleen voor grote mensen die het wat beter kunnen en niet zo vaak af gaan.

LittleBigPlanet3 editor

Je kunt ook weer je eigen wereld maken, dat is altijd leuk om te doen. Ik maak altijd erg veel werelden omdat ik het leuk vind om te bouwen net als met Minecraft. Je kunt nu ook veel neerzetten en het is nog leuker dan bij de andere delen. Het is niet zo mooi als met de andere werelden die andere mensen hebben gemaakt, die zijn soms echt superduper mooi. Maar ook al is het niet mooi, ik vind het erg leuk om te doen en elke keer andere nieuwe dingen te bouwen.

365kinderjury

Kinderjury

Het is voor mij echt het leukste deel en ik geef ook 5 sterren! Ook al is het soms een beetje lastig, als je blijft oefenen lukt het steeds beter! Dat je nu ook als andere poppetjes kunt spelen is super leuk!!