BoxBoy

En weer is er een pareltje verschenen in de Nintendo eShop voor de (new)3DS! Het spel heet BoxBoy! en is voor net geen € 5,- te koop. Een tijd geleden had tijdens de Nintendo Direct deze al voorbij zien komen en ik was er toen al enthousiast over!

Puzzelen

BoxBoy! is een leuke puzzel game, en grafisch ziet alles er zeer simpel uit. Er word voornamelijk gebruik gemaakt van zwart-wit getekende figuren. Maar dat neemt niet weg dat je binnen no-time helemaal in het spel zit.

Out of the box!

De bedoeling is dat je per level een aantal kronen verzameld, en het einde van het level bereikt door alle obstakels te overwinnen. Dit klinkt simpel, maar BoxBoy! beschikt niet over de mogelijkheid om ver of hoog te springen. Wat hij wel kan doen is dozen creëren.

Ok, en nu??

 

Door de Y toets ingedrukt te houden kan je links, boven of rechts van BoxBoy! dozen gaan bouwen middels het D-Pad. Het aantal is per level verschillend. Je kan losse dozen maken, of een aantal aan elkaar gelinkte dozen. Je kan zo dus ook vormen maken. Een aantal aan elkaar gelinkte dozen kan ook weer als een ladder dienen of klimhaak waarna je via de dozen verder kan klimmen. De gecreëerde dozen kan je vasthouden, weggooien en daarna verplaatsen door ze weg te duwen.

Dozen combineren

 

Zodra je een combinatie van dozen hebt ingezet, verdwijnt deze als je een nieuwe combinatie gaat creëren, iets om goed in de gaten te houden!

Combinaties

Het puzzel element zit in het maken van de juiste combinaties van dozen om zo verder te kunnen komen in het level. Er zitten echte goede breinbrekers tussen! Soms is een puzzel vrij makkelijk op te lossen maar vaak ben je veel bezig met het uit proberen van combinaties. Per level ben je beperkt tot het aantal in te zetten combinaties van dozen. Ook uit het aantal dozen dat een combinatie mag bestaan varieert per level. Ga je over deze limiet van het aantal te gebruiken combinaties, dan kan je de kroon niet meer pakken en zal je de puzzel opnieuw moeten proberen.

Er zit veel variatie in de levels, en zo kom je ook uiteraard bekende obstakels tegen zoals drukknoppen, deuren, lasers etc. etc.

Simpel??

 

Als je een level hebt voltooid dan ontvang je een aantal medailles. Deze kan je weer in een winkeltje inwisselen voor nieuwe outfits, muziek, challenges of een soort van handboeken met allerlei tips en technieken.

Conclusie

BoxBoy! Is echt een game die het geld waard is! Laat de simplistische graphics je niet doen denken dat dit spel het niet waard is! Je zal flink wat uren in dit geweldige spel gaan stoppen!! Lekkere simpele controls en veel uitdaging!

 

 

Review - BoxBoy!
Lekkere game voort tussendoor
Verdict8
+ Punten
  • Lekker simpel
  • Makkelijke besturing
  • Originele game
- Punten
  • Simpele muziek
8Verdict