Zombies! Wraargh

Ik voel mijn hart kloppen in mijn keel. *wraaaargh*. Snoeihard wordt er op de deur geramd. *wraaaarrrghhh*. Het is me maar amper gelukt om weg te komen van ze. *wwwhhrhrrghhh*.

Ik kijk om me heen. Ah daar, wat te drinken, even bijkomen. Misschien ligt er hier nog wat om te gebruiken als wapen tegen de zombies…

Eens kijken… Misschien ligt hier wat bruikbaars…

Ah ja kijk! Een Machinegeweer! Super! En kijk daar een ernorme teddybeer! Even met wat tape aan elkaar maken! Oeh en deze stereo past er ook geweldig op!!! En wat dynamiet er aan vast! En een rolstoel eronder! Yes! Ik ben dr klaar voor!

Wantja, een uitbraak van zombies kan je natuurlijk niet stijlloos te lijf gaan!Dead Risin 3 Teddy Beer

Combo’s en Super Combo’s!

In Dead Rising 3 is het natuurlijk de bedoeling dat je zoveel mogelijk zombies afslacht (100,004 voor een achievement trouwens) en dat zou saai worden met alleen wat vuurwapens… toch?

Dus is het bedoeling dat je alles wat je tegenkomt op straat combineert tot mega coole Combo Weapons! En alsof dat niet genoeg is kan je sommige dingen erg veel combineren tot uitgebreide Super Combo Weapons! Denk aan een megafoon-pylon-batterij-stereo wapen, een mini-helicopter-machete-machinegeweer-granaat UAV en een verkeerslicht-batterij-propaantank-stikstof karate staf!

Dead Rising 3 Everybody Dance Now!

Een +100 damage arcane warlock magic staff met 300dps is er niets bij!

Ja! Er is ook een verhaal!

Want dit is al de derde keer dat er een stad geïnfecteerd wordt en onze hoofdrolspeler blijft maar de aangewezen held om de problemen op te lossen… En vanzelfsprekend is hetzelfde virus weer losgebarsten en zitten er natuurlijk weer mensen achter die iets duisters van plan zijn.

Maar laat het cliché van de verhaallijn je niet afschrikken. De missies (en sidemissies) zijn vermakelijk om te doen en de mensen die je tegenkomt zijn vaak bijzondere personages.

ODarlene No Food!!ok kent de game psycho’s die deze uitbraak zien als iets om nog meer door te slaan dan normaal en deze zijn vaak hilarisch om te verslaan.

Neem als voorbeeld Darlene, een winnares van een schoonheidswedstrijd die zich wat heeft laten gaan (een klein beetje maar, you can hardly notice) in een all-you-can-eat restaurant en wat vijandig reageert als anderen iets van “haar” eten willen. Ze sterft uiteindelijk door dat ze zich verslikt in wat opborrelende etensresten…

Again and again, the zombies never stop!

De game speel je met een tijdsdruk. Want binnen 6 dagen valt er een bom op de stad dus voor die tijd moet je het verhaal uitgespeeld hebben. En ook de extra missies verlopen na een tijdje, dus je rent van hot naar her. Maar je kan de game blijven herstarten en je behoud dan al je vrijgespeelde combo wapens en upgrades.

Ook is het mogelijk om een andere speler te joinen en samen de zombies af te slachten. Iets wat de game een geweldig stuk leuker en dynamischer maakt!

Uiteindelijk dartel je als level 50 slachtend door de stad en rijd je in je eigen gepimpte Rollerhawg duizenden zombies aan gort (terwijl je ze in de hens steekt, natuurlijk).

Roller Hawg

Eindoordeel & Achieveability

Als je de game een aantal keer relaxxed speelt raas je met gemak door het gros van de achievements heen en pas rond de laatste 20.000 zombies begint de game een beetje te vervelen.

Maar nu zeker met de uitbreidingen die er uitgekomen zijn, welke veelal een uitgebreide nieuwe verhaallijn zijn, is de herspeelbaarheid erg hoog. Zoals de recent uitgekomen “Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition EX plus alpha” versie.

Ook de hoeveelheid lol die je met een vriend, of gewoon randoms, kan hebben tijdens het spelen verbaasde me. Tevens heeft Capcom het voor elkaar gekregen om uit de Xbox One honderden zombies tegelijk op je scherm te toveren wat tot flinke spectakels kan leiden.

Daarentegen is het toch grotendeels zombies slachten en verschilt de game nou niet vreselijk van zijn voorgangers, maar ondanks dat blijft de game vermakelijk, grappig, en heerlijk ontspannend.

365Gaming Verdict: 8

Verdict8