The Taken KingVorig jaar konden we aan de slag gaan met Destiny, een game die op dat moment in de ogen van vele gamers de zogenaamde “Game Of The Year” zou gaan worden. En we moeten zeggen dat de game mij persoonlijk heel wat uurtjes zoet heeft gehouden. Nu is het zo dat de game inderdaad makkelijk in de top drie staat van games die het meeste indruk op mij hebben gemaakt in 2015. En als we naar de uren gaan kijken, dan is het waarschijnlijk wel de nummer 1 van mijn lijstje met gespeelde games.

Daarna zagen we wel DLC voorbijkomen, maar deze konden ons niet helemaal overtuigen van de grootsheid die ons beloofd werd door de studio’s achter Destiny. Al met al hebben deze twee vorige DLC’s eerder vragen opgeroepen dan de onzekerheden weggenomen bij veel gamers, waar ik zelf ook 1 van ben. Maar gelukkig mocht ik tijdens de Gamescom al een beetje ruiken aan de grootste wereld die The Taken King met zich mee zou gaan brengen. Nu moet ik zeggen dat de game die we toen te zien kregen niet een hele positieve indruk op mij hebben gemaakt, sterker nog, ik heb de level nogal snel doorlopen. Waardoor ik mij steeds meer ging afvragen of dit wel is waar ik op zit te wachten als fervent Destiny spelen.En toen was het 15 september, de dag dat The Taken King in de winkels lag. En het enige wat ik wilde weten is of deze game toch de twijfel weg kon halen die ik steeds meer kreeg bij Destiny. En hoe deed The Taken King het nu eigenlijk?

Allereerst moet ik zeggen dat The Taken King niet zomaar een DLC is geworden. Voordat je namelijk de DLC gaat downloaden dien je ook een grote update binnen te halen, deze staat beter bekend als Destiny 2.0, en ik moet zeggen dat deze 18GB update al een hele grote verandering bracht in de game. Iets waar ik toen al blij van werd, en toen moest ik nog geen beginnen aan de DLC zelf. Het begin was dus al goed 😀

En daar gaan we dan, met mijn Warlock ging ik op pad. Eerst moest ik natuurlijk zorgen dat ik mijn 3e Special erbij kreeg, iets wat in Destiny nogal een dingetje is. Want naast de standaard Sunsinger en Voidwalker hebben we nu een extra Special, voor de Warlock is dat Stormcaller, de kracht van de bliksem heb dan onder controle. De Titan heeft de Special Sunbreaker erbij gekregen, hiermee krijg je hamer tot je beschikking die je naar je tegenstanders kunt gooien. Dit is dan ook een instant kill als je ze raakt.
Voor de Hunter heeft Destiny de Special NightStalker bedacht en hiermee heeft hij pijl en boog tot zijn beschikking. Met de pijlen zorg je dat de enemies aan een Void ketting komen te zitten waardoor ze een aantal seconden niet meer kunnen bewegen, easy targets dus. Al met al drie hele leuke upgrades die ervoor zorgen dat je toch nog wel even leuk bezig bent met je nieuwe Special en ondertussen rank je lekker door naar level 40. Iets wat de maximale levelcap is dankzij de nieuwe DLC overigens.

Maar wat is nu het doel van deze nieuwe DLC, allereerst gaat het, zoals de titel al zegt, om de Taken King, die ook wel als Oryx door het leven gaat. En hij is de vader van Crota. Voor de mensen die Crota nog niet kennen, Crota kwam tot zijn einde, dankzij jou, in de DLC Crota’s End. Je kunt dus wel nagaan hoe de relatie tussen jou en zijn vader zal zijn. Dit is dan ook de reden waarom Oryx alle tegenstanders probeert over te nemen, goed- of kwaadschiks. Hierdoor verzameld hij een gigantisch leger om zo wraak te nemen op jou. Het is daarna aan jou om je te verzetten om zo Oryx ook te verdrijven en tot zijn einde te brengen.
Hier begint het nieuwe avontuur. En terwijl er overal werd aangekondigd dat het hier om 8 missies gaat is het in de werkelijkheid zoveel meer dan deze 8 missies. Inderdaad, het verhaallijn bevat slechts 8 missies, die toch wel redelijk pittig zijn. Maar daarnaast is er zoveel extra’s te vinden. We krijgen zoveel side-missies dat ik soms het overzicht even kwijt ben. Iets wat ik niet vervelend vind overigens. Want ik wil juist veel spelen, veel levelen en veel engrams vinden. Naast het feit dat ik nu level 40 ben wil ik toch ook mijn Light zo hoog mogelijk krijgen. Iets waardoor het alleen maar leuker word om te spelen.

Hierdoor is het zo dat ik persoonlijk de story missies dan ook meer als intro zie van deze DLC. Want zodra je daarmee klaar bent, dan barst de bubbel pas echt en is er zo ongelofelijk te vinden in de game dat je niet eens weet wat je het beste kunt doen en op welke manier je de missies het beste kunt gaan voltooien. Hierdoor blijf je spelen en spelen.
Destiny zorgt ervoor dat The Taken King eigenlijks de Destiny game is die we graag bij de launch hadden laten zien. Helemaal als we kijken naar de mogelijkheden die de game nu met zich meebrengt en het nieuwe ranking systeem zorgt Destiny ervoor dat ik waarschijnlijk weer heel wat uurtjes door de ruimte zal vliegen en vechten. En nu ik al weer heel wat uren in de game heb zitten vraag ik mij nog steeds af wat de game mij te bieden heeft. Helemaal omdat ik lees dat er pas naar anderehalve week pas 1 team in is geslaagd om de nieuwe Raid te voltooien (bij Crota’s End was dit een paar uur). Dat geeft wel aan dat iedereen er heel erg veel plezier heeft met The Taken King en dat het toch wel een hele tijdrovende DLC is waarmee Destiny weer helemaal terug is.

Review - Destiny: The Taken King
Verdict8.5
8.5Verdict