Het is alweer een aantal maanden geleden dat ik mijn laatste uurtjes heb doorgebracht op één van de Destiny 2-planeten, maar met de release van de nieuwste DLC genaamd Beyond Light vond ik weer eens tijd worden om Destiny 2 aan te slingeren. Tijd om weer in ons schip te stappen en af te reizen naar de planeet Europa!

En zo zetten we de eerste stappen in de nieuwste Destiny 2 DLC, tevens de eerste DLC sinds de IP weer in handen is van Bungie. Terwijl we de intro’s te zien krijgen van het verhaal merk je direct dat het er deze keer voor een andere invalshoek is gekozen. De DLC voelt namelijk donkerder aan dan wat we gewend zijn van de game.

Deze keer is er gekozen voor een verhaal waarin de Darkness deze keer niet in de aanval gaat, maar met je samen wil werken om wraak te nemen op The Fallen. Het samenwerken komt niet neer op een simpele back-up army die je meehelpt, nee, deze keer krijg je een nieuwe power voorgeschoteld genaamd Stasis.

De reden voor dit vriendelijke gebaar heeft te maken met de komst van Eramis, de so-called nieuwe Fallen Overlord. En Eramis heeft het gemunt op de Traveler omdat deze hem in het verleden heeft verlaten en verraden. Dit heeft veel kwaad bloed gezet, wat is blijven borrelen, met als hoogtepunt dat Emaris een leger heeft opgebouwd die zijn weerga niet kent.

De enige manier om dit gevecht te kunnen winnen is om voor met vuur te bestrijden, of in dit geval: ijs met ijs bestrijden. Daarom is het aan jou om tijdens deze DLC je nieuwe Stasis-power onder controle te krijgen. Dit doe je door verschillende misses te voltooien waarbij uitgelegd wordt wat Stasis kan, tot op het punt waarbij je de power helemaal naar je hand hebt kunnen zetten.

Zoals altijd draait het in Destiny niet alleen om de wapens, maar ook om de looks. Want, als je de Stasis gebruikt, dan moet je natuurlijk wel met kekke indrukwekkende look overkomen op de rest van de gamers. Terwijl jij met je nieuwe Shadebinder Warlock’s Super tekeer gaat, vormt er een laag donker ijs om je heen, zweef je door de lucht terwijl jij je staf ijsbommen op de Fallen afvuurt, je muren van ijs oproept en de Fallen bevriest om ze daarna te versplinteren. Best een goede power om in ieder geval de aanval tijdelijk te bevriezen.

Ondertussen ben ik de mooie planeet Europa aan het verkennen en word ik steeds dieper in het verhaal gezogen, iets wat Bungie goed heeft neergezet in deze DLC. Daarnaast zie ik overal grote zwarte piramides verschijnen. Het is mooi en tegelijk ook duister om te zien, het geeft een Shadowkeep gevoel. Naast deze grote piramides zie je her en der ook donkere lichamen  in de wereld zweven wat meer van een horrorgame weg heeft dan de Destiny game zoals we die kennen. Deze hele setting geeft aan dat deze DLC voor de duistere kant van het verhaal gaat.

Langzaamaan zijn we bezig om Eramis zijn Fallen-empire te laten vallen. De hele DLC is dan ook in een uurtje of 5 á 6 uit te spelen waarbij we onder andere Phariks, the Technocrat en Kridis, de Dark Priestess een kopje kleiner maken. Terwijl we de verschillende gevechten aan gaan met de luitenants van Emeris om ze naar het hiernamaals schieten, geeft ze steeds een beetje meer weerstand. Dit doet Emaris door alles en iedereen die je kent te beïnvloeden, dit gaat zelfs zo ver dat jou relatie met je Ghost onder druk komt te staan.

Ook zien we de Exo Stranger uit Destiny 1 terugkomen. Waar de Exo Stranger in het vorige deel nergens tijd voor had heeft ze nu een grotere rol waarbij bijna alle vragen worden beantwoord. Dit verhaal ontwikkeld zich (ook) door een aantal missies te voltooien waarbij je de nieuwe Stasis-subklasse verder ontwikkeld. Dit klinkt misschien wel interessant, maar het is en blijft Destiny. Met andere woorden, we moeten een zooi kleine missies uitvoeren om dit te voltooien. En met kleine missies bedoel ik: vind zoveel van dit, door zoveel keer dat, maak zoveel kills met je Stasis power, etc. Zorg er dus voor dat je klaar bent voor een heleboel heen en weer rennen/rijden voordat je dit afgerond hebt. Dat is de Destiny die we kennen, maar ook de Destiny die het soms heel erg saai en vervelend kan maken, ook al bevinden we ons op een nieuwe planeet…

We krijgen in Beyond Light een tweetal nieuwe aanvallen, een heleboel missies en een Raid. En deze nieuwe power lijkt goed te werken in PvE, echter heb ik tijdens de aankondiging van de power al gezegd dat het juist in PvP voor een mis-match kan gaan zorgen. Want als jij je tegenstander 2 tot 3 seconden kan bevriezen, dan geeft je dat een heel erg groot voordeel. Een power waarvan ik mij afvraag of deze überhaupt wel thuishoort in een PvP-match.

Al met al is het een leuke DLC die voor een andere aanpak kiest dan dat we gewend zijn van Destiny. Het verhaal is goed gekozen, de missies lijken daarom in het begin leuk en uitdagend, maar naarmate je de DLC langer speelt merk je ook dat Destiny uiteindelijk nooit echt is verandert. Je moet namelijk zorgen dat je levelt, en dan doe je door te grinden, grinden en nog eens grinden. Met andere woorden, je krijgt een paar uur afleiding, maar daarna is het weer terug naar het oude vertrouwde grinden in de hoop om elke keer een iets beter gear te vinden. Dit blijf je net zolang doen totdat je weer een mooie set verzameld hebt en (uiteindelijk) weer uitgekeken raakt op de game….

Met andere woorden, als je nog nooit Destiny 2 hebt gespeeld, dan is dit de perfecte kans om alles te beleven, maar voor de die-hard Destiny spelers is het enkel een weekendje vermaak voordat we terugvallen.

Review - Destiny 2: Beyond Light
Verdict8.2
+ Punten
  • Sterk verhaal
  • Europa is een prachitge add-on
  • Het voelt goed om terug te zijn
- Punten
  • Helaas val je snel weer in de 'grind-mode' terug
8.2Verdict