De game Destiny, 2 jaar geleden groots aangekondigd, vorige jaar lag de game dan eindelijk in de winkel. En nu zijn we met de 2 DLC van de game bezig genaamd House of Wolves. Een DLC waar een heleboel Destiny fans al een tijdje op zaten te wachten. Want elke dinsdag een raid doen is op een gegeven moment ook niet meer waar je op zit te wachten, helemaal niet als je bijna alles al in de game hebt gekregen wat er maar te krijgen valt.

En dan is het nu dan eindelijk zo ver. De nieuwe DLC House of Wolves, we konden natuurlijk al aardig wat items voorbij zien komen waarin werd uitgelegd en verteld waar het allemaal om zou gaan draaien, dat was dus ook niet de grote verrassing van deze DLC, maar het feit dat je nu eindelijk zelf aan de slag kunt gaan is natuurlijk wel iets waar naar uitgekeken werd.

Toen was het dinsdag 19 mei, 19:00 uur. Eindelijk konden ze naar The Reef vliegen om daar alles te ontdekken. En ik moet zeggen dat het er in eerste instantie toch wel heel erg leuk en vernieuwend uit ziet, helemaal omdat nu alles ook dichterbij staat, dat maakt het toch wat prettiger om op zoek te gaan naar bijvoorbeeld Xûr. Iets wat ik in de Tower niet altijd meer deed, sterker nog, ik ging alleen nog maar naar de Tower om een paarse of gouden engram te laten encrypten. Verder kwam ik er bijna niet. Maar The Reef heeft een goede look en feel waardoor ik er vaker zal rondlopen.

En dan is het zo ver, eindelijk kunnen we aan de slag met de nieuwe opdrachten die ervoor zorgen dat je bij iedereen een wit voetje probeert te behalen in the Reef. In eerste instantie gaat het hierbij om een handje vol missies en bounties die zich op verschillende planeten afspelen. Op zich lijkt het niet heel erg spannend, maar het feit dat iedereen in deze missies level 28 of hoger is zorgt er wel voor dat je niet even makkelijk door de level heen loopt. Ook is het deze keer leuk om te zien wat er achter sommige deuren te vinden is, deze zijn namelijk nu geopend om zo de missie een iets andere wending te geven op een toch redelijk bekende locatie voor de Destiny spelers. Nadat je alle missies van de nieuwe DLC hebt voltooid, die (met enige voorzichtigheid) redelijk goed te doen zijn, kun je aan de slag met The Prison of Elders. Dit is misschien niet de meest geweldige en grootste DLC die je in de game tegenkomt, maar het is in mijn ogen wel heel erg vermakelijk.

Hierbij moet je namelijk met 2 andere gamers (de level 28 missie althans) 5 levels zien te overleven. Deze levels bestaan uit 3 waves, met uitzondering van de laatste wave, hierbij dien je alleen de boss te verslaan. Deze boss battles lijken heel erg op oudere enemies uit de game en de vorige DLC Crota’s End, maar ook hier is er een kleine en leuke twist aan meegegeven waardoor het toch net even wat anders is. Hierbij kun je denken aan de zogenaamde modifiers die zowel een positieve als een een negatieve invloed op je karakter kunnen hebben.

Dus is dit de DLC waar iedereen op heeft zitten wachten? Nee, niet echt. Het verhaal in namelijk niet heel erg lang en in een paar uur uit te spelen. De rest van de DLC draait met name om de PvE (met 2 andere spelers of alleen) dat zich in de Prison of Elders afspeelt. Hierbij is het grinden weer helemaal terug in Destiny, alleen nu in een iets andere opzet. Mocht je daar van houden, dan is het zeker de DLC die je zoekt, maar als je een compleet nieuwe verhaal verwacht, dan is dit niet de DLC voor jou. Enige nadeel van deze DLC is dat nog niet alles goed werkt, daarom kan ik helaas nog niks vertellen over de Trials of Osiris. Hierbij krijg ik steeds de melding dat er niet genoeg spelers in de Trials of Osiris zitten om een game op te starten. Iets wat wel jammer is, aangezien ook dit een heel erg belangrijk onderdeel van de DLC is.

En hoe graag ik persoonlijk van grinden houd, misschien ook wel de reden waarom ik Destiny ook zo leuk vind, het is niet de nieuwe verfrissende DLC die iedereen uit The Witcher 3 zal trekken om Destiny te gaan spelen. Dit is een korte, grind DLC die lang niet voor iedereen is weggelegd. Op zich is de DLC leuk genoeg om een tijdje te spelen, maar aangezien er een prijskaartje van € 19,99 aan hangt zorg het er toch voor dat het een 6,5 krijgt. Deze DLC zou eerder tussen de € 5,- en € 10,-  waard zijn in mijn ogen, wat inhoud dat het dan ook makkelijk een 7,5 zou scoren. Maar ondertussen kun je natuurlijk ook gewoon op zoek gaan naar een game die wel een lange verhaallijn heeft en lang bezig kan houden.

Review - Destiny: House of Wolves
Verdict6.5
6.5Verdict