Een aantal jaren gelden was het zover: Bungie en Activision lanceerden hun nieuwe IP genaamd Destiny. Voor mij was dit toch wel een gigantische grafische upgrade qua shooters en dan nu… 3 jaar nadat Destiny ervoor zorgde dat de PlayStation 4 overuren aan het draaien was, is het dan eindelijk zo ver; Destiny 2 is uit!

Terwijl de meeste mensen de review online hebben staat vanaf dag 1 hebben we besloten om te wachten met de review. Met name omdat er in de afgelopen weken verschillende vormen van content aan de game zouden worden toegevoegd. Het was wachten op complete game voordat we echt konden vertellen hoe de game in elkaar zit.

 

Om te beginnen hebben we de game zelf, Destiny 2 waarbij het deze keer aan ons is om de mensheid te redden van haar ondergang. Terwijl ik de game speel krijg ik flashbacks naar de demo (die ik eigenlijk erg kort vond qua missies) en merk ik dat deze demo bij lange na niet de game kon neerzetten zoals ik had verwacht. Er is namelijk zoveel meer, zoveel waarbij je een compleet verhaal uit de doeken doet. Destiny 2 is niet zomaar een game, het is een opvolger waarbij het verhaal vlekkeloos verder gaat waar we in het vorige deel zijn gestopt.

Terwijl we de Tower vaarwel moeten zeggen vanwege instortingsgevaar verzamelen we ons bij the Farm, dit is de plek waar het verhaal van vluchten omgezet word naar verzetsheld. In samenwerking met de bekende Guardians Commander Zavala (Titan), Cayde-6 (Hunter) en Ikora Rey (Warlock) zetten we elke keer een stap om dichterbij ons einddoel te komen: het verslaan van Ghaul, de commander van The Red Legion.


Hoewel ik mij net elke keer verbaas over de werelden moeten ons helaas snel van planeet naar planeet verplaatsen om zo de aanval succes voort te zetten. En terwijl we met de missie bezig zijn heb ik nog wel een de neiging om stil te blijven staan om te kijken naar de omgeving van de game. Het is en blijft indrukwekkend om de werelden te zien die ze hebben gecreëerd.

Maar inmiddels is er zoveel meer dan alleen maar het verhaal. Want we kunnen nu de Raid opstarten (Zowel met je Fireteam als alleen), Clans zijn actief (inclusief alle voordelen), Faction kunnen we kiezen (met leuke items voor de winnende faction) en Trail of the Nine is live. Veel meer content dan in het begin en dit is dan ook wat het leuk houdt. Helemaal omdat je nu kan kiezen voor Guided Games, hierdoor hoef je bij Raids niet over een compleet team te beschikken, maar kun je ook op zoek gaan naar een team dat 1 of 2 spelers mist voor een complete Fireteam. Leuke optie, helemaal als je niet altijd met je vrienden online kunt zijn, maar wel de Raid wilt spelen.

Inderdaad, je leest het goed, dat is wat het leuk houdt. De game heeft namelijk een verhaal, welke binnen een dag makkelijk uit te spelen is en dan komen de wekelijkse missies terug. Je moet zoveel XP halen, zoveel Crusible matches spelen, zoveel XP op een bepaalde planeet behalen. Dit doe je allemaal om engrams te krijgen waar je character beter van wordt. Maar op een gegeven moment heb je de max bereikt qua Light. En dan gaat de lol er al snel vanaf. Zodra je over de 300 Light komt (305 is de max op dit moment), dan merk je dat je snel door werelden heen loopt en zit de eigenlijke uitdaging eerder in het verzamelen van de gear die je mooi vindt dan in het upgraden van de gear.

En dat is ook het moment waarop ik merk dat ik de vorige Destiny leuker vond om te spelen, maar daarin moet ik ook bekennen dat dit met name kwam omdat er zoveel extra missies waren in dit deel. Deze missies waren er in het begin ook niet, maar kwamen pas nadat de DLC aan de game werden toegevoegd.

Hierdoor blijf ik een beetje verslagen achter. Hoe geweldig de game ook is, hoe heerlijk soepel de game ook loopt, ik merk dat de replay value van het vorige deel hoger ligt dan in Destiny 2. En dat is iets waar een online game het  toch wel van moet hebben; terugkerende gamers die elke dag hardcore bezig zijn.


Natuurlijk is deze groep er nog steeds wel, maar ik merk dat ik persoonlijk niet het gevoel heb om zo nodig bij deze groep te willen behoren. Ok, elke dinsdag log ik in, pak ik mijn wekelijkse XP,  doe wat Crusible matches, collect mijn engrams en pas vrijdags kijk ik wat Xur verkoopt. Je moet toch iets doen 😉

Natuurlijk hebben we de Raid en Trails of the Nine die het wel leuk maken, maar daarvoor zul je toch met een fireteam moeten zijn als het om Trails of the Nine gaat. Wat de Raid betreft, deze kun je met zowel je Fireteam spelen, als met onbekende gamers dankzij de Guided Games. Iets wat het wel leuker maakt ten opzichte van het vorige deel. Maar de hype van deel 1 heeft Destniy 2 nog niet kunnen bereiken in mijn opzicht.

 

Review - Destiny 2
Destiny 2 is een game dat je een oogasme geeft, prachtige werelden, prachtige effects. Maar helaas is het grootste probleem in Destiny 2 het feit dat Desntiny 1 zo gigantisch was qua opzet.
Verdict7.8
+ Punten
  • Prachtige omgevingen
  • Gameplay loopt soepel
- Punten
  • Kort verhaal
  • Veel herhaling in gameplay
7.8Verdcit