Onze Kinderjury is deze vakantie druk bezig geweest met allemaal leuke games, Happy Home Designer uit de Animal Crossing reeks was er eentje van…lees hieronder wat ze ervan vonden.

Animal Crossing Happy Home Designer

Ik heb al 2 andere spelletjes van Animal Crossing en die vind ik altijd erg leuk om te spelen. Toen we Happy Home Designer kregen van Nintendo was ik extra blij want ik ben echt heeeeeeeeeeeeeel erg fan van dingen veranderen, aankleden, ontwerpen enzo. En dat is eigenlijk in het hele spelletje zo, en dat is zoooo leuk!!

Als je met het spel begint dan kom in een dorpje waar de gebouwen allemaal erg kaal zijn, net als in een soort van cowboydorp. Je gaat dan beginnen in een gebouw van een bedrijf, soort van kantoor, en dan vragen de poppetjes (die echt supercute zijn) of je bij ze komt werken. Dan gaan ze je heel goed uitleggen hoe je alles allemaal kan doen, bv hoe je iets moet neerzetten of draaien. Het is alleen wel in Engels, dus misschien dat je wel af en toe moet vragen aan iemand wat ze bedoelen. Maar meestal is het wel duidelijk want er is ook een plaatje bij.

Bij het oefenstukje moet je dan zelf een huisje gaan inrichten, je krijgt dan allemaal spulletjes om te gebruiken. Sommige spulletjes passen bij elkaar als een soort van thema of set zeg maar. Je moet beginnen dat het in het hartjes/liefde thema is want ze willen het in die stijl hebben, dat is zeg maar je opdracht. Als je dan zelf vind dat je klaar bent, dan ga je naar het poppetje die de opdracht heeft gegeven en dan zeg je dat je klaar bent met de opdracht.

Daarna zie je jouw ontwerp in het echt! Het poppetje gaat dan door het huisje lopen wat jij hebt gemaakt of zeg maar ingericht. Dat is echt heel cute om te zien, dan gaan ze lopen of zitten op de bank. Ze zeggen dan ook of ze het leuk vinden of niet. Nou ja zeggen, ze praten heel gek, een neppe taal, dat is wel grappig. Maar je kunt dan meelezen wat ze vinden, als je wel Engels kunt dan, anders even vragen aan je Mama of Papa of zo.

Als je verder gaat dan ga je allemaal andere huisjes inrichten zoals de poppetjes willen hebben. En later ook bv een school of restaurant of ziekenhuis enz inrichten in het dorpje op het plein. Die zijn wel wat lastiger maar ook veel leuker. Je moet dan veel meer dingetjes neerzetten. Die spulletjes moet je wel verzamelen, dus eerst veel andere huizen en zo doen, en dan krijg je steeds meer spulletjes. Als je opdrachten doet dat mag je namelijk ook meteen zelf die spulletjes houden, dus dat verdien je zeg maar met de opdrachten. Bv als je een huisje in Halloween stijl moet doen, dan heb na de opdracht allemaal Halloween spulletjes in je “voorraad”.

Je kunt alleen niet alles op die manier verzamelen, je moet ook soms dingetjes “kopen”. Dat doe je met schudmuntjes, zo noem ik de muntjes die je kunt verzamelen door de DS te schudden, ze heten play coins. Dan kun je lessen kopen om dingen aan te passen zoals ramen, gordijnen, schilderijen of lampen of vissen en insecten enz. Je koopt zeg maar een soort van lesboek en daarna kun je de dingen gaan doen. Bv iets gaan aanpassen, muziek kiezen, zelf iets maken of je krijgt de dieren om neer te zetten.

Deze dingen die je krijgt of kunt maken heb je niet nodig voor de opdrachten, dus schudden is niet belangrijk om het spelletje uit te spelen. Het is gewoon voor de fun, want het is echt heer erg leuk als je nog meer spulletjes heb en dingen kunt aanpassen. Je hoeft niet persé te schudden met de DS, je kunt ook gewoon de DS meenemen met wandelen, want dan krijg je ze ook. Maar je kunt pas na een paar dagen de boeken kopen, dus je moet wel langer spelen, maar dat is leuk!

Je kunt ook leren om zelf designs te maken of spulletjes die je al hebt aan te passen (bv van een aardbeien taartje een chocolade taartje te maken) of het huisje zelf anders of groter te maken. De schudmuntjes kun je ook gebruiken om je eigen outfit te maken of dat je je haar en ogen kan aanpassen, dat vind ik ook erg leuk om te doen. Met de muntjes kun je dan leren dat je jezelf kunt aanpassen, daarna hoef je niet meer muntjes te betalen als je je haar wilt aanpassen, dat is maar 1 keer om het te kunnen zeg maar.

Het aanpassen van je haren/ogen doe je als je bij het bedrijf bent. Beneden in het gebouw zijn de anderen en krijg je de opdrachten of kun je naar het Amiibo stukje gaan of het Happy Home Network. Als je naar boven gaat, dan heb jouw kantoor waar je kunt naaien en designs maken, omkleden en ook je haar & ogen veranderen. Je kunt hier op het internet andere opdrachten krijgen.

Het is wel een beetje gek dat je de kleren enzo niet in je eigen huisje doet. Je ziet ook nooit dat je naar je eigen huisje gaat, als je gaat slapen, dan ga je achter je bureau zitten en dan wordt het nacht buiten en daarna loop je weer het kantoor in. Wel erg jammer want ik had heel erg graag mijn eigen huisje ook willen inrichten. Ik doe ook gewoon alsof het eerst hartjes-huisje mijn huisje is ;).

Je kunt maar 1 x per dag iets gaan ontwerpen bij een gebouw of huisje, ook als het maar 1 lamp is of zo, dat is soms wel jammer. Je kunt wel heel veel patronen gaan ontwerpen, die kun je gebruiken als je gaat inrichten of kleertjes voor omkleden. Als je gewoon loopt kun je met het menu en dan het potloodje een shirt ontwerpen om aan te doen, maar als je achter de naaimachine zit op het kantoor dan kun je nog veeeeeeel meer soorten jurkjes en hoeden ontwerpen. Het potloodje en de naaimachine krijg je door muntjes in te wisselen.

In het dorpje op het plein kun je alle gebouwen in lopen, dat is heel erg leuk! Dan kun je zien hoe alles er van binnen uitziet en kun je bv zelf in de school gaan zitten aan de tafel. De poppetjes in de gebouwen kun je allemaal oppakken en dan andere kleding aandoen, dat is ook erg leuk! Je kunt dan ook je eigen kleren aanpassen ook, niet alleen die van de anderen.

Er lopen buiten ook allemaal poppetjes, sommige geven een nieuwe opdracht en dan kun je een leeg huisje inrichten. Maar je komt ook de poppetjes tegen waar je al wat voor hebt gedaan. Dan kan je bv het allemaal nog een keer doen of een beetje aanpassen. Dat is erg leuk, want je krijgt elke keer weer nieuwe spulletjes en zo kun je alles helemaal mooi maken. De school, het ziekenhuis enzo, die kun je ook allemaal opnieuw doen. Dan moet je naar de bruine hond in het kantoor gaan en dan kun je daar ook alles aanpassen.

Daarom is het spelletje ook erg leuk als je het verhaal eigenlijk al klaar hebt. Ik was al best wel snel klaar met het verhaal door alle grote gebouwen in te richten in het dorpje. Maar ik kon gewoon verder spelen en nog meer inrichten en aanpassen en dat vind ik echt super cool! Je kunt ook naar de huisjes buiten het plein via het boek, daar zie je alle poppetjes in waar je de opdracht voor hebt gedaan. Dan ga je zeg maar op visite en dan kun je door het huisje lopen en dan met ze praten. Dan kun je het opnieuw gaan inrichten of ze gaan verhuizen.

Het is wel jammer dat het verhaal zelf een beetje kort is, dat was leuker als het langer was geweest. Voor ouderen kinderen of grote mensen is het misschien een beetje saai, maar ik heb al heeeeel veel gespeeld en ik blijf het leuk vinden! Ik vind het wel jammer dat je de Amiibo kaartjes voor de speciale poppetjes niet gewoon kan kiezen als je ze koopt. De pakketjes zijn dicht en dan kun je ook dubbele krijgen 🙁 En ze kosten best wel veel centjes 🙁 Maar dat is niet het spelletjes, dat vind ik gewoon erg leuk! Ik hoop wel dat er ook echte Amiibo poppetjes komen, die zou ik heel graag willen hebben, dan is het helemaal leuk!

Review - Happy Home Designer
Het is echt een aanrader als je van ontwerpen houdt!
Sterren
+ Punten
  • Superschattige poppetjes
  • Je kunt alles ontwerpen en veranderen
  • Ziet er leuk uit en leuke muziek
- Punten
  • Te kort
4.5Sterren