Een half jaar geleden verraste Guerilla Games ons met hun nieuwe game. Horizon Zero Dawn was meteen hit en leverde ons een geweldig open wereld verhaal van hoge kwaliteit. Persoonlijk is dit ook nog 1 van mijn favoriete games van afgelopen jaar. Een half jaartje later is het gelukkig tijd voor de release van Horizon’s DLC genaamd Frozen Wilds. Is deze DLC net zo indrukwekkend als het origineel? Ik heb mijn winterjas aangetrokken en ben speciaal voor jullie de ijzige wereld gaan verkennen.

Ik moet meteen heel eerlijk zeggen dat ik normaal gesproken geen DLC persoon ben. Als ze bij de editie van de game komen die ik gekocht heb, dan speel ik de DLC wel. Maar ik ben geen persoon die uitkijkt naar een DLC. Tot Guerilla naar buiten bracht een DLC uit te brengen van Horizon Zero Dawn. De game is mij zo goed bevallen, dat ik weken (misschien wel maanden) lang moeite heb gehad om een nieuwe game te vinden om te spelen. Elke andere game was het allemaal net niet. Toen kwam het nieuws dat er dus een DLC aankwam voor Horizon Zero Dawn en dit zou de enige DLC worden van game en meteen was ik weer hyped.

Nu Frozen Wilds op mijn Playstation staat is het gewoonweg al weer heerlijk om in de wereld te zijn. Elk geluidje, elk dingetje en elk gevecht brengt weer herinneringen omhoog van het originele verhaal. Gelukkig is het nieuwe verhaal net zo intrigerend als het originele verhaal en wordt je weer helemaal in de game getrokken. Aloy blijft gewoon iets hebben waardoor je een band krijgt met haar.

Ik kan natuurlijk niet teveel gaan vertellen qua verhaal, want dan spoil ik meteen een groot deel van de DLC. Het nieuwe verhaal speelt zich eigenlijk af tijdens het normale verhaal en hiervoor wordt je naar het koude noorden gestuurd. Hier kom je terecht in de met sneeuw bedekte wereld van de Banukstam. In dit gebied is er iets mysterieus aan de hand en het is dus aan jouw de taak om dit te gaan onderzoeken. Voor degene die het verhaal al hebben uitgespeeld, kun je gerust doorgaan in het nieuwe gebied. Voor de nieuwe spelers, zorgt de DLC voor een extra uitdaging en verhaallijn tijdens je eerste playthrough. Deze DLC geeft dus zowel de nieuwe als de oude spelers zo’n 15 uur extra aan verhalen en missies en voor de photomode addicts zoals mijzelf dus waarschijnlijk het dubbele.

De wereld die je gaat verkennen en onderzoeken is nog net zo adembenemend als de wereld al was. Zo kom je ook van alles tegen op je pad. Van schitterende ijsgrotten tot nomades die op het ijs wonen. Ook zijn er natuurlijk nieuwe machines te vinden en te verslaan. De 1 nog indrukwekkender dan de ander en loop je er met je shieldweaver outfit er niet meer zo makkelijk doorheen als eerst. Naast het toevoegen van de nieuwe beesten is er nu ook de optie om je speer te upgraden en zijn er zelfs nieuwe soorten wapens toegevoegd. Dit geeft je weer nieuwe mogelijkheden met jagen om je inventaris up te graden. Ook zijn er extra talents toegevoegd aan de skilltree. Deze skills geven je de mogelijkheid tot het repareren van machines die zijn beschadigd in battle, verbeteren je manieren om grondstoffen te verzamelen en leren je een extra aanval die je kunt uitvoeren vanaf een mount.

De rest van de game is redelijk onaangetast gebleven. De controls werken nog steeds heerlijk en voelen nog steeds erg logisch aan. Na 10 minuten spelen was ik alweer vergeten dat het eigenlijk een half jaar geleden was dat ik Horizon Zero Dawn had aangeraakt. Je zit weer zo heerlijk in het verhaal en de nieuwe omgeving zorg weer voor mooie momenten dat je gewoon van de omgeving wilt genieten. De toegevoegd muziek voor Frozen Wilds is ook nog steeds van hoge kwaliteit en zorgt nog steeds voor een heerlijke sfeer in de game.

Ben je dus net zoals mij een liefhebber van deze game vanaf het eerste uur? Dan is dit zeker een DLC die je moet gaan checken. De schitterende wereld, het nieuwe verhaal en de extra toevoegingen zorgen weer voor een flink aantal uren van plezier, battles en aangrijpende momenten.

Review - Horizon Zero Dawn: Frozen Wilds DLC
Frozen Wilds doet wat het hoort te doen en zorgt voor extra uren plezier in Horizon Zero Dawn.
Verdict9
+ Punten
  • Voelt alsof je nooit weg bent geweest uit de game
  • mooie uitbreiding verhaal
  • (nog steeds) een adembenemende wereld
9Verdict