Mighty Switch Force
Al bladerend door de Nintendo eShop kwam ik een interessante titel tegen: Mighty Switch Force! Het wordt omschreven als een combinatie van een platform- en puzzel- game. De setting en graphics spraken mij meteen aan. Tijd om deze eens te gaan spelen!

Cybercop spelen
Als cyber politie agente Patricia Wagon is het je taak om de ontsnapte gevangen zo snel mogelijk weer achter de tralies te krijgen. Je bent bewapend met een pistool en een speciale helm waarmee je de omgeving kan beïnvloeden. Dit noemen ze de switch force. Als je de switch force activeert dan schuiven bepaalde blokken van de voorgrond naar de achtergrond en omgekeerd. Hierdoor is het mogelijk om platformen naar voren te roepen zodat je erop kan springen.

Deze tactiek kan je ook gebruiken om diversen vijanden mee uit te schakelen. Zodra een vijand (of jijzelf!) voor een blok staat wat in zich in de achtergrond begeeft, en je activeer de switch force dan wordt de vijand (of jijzelf) geplet doordat het blok naar voren wordt geschoven. Op de 3DS krijg je dit met een mooi 3D effect te zien, het karakter klapt tegen het scherm aan!

Plet je vijanden!

Plet je vijanden!

Oefenen, oefenen
De eerste levels zijn gemaakt om het concept van de switch force goed te leren. De locatie van een ontsnapte gevangene worden weergegeven op je radar dat in het onderste scherm van de 3DS wordt weergegeven. Nadat je de ontsnapte gevangene hebt overmeesterd verschijnt de volgende locatie op de radar. Nadat je alle gevangenen hebt gevonden moet je terug naar Corporal Gendarmor, een soort van mechrobot die als eindpunt in het level dient. Hierna unlock je het volgende level.

Gendarmor

Gendarmor

Binnen de levels komt diversen soorten blokken tegen die je met de switch force kan beïnvloeden, zo heb je blokken die je kan vast kan zetten als je erop gaat staan, als je de switch force dan activeert blijven deze blokken gewoon staan terwijl de rest wel verschuiven. Ook hier komt weer een stukje puzzelen en tactiek om de hoek kijken.

Ready, set, launch!
Na een aantal levels wordt er een belangrijk en nieuw element geïntroduceerd: de lanceerblokken. Via deze blokken wordt je, in de aangegeven richting van de pijl, gelanceerd met een flinke snelheid. Tijdens deze vlucht je pad worden gehinderd door een blok wat je dan snel moet laten verdwijnen middels de switch force. Hier komt de grootste uitdaging van het hele spel naar voren: juiste timing!!

Lanceerblok

Lanceerblok

Door op het juiste moment de switch force te activeren zal het volgende lanceerblok je weer verder lanceren naar het volgende punt. Via de lanceerblokken kan je ook de (explosieve) vijanden lanceren en ze gebruiken om muren op te blazen. Ook dit vereist weer de juiste timing.

De elementen van platform en puzzel zijn goed in elkaar verweven, enig geduld is absoluut nodig bij de hogere levels. Uiteraard zit hier ook de uitdaging. Er zit een behoorlijke try on error in het spel: soms zal je stukken van een level herhaaldelijk opnieuw moeten proberen om er achter te komen hoe de puzzel in elkaar zit.

Conclusie
Grafisch is het spel op de 3DS erg mooi. Het 3D effect is bij dit spel erg mooi en goed uitgewerkt. Er zitten diversen leuke 3D effecten verwerkt en is absoluut niet hinderlijk. Het spel zelf biedt genoeg uitdaging en speel lekker weg.

Voor € 5,99 kom je dit spel in je bezit. Er is ook al een tweede deel uit op de 3DS, en voor de Wii U is er ook een versie te koop.

 

Review - Mighty Switch Force!
Prima game, lage prijs!
Verdict8
+ Punten
  • Mooie graphics
  • Goed gebruik van 3D
  • Uitdagen!
- Punten
  • Veel 'try on error'
8Verdict