Het in Japan gestationeerde Sony is al enige tijd bezig op zijn streamingdienst Playstation Now te verbeteren en is daar goed in geslaagd. PlayStation Now is een abonnementendienst waarbij je meer dan 700 games rechtstreeks PS4-, PS3- en PS2-games streamen naar je PS4 of PC. Daarnaast kan je ook honderden PS4-spellen downloaden om te spelen op je PS4.

Playstation heeft hiermee een goede en belangrijke stap gemaakt in het aanbieden van een cloudstreamingdienst, maar er zit gelukkig ook nog veel ruimte voor verbetering.

Bij het PS Now abonnement heb je geen Playstation Plus nodig en hoef je dus geen twee abonnementen af te sluiten. Het streamen gebeurt op 720p naar je console of PC, wel raadt Playstation een 5mb/s verbinding aan met hun DUALSCHOCK 4 controller, dit i.v.m. bepaalde games die gebruik maken van de touchpad op de controller.

PC gebruikers kunnen ook gebruik maken van PS Now door middel van een app die jou in staat stelt om alle games te streamen naar je PC. Hiervoor hebben ook de PC gamers alleen een PS account nodig, een DUALSCHOCK 4 controller en het PS Now abonnement. Het is helaas niet mogelijk voor de PC gamers om de games te downloaden om te kunnen genieten va de maximale kwaliteit. Heb je beide kan je naadloos switchen tussen de PS4 en PC en blijft je voortgang opgeslagen in de cloud.

Om de vernieuwde PS Now te proberen ben ik begonnen met de game die in 2018 talloze prijzen in de wacht heeft gesleept, namelijk God of War 4. Deze game is zowel op de PS4 te downloaden als te streamen, maar aangezien ik meteen wil beginnen kies ik ervoor om te streamen. Tijdens het introfilmpje blijkt al snel dat de kwaliteit zeker te lijden heeft, dit omdat de game op maximaal 720p gestreamd wordt. Na de intro begint het spelen en merk ik nagenoeg geen input lag op tijdens het vechten en is ook het beeld helder genoeg om alles goed te kunnen zien. Het enige storende voor mij was dat er tijdens hele donkere stukken de mindere beeldkwaliteit zeer duidelijk te zien was. Gedurende het gamen ben ik overgegaan naar de PC en kon ik nagenoeg meteen weer verder gaan waar ik was gebleven.

Aangezien de controller zo responsief was met een singeplayer game wilde ik dit eens proberen als bij de game Rocket League. De inputlag van de controller was hierbij wel op te merken, maar nog steeds laag genoeg dat ik een leuk potje kon spelen, wil je echter echt competitie spelen dan raad ik aan het spel te downloaden.

Helaas is het aanbod in nieuwe games wel een grote tegenvaller in vergelijking tot hun concurrent Microsoft met de Xbox Gamepass.

De kosten van PS Now zijn omlaag gegaan en kost nu:

  • 9,99 euro voor 1 maand (voorheen 14,99 euro)
  • 24,99 euro voor 3 maanden (nieuwe optie)
  • 59,99 euro voor 12 maanden (voorheen 99,99 euro)

Op dit moment is er wat weinig aanbod, maar voor de gamers die nog niet bekend zijn met de Playstation games, of geen Playstation hebben, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en gebruik te maken van het 7- daagse proefperiode Playstation Now.

Geschreven door ons crewlid Paul

Review - PlayStation Now
PS Now is zeker flinke stappen vooruit gegaan met zijn dienstverlening, daar waar ze de prijs omlaag hebben gedaan, bibliotheek uitgebreid en een optie tot het downloaden van de PS4 games. Helaas komt het ook te kort op bepaalde punten, het grootste gemis zijn dan toch wel het kunnen streamen van games op 1080p en te weinig iconische PS4 exclusieve games om te kunnen spelen.
Verdict7.5
+ Punten
  • Meteen gamen door te streamen
  • PC app werkt goed
  • Geen PS Plus nodig
- Punten
  • Weinig aanbod PS4 games
  • Inputlag bij online games
  • Maximaal 720p met streamen
7.5Verdict