How ‘bout a game of Gwent

Het is eindelijk zover! Het moment dat wij de vesting van Kaer Morhen wederom ons thuis kunnen noemen. Het is namelijk zo dat The (S)Witcher 3 (pun intended) officieel uit is voor de Nintendo Switch.

The Witcher 3 is een fantasie/avonturen role-playing game welke in 2015 uitkwam voor Windows, PS4 en Xbox One en heeft meer dan 250 game of the year rewards in wacht gesleept. De game wordt alom geprezen als één van de beste videogames ooit. Mooie benoeming is dat alle uitbreidingen bij de Game of the Year Edition zitten.

In The Witcher 3 speel je als Geralt of Rivia, een Witcher die voor geld monsters moet slachten. Witchers zijn namelijk gemuteerde mensen die beschikken over krachten waar normale mensen niet aan kunnen tippen, een uitgebreide kennis over hun prooien om die te doden, kennis over planten om elixers mee te brouwen, katachtige reflexen en katachtige ogen waarmee ze goed in het donker kunnen zien. Je wapenarsenaal bestaat uit een zwaard van staal (voor niet-monsters), een zwaard van zilver (monsters), een kruisboog, zelfgemaakt bommen en een uitgebreide kennis van verschillende elixers, want kennis is macht!

De game is ongeveer 32 GB groot en vereist dus een uitbreiding van het geheugen, middels microSD-kaart, op de Nintendo Switch (found out the hard way). De game heeft in handheld modus een kwaliteit van 720p en kan in de dockingmode tot 1080p aan mits het beeldscherm hieraan voldoet.

De game is een grafische uitdaging voor elke console en dat blijkt doordat de kwaliteit vergeleken met de PS4 een duidelijk verschil is, sommige cutscenes sloegen dan ook af en toe een frame over. In handheld modus is het goed te spelen en ziet het eruit als een mooie titel voor de Switch, echter toen ik de game ging spelen middels het dockingstation viel het spel op grafisch gebied tegen.

De besturing voelt prima en ook de gameplay is wederom solide, de gevechten zijn vloeiend en je hoeft bang te zijn dat je een ghoul over het hoofd ziet. Toen ze aankondigde dat we The Witcher 3 konden gaan spelen op de Nintendo Switch hoopte ik dat ze qua besturing ook iets hadden gedaan voor de Joy-Con, helaas blijkt dit niet zo te zijn en is het puur de game die je kan spelen op de Switch, geen groot gemis voor de gameplay, maar wel zonde om zoiets niet te benutten.

Het blijft een prachtige game met zoveel keuzes dat het eigenlijk een must have is om te spelen. De gameplay en verhaallijn blijft voor mij persoonlijk een dikke 10, echter dat de grafische kwaliteit zo te verduren heeft gehad gaat het cijfer wel omlaag. Voor de gamers die de game al hebben uitgespeeld is er helaas niks nieuws toegevoegd qua gameplay. Het voordeel is wel dat je hem lekker in handheld modus onderweg kunt spelen en niet hoeft te wachten tot je thuiskomt.

Heb je The Witcher 3 nog nooit gespeeld raad ik het zeker aan om hem te kopen, echter is de prijs wel te hoog gezien het spel al vijf jaar oud is.

Geschreven door ons crewlid Paul

Review - The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition (Switch)
Verdict8
+ Punten
  • Grote open wereld
  • The Witcher onderweg kunnen spelen
  • Alle uitbreidingen zitten erbij
- Punten
  • Grafische kwaliteit teleurstellend
  • Niks innovatiefs met de Joy-Con
  • Zestig euro voor een vijf jaar oude game
8Verdict