Inside Indie-Joelle

AAA, AA, A of Indie games? Het zijn in mijn ogen allemaal games. Ik als gamer houdt er van om die ruwe diamant tussen alle Indie games te vinden. In deze episodes wil ik jullie een stuk gameplay laten zien van de Indies die ik in de 2 voorgaande weken heb gespeeld. Het zweet en tranen staan me nog steeds naar op de wangen. Thee-maken, mijn huisje stoffen, Pac-vrouw spelen, battle-en in uitgeklede RPG of toch maar het maken van games. Ja het kan allemaal.

Chompy Chomp Chomp:

Blobbiees are conquering the world. Oh nee we moeten ze gaan op eten. Chomp chomp chomp. Ik voel me nu net een veredelde pac-man. In 2012 heetft Utopian world of Sandwiches, deze game uitgebracht op de Xbox, waar het een hit werd binnen de party multiplayer games. Het heeft veel weg van de oude bomberman games. Door power-ups en snelle manoeuvres moet je je tegenspelers voor zijn om zo te winnen.

Toen in 2014 deze game op de PC uitgebracht werd is er ook een arcade mode toegevoegd waarin je in een zo snel mogelijke tijd blobbidees moet eten. Maar ook hier heb je weer powerups en speciale powers om dit te voltooien. Ik vindt het een vermakelijke game ook al ben ik de enige van mijn vrienden die het speelt. Wat vinden jullie er van?

Dustforce:

Heb jij nou ook de neiging om in het voorjaar je hele huis over hoop te halen en een “Spring cleaning” te houden. Nou dan is Dustforce, van de makers van Hitbox Team, misschien wel de game voor je. Je bent een schoonmaker die met zijn acrobatisch kunstjes tegenstanders moet afmaken, stof moet vegen en dit alles gedurende puzzels die tussen zeer makkelijk tot zeer moeilijk variëren. Ik ben zelf een tijdje bezig geweest met alleen de tutorials. Ik had de controls gewoon niet in de hand en stiekum heb ik ook niet gekeken of ik het kon veranderen haha. Soms ben ik niet slim, maar ja dit is een spel wat de puzzelaars onder ons goed bezig kan houden.

Dit zijn twee van de 5 Indie games die ik laat zien in het onderstaande Video Review. Wil je ook meer weten over de andere drie Indie games check mijn video review of lees verder na het filmpje.

QuestRun

Ben jij net als ik verslaafd aan het battlen in RPG games? Cuvegames heeft Questrun en het is een RPG waar ze de gehele storyline uit de game hebben gesloopt en alleen het battle-en hebben over gehouden. Je speelt met een groepje van 3 karakters, dungeon na dungeon na dungeon. Ik ben wel battle gek maar dit is een beetje te simpel.

Er is niet echt een duidelijke tutorial waarin je ziet hoe je je karakters moet levellen en dat ze op dat level blijven of hoe je het jezelf makkelijker kan maken door eventueel wapens te kopen ofzo. Je kan natuurlijk wel wapens verkrijgen gedurende je gevechten maar deze blijven niet bij je helaas. Ja het battle-en is tof maar het komt net iets te kort.

Ampu-Tea

Verplaats jezelf eens in de schoenen van een oud engelse marinier die zijn arm is verloren tijdens de oorlog in Verwegistan. Hij heeft van de overheid(projectorgames) een KS-001 Robo-arm gekregen. Als hij in de ochtend wakker wordt is natuurlijk het eerst wat hij wil doen is een kopje thee zetten. Hij (en ook ik tijdens het spelen) heeft moeite met het bewegen van zijn arm.

Hij slaat met regelmaat mokken kapot of slaat de suikerklonten van de tafel. Het is een uitdagende game waarbij je met de nieuwste technieken en soms met omgekeerd denken een arm bedient. Het heeft wat weg van surgeon simulator. Het is een zeer eenvoudige game, maar gefrustreerd raak je er zeker door.

Game Dev Tycoon:

Altijd al een game willen ontwerpen? Game Dev Tycoon is een game waarbij je dit in de mindere mate kan ervaren. Er zijn ontwikkelingen van PC naar steeds duurdere consoles, maar er zijn maar 5 verschillende categorieën met heel veel verschillende topics. Ik heb zelf gepoogd dit te doen maar mijn games vallen vaak niet zo erg in de smaak. Probeer dus maar uit zo ik zeggen.

Ook al denk je soms dat een bepaald combinatie in jou ogen machtig mooi zal zijn, zijn de critici het er vaak niet meer eens. Zo heeft Green heart games ook nog een mep gedaan naar de piraterij door zelf games op de illegale markt uit te brengen waar de speler continu ten onder gaan door de piraterij. Lachen geblazen dus!